| | | | | | |

עוגת תה תמרים ואגוזים חורפית

עוגה תה רכה ועסיסית שמכינים צ'יק צ'ק. בגלל התמרים מתאימה מאוד לאווירת טו בשבט, אבל לא רק. מאוד מומלצת להכנה למי שמחפש פינוק מתוק ובריא!
בהשראת: חני קונאשוילי
ציון 4.58 על ידי 7 דירוגים
עוגת תה
חני קונאשוילי

עוגה רכה ועסיסית ב-5 דקות הכנה ולתנור, אפילו לא צריך מיקסר!

חני קונאשוילי

מתמחה באפייה ובישול & ובעלת מתכון מקורי

מחפשים קינוחים לאירוח בסוכות? או שסתם מתחשק לכם משהו מתוק, מפנק וגם די בריא? אז עוגת תמרים מנצחת זו היא בול בשבילכם.

עוגת תמרים בחושה וקלה מאוד להכנה, עם טעם נפלא שהולך ומשתבח אפילו יותר ביום למחרת. עוגת חורפית ומפנקת שתמיד מצליחה להפתיע את האורחים ולא פחות גם את בני הבית – ילדים וגם מבוגרים משתגעים עליה!

מתכון קל כמו שזה נראה, מערבבים את המרכיבים עם מטרפה ידנית, ישר לתנור ומשם ישר לבטן. רוצו להכין ולהתענג מכל ביס, גם אתם יכולים!

למה באמת כדאי לכם: עוגת תמרים ואגוזים חורפית

  • עוגת תמרים ואגוזים קלה ומהירה מאוד להכנה (5 דקות מקסימום!!)
  • איכשהו לא התחסלה מיד? הטעם רק הולך ומשתבח יום למחרת!
  • עוגת ממרח תמרים – מכילה תמרים טבעיים על כל יתרונותיהם הבריאותיים
  • אהובה על ילדים ומבוגרים כאחד, אפילו למי שפחות מתחבר לתמרים!

שורה תחתונה:

עוגת תה ותמרים מנצחת, מתאימה מאוד לאווירה חורפית, לטו בשבט ולמען האמת – לכל ימות השנה!

עוגת תה תמרים ואגוזים

שאלות נפוצות:

האם אפשר לערבב במיקסר חשמלי (במקום מטרפה ידנית)?

כמובן.


האם אפשר להוסיף את אגוזי המלך מעל העוגה לפני האפייה?

אפשר אבל מומלץ לאפות 5 דקות ורק אז להוסיף את אגוזי המלך. העוגה מתייצבת ככה מעט והאגוזים לא שוקעים פנימה.


אפשר גם עם תמרים שלמים שכמובן נטחון אותם, עוגה מעולה!

קטורה מדקר

גולשת בפייסבוק

מתכונים מתוקים

עוגת תה

עוגת תה תמרים ואגוזים חורפית

עוגה תה רכה ועסיסית שמכינים צ'יק צ'ק. בגלל התמרים מתאימה מאוד לאווירת טו בשבט, אבל לא רק. מאוד מומלצת להכנה למי שמחפש פינוק מתוק ובריא!
ציון 4.58 על ידי 7 דירוגים
לדרג
כמות 2 עוגות אינגליש קייק גדולות
זמן הכנה: 5 minutes
זמן בישול/אפייה: 40 minutes
סה״כ זמן: 45 minutes
סוג: עוגה, עוגות, קינוחים
מטבח: מקומי
באדיבות: חני קונאשוילי

ציוד

כוס מידה אונברסלית 240 מ"ל או כוס חד פעמית לשתייה חמה בנפח דומה
2 תבניות אינגליש קייק גדולות (או 3 קטנות)

המצרכים

  • 3 ביצים (L)
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 3/4 מיכל ממרח תמרים (כ 350 גרם)
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 1 כפית קינמון
  • 2.5 כוסות קמח
  • 1 תיון
  • 1/4 1 כוסות מים רותחים
  • חופן אגוזי מלך

אופן ההכנה

  • מערבבים עם מטרפה ידנית ביצים, סוכר, שמן, סוכר וניל וממרח תמרים.
  • מוסיפים אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון וקמח. מערבבים היטב.
  • ממלאים כוס במים רותחים, שמים תיון לחצי דקה. שופכים לתערובת העוגה ומערבבים היטב. מוסיפים עוד רבע כוס מים רותחים ומערבבים.
  • משמנים תבניות אינגליש קייק, ושופכים את התערובת לתבניות. אופים ב-170 מעלות. לאחר 5 דקות אפייה מוציאים את העוגה ומפזרים אגוזי מלך מלמעלה (כך הם לא שוקעים). אופים כ-35 דקות.

הערות וטיפים

  • מומלץ לשמור את העוגה בכלי אטום, כך היא נשמרת רכה.
  • אפשר להשתמש בתבנית מאפינס משומנת במקום האינגליש קייק.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

עוד מתכונים מומלצים של קינוחים מתוקים עם תמרים:


הבמה כולה שלכם:

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון

דבר אחד אחרון…

מתכון זה לעוגת תה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות בחושות מומלצים. אל תפספסו!

מקור: חני קונאשוילי – מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלה: מחברת המתכונים של חני קונאשוילי 

Similar Posts

2 Comments

  1. בשביל אינגליש אחת להפחית כמויות בחצי?
    אפשרי חרוסת/סילאן/תמרים טחונים במקום ממרח תמרים?
    תודה!

    1. היי אורטל,
      נכון, להפחית בחצי.
      אפשרי בהחלט להמיר ממרח תמרים בכל מה שהצעת.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?