| |

מרק סלק חמצמץ ומשגע

מחמם ומנחם ליום חורפי קריר
בהשראת: אריאלה גולדמן
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
מרק סלק חמצמץ

בא לכם לחמם את הבטן וגם את הלב עם מרק מנחם ומושלם? אז מרק הסלק הזה הוא בדיוק האחד שאתם צריכים!

קבלו מתכון למרק סלק משגע במיוחד המקבל טעם עשיר בחמצמצות עדינה, ומשלב המון ירק מרענן המשדרג את הטעם ברמות, בנוסף אורז מפנק בפנים.

מרקם מיוחד שתמיד כיף להכין ועוד יותר לזלול. מכינים למשפחה ביום קריר ומפתיעים אותם בחווית טעמים שתשאיר אותם באנחות של עונג!

מתכון באדיבות: אריאלה גולדמן

ספר המתכונים של אריאלה גולדמן

 

מרק סלק חמצמץ

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

מרק סלק חמצמץ

מרק סלק חמצמץ ומשגע

מחמם ומנחם ליום חורפי קריר
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
לדרג
באדיבות: אריאלה גולדמן

המצרכים

  • 4 כפות שמן
  • 1 בצל (פרוס דק)
  • 2 גבעולי סלרי (פרוסים)
  • 1 סלק אדום (בינוני חתוך לרצועות)
  • 2 גזרים (חתוכים למקלות)
  • 1 חתיכה נדיבה כרוב ירוק (פרוס דק - בקולפן רחב)
  • 4 עגבניות גדולות (חתוכות לקוביות)
  • 1 כף פפריקה
  • 3 כפות רסק עגבניות Mutti
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס
  • מלח (או אבקת מרק עוף)
  • ½ כפית תבלין מלח לימון
  • 1 כפית סוכר
  • כוס אורז עגול
  • 1 כוס מים רותחים

אופן ההכנה

  • מחממים בסיר על להבה בינונית 4 כפות שמן ומטגנים עד לריכול את הבצל, סלרי, סלק אדום, גזרים מקלות, וחתיכה נדיבה של כרוב ירוק פרוס דק.
  • לאחר מכן מוסיפים את העגבניות החתוכות לקוביות קטנות ומטגנים עד לריכוך.
  • מתבלים בכף פפריקה, ואז מוסיפים את רסק העגבניות ומתבלים בפלפל שחור גרוס, מלח או אבקת מרקם עוף, חצי כפית תבלין מלח לימון וכפית סוכר.
  • ממלאים את הסיר במים עד לשלושת רבעים מגובהו, ומביאים לרתיחה ומבשלים למשך 45 דקות.
  • מוסיפים את הסיר ⅓ כוס אורז עגול וכוס מים רותחים, וממשיכים לבשל על להבה קטנה למשך 20 דקות, על לקבלת מרקם סמיך.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי מתכון מרק סלק זה? אל תהססו לשאול!

מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: מרק סלק – אריאלה גולדמן

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?