|

בגט צרפתי בול כמו במאפייה

פריכות מטריפה עם רכות מושלמת בפנים
בהשראת: אריאלה גולדמן
ציון 4.45 על ידי 25 דירוגים
בגט צרפתי

למה ללכת כל יום למאפייה כאשר אפשר ליהנות מאותם מאפים אגדיים בבית?! ועם הכנה כל כך פשוטה שלא מתפשרת על הטעם, אין סיכוי שמוותרים!

קבלו מתכון לבגט צרפתי בול כמו במאפיות המקבל פריכות מטריפה מבחוץ עם רכות מפתיעה בפנים, עם ביס מענג הנמס בפה.

מאפה מדהים בהכנה פשוטה שבטח ישנה לכם את החיים וישאיר אתכם מכינים בקביעות כל שבת. ביס אחד ואתם מכורים!

מתכון באדיבות: אריאלה גולדמן

ספר המתכונים של אריאלה גולדמן

 

בגט צרפתי

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

 

בגט צרפתי

בגט צרפתי בול כמו במאפייה

פריכות מטריפה עם רכות מושלמת בפנים
ציון 4.45 על ידי 25 דירוגים
לדרג
כמות 8 בגטים
באדיבות: אריאלה גולדמן

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 1 ק"ג קמח לחם (או קמח לבן רגיל / קמח רב תכליתי)
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר
  • 2 כוסות מים פושרים (נניח בצד עוד כוס אחת ואם יהיה צורך אחרי שנוסיף את השמן אז נוסיף בהדרגה)
  • ½ כוס שמן
  • 1 כף מלח

אופן ההכנה

  • נערבב את המרכיבים בקערת המיקסר חוץ מהמלח
  • ללוש במהירות נמוכה מאוד. כאשר המרכיבים מעורבבים היטב ומתחיל להתהוות בצק, נוסיף את המלח
  • נמשיך ללוש במהירות בינונית כ-15 דקות עד שהבצק רך, גמיש, אלסטי (זמן הלישה חשוב)
  • ליצור כדור ונלטף את פניו במעט שמן. נשים את הבצק בכלי ונכסה במגבת. נשאיר כ-45 דקות בטמפרטורת החדר, כדי שיתפח ויכפיל את נפחו.
  • נחלק את הבצק ל-8 חלקים ואז יוצרים כדורים.
  • נרדד כל כדור ואז נגלגל לרולדה. נצבוט את הקצוות לקבלת צורת בגט. נתפיח כחצי שעה.
  • בעזרת סכין חדה ודקה או סכין יפנית יוצרים חריצים אלכסוניים לאורכו של כל בגט.
  • נחמם תנור ל-240 מעלות על חום גבוה בתכנית אפייה רגילה. אופים 25-20 דקות עד שהבגטים זהובים והמעטפת קריספית
  • חשוב - כדי לקבל בגטים רכים מבפנים וקריספיים במעטפת נתיז עליהם פעמיים מים במהלך האפייה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: בגט צרפתי

מעל הבצק לא שמים כלום לפני שמכניסים לתנור כמו למשל מלטפים עם מים?
אין צורך במתכון זה.
איך יודעים אם להוסיף את הכוס מים השלישית?
כשאת רואה שכל הקמח נאסף עם המים והתאחדו ,געי בבצק .המירקם שלו צריך להיות גמיש ורך כך שנוח לעצב אותו לכדור חלק.

מה חושבים על: בגט צרפתי

בגט צרפתי
יעל יעקוביאן: "הכנתי את הבגטים ויצאו מעולה!"

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

19 Comments

  1. 5 stars
    אני לא מאלה שמגיבים בדרך כלל. אך חייבת לציין —
    יצא באגטים מעולים וקריספיים, זהובים ורכים מבפנים.
    השתמשתי בקמח כוסמין לבן, אפיתי על חום של 260 מעלות, והתבנית הייתה ממוקמת בחלק העליון של התנור.
    תודה רבה על המתכון הטעים, מהיר וקל!!

    1. היי עידית,
      תודה רבה על הפרגון לבעלת המתכון 🙂
      מסכימים לגמרי, המתכון נהדר.
      תודה רבה על התגובה שלך!

    1. היי,
      כמו בכל מתכון, גם לבאגט יש גרסאות רבות. המתכון הזה לא מיוחד במובן הזה 🙂

  2. 1 star
    כמה שיט!
    באגט צרפתי אמיתי עשוי ממחמצת או "סטראר" ולא משמרים תעשייתיים.ובגדול מ-קמח,מים ומלח בלבד.
    מעוצב ידנית ונח לפחות לילה בקירור,בלי סוכר ושיט
    זה לא באגט זו לחמנייה במקרה הטוב.
    אל תבלבלו את המוח

    1. היי יוסי,
      כמו בכל מתכון, גם לבאגט יש גרסאות רבות. זו אחת מהן, ומבדיקה שערכנו גילינו שזו לא היחידה שיש בה שמרים וסוכר ולא סטארטר 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?