מתכון לזניה חלבית קלה
מרקם מעלף עם טעם נדיר וייחודי
אין טעים יותר מלזניה פשוטה וטובה – החיבור הקסום של בצק מושלם, רוטב מיוחד, וגבינות מושחתות, שתמיד דואג לכם לחווית טעמים בלתי נשכחת!
קבלו מתכון ללזניה חלבית הכי קלה להכנה וזריזה, שתמיד מתקבלת במרקם מעלף עם טעם נדיר וייחודי מהמון גבינות נמסות עם רוטב מפנק במיוחד.
ארוחה קלאסית שכל בשלן מתחיל יכול להכין בעיניים עצומות, ולפנק את המשפחה באוכל עשיר ומענג שמשאיר אותם מכורים לעוד!
מתכון באדיבות: ויקי בן טובים
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
- דפי לזניה
- רוטב ללזניה (אפשר לקנות מוכן של יכין/אסם)
- 2 קוטג'
- 2 כפות גבינה לבנה
- 200 גרם קשקבל מגורדת (לחלק את כמות הקשקבל חצי לתערובת וחצי לגרד מעל עם הצהובה המגורדת)
- 100 גרם גבינה בולגרית
- 2 ביצים
- גבינה צהובה מגורדת (לפיזור מעל)
אופן ההכנה
- משמנים תבנית בספריי שמן, ומסדרים את עלי הלזניה בתוכה.
- מעל לשכבת הלזניה שופכים מהרוטב ללזניה שהשכבה תהיה רטובה. לאחר מכן שוב מסדרים עלי לזניה, ואז שוב שופכים רוטב.
- מערבבים את כל הגבינות יחד עם הביצים, ומוסיפים מעל לרוטב שכבת תערובת גבינות, וכך עושים שכבות.
- בשכבה האחרונה (רוטב ואז תערובת גבינה), מפזרים את הקשקבל והגבינה הצהובה ששמנו בצד.
- מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 45 דקות עד הזהבה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: לזניה חלבית קלה
לא צריך לבשל את הדפים לפני? אין צורך. הם מתרככים בזמן האפייה. |
השכבה האחרונה צריכה להיות רוטב? לא, שכבת רוטב, ומעליה שכבת תערובת גבינות, ולבסוף פירורי גבינות |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!
מתכון מסובך, יקר, לא מתאים למשק ביתי.
היי!
מסובך זה עניין אינדיבידואלי וקשור לרמת הניסיון של כל אחד מאיתנו במטבח.
בגדול, המתכון הזה אינו ברמת קושי גבוהה, אך מצאנו עבורך מתכון נוסף שיש בו סרטון אז אנחנו מניחים שיהיה הרבה יותר פשוט להבין איך בדיוק מכינים.
אחרי הפעם הראשונה, כשמבינים את הפרינציפ, הכול ילך חלק יותר.
מתכון ללזניה עם סרטון של אורית לוי
בהצלחה 🙂