Advertisements
| | | |

לזניה חלבית בקלי קלות 

מתכון מוכן תוך כמה דקות וללא מאמץ ללזניה טעימה גן עדן שנטרפת בדקות.
בהשראת: אורית לוי
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
לזניה חלבית בקלי קלות
Advertisements

לזניה חלבית מושקעת וטעימה בקלי קלות. מתכון מוכן תוך כמה דקות וללא מאמץ,

קבלו לזניה טעימה גן עדן שנטרפת בדקות, מצורף גם סרטון הכנה שלם למטה.

ספר המתכונים של אורית לוי

 

לזניה חלבית בקלי קלות
צילום: אורית לוי

Advertisements

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:

לזניה חלבית בקלי קלות

לזניה חלבית בקלי קלות 

מתכון מוכן תוך כמה דקות וללא מאמץ ללזניה טעימה גן עדן שנטרפת בדקות.
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
לדרג
באדיבות: אורית לוי
Advertisements

המצרכים

  • 1 חבילה פסטה רחבה של אוסם (400 גרם)

לתערובת הגבינות:

  • 1 גביע גבינה לבנה (250 גרם)
  • 1 גביע קוטג' (250 גרם)
  • 1 חבילה קוביית גבינה בולגרית / פטינה / צפתית במליחות (250 גרם)
  • 1 גביע יוגורט (200 מ"ל)
  • 1 כף מרק בצל

לרוטב:

  • 2 כפות שמן זית (לטיגון)
  • 1 בצל (גדול קצוץ דק)
  • 3 שיני שום ( כתוש)
  • 5 כפות עגבניות מרוסקות (שימורים / טרי)
  • ¼ כוס מים / יין לבן (כוס קרה חד פעמית)
  • 1 כפית מלח
  • פלפל שחור (מעט)
  • 10 עלי בזיליקום קצוצים / כף גדושה תבלין בזיליקום יבש

לציפוי:

  • גבינה צהובה (300 גרם - מגורדת)
Advertisements

אופן ההכנה

  • מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן על האריזה, מסננים ושוטפים במים קרים.
  • מטגנים במחבת את הבצל הקצוץ עד הזהבה עם שמן זית.
  • את שאר מוצרי הרוטב מוסיפים עכשיו ומערבבים היטב.
  • על אש בינונית מבשלים כ- 5 דק' עד צמצום הרוטב.
  • לקערה מכניסים את תערובת הגבינות ומערבבים היטב.
  • משמנים תבנית בינונית ומניחים בה מחצית מכמות הפסטה וזורים מעט מלח.
  • מניחים על הפסטה את הגבינות ומשטחים לשכבה אחידה.
  • יוצקים את הרוטב עגבניות על הגבינות ומלמעלה מניחים את יתרת הפסטה.
  • מפזרים מלמעלה את הגבינות המגורדות.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ל- 40 דק' או עד הזהבת הגבינה מלמעלה.
  • מוציאים מהתנור ונותנים להתייצב כ- 10 דקות.
Advertisements

הערות וטיפים

  • ניתן להכין יום קודם, לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה בתנור.
  • כדאי להשתמש במרית (לקקן) כדי לנקות היטב את הקערה וביעילות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

Advertisements


שאלות נפוצות: לזניה חלבית

אני מכינה בחד פעמי האם צריך לשמן?
אכן לשמן את התבנית.
האם אפשר להשתמש ברסק עגבניות לפיצה?
רסק עגבניות נשמע לי בסדר למרות שהוא סמיך יותר מהעגבניות המרוסקות.
אפשר להכין לפני הזמן ולחמם במיקרו?
בוודאי, במיקרו או בתנור.
של איזו חברה הפסטה? ראיתי בחצי חינם אטריות רחבות ולא פסטה.
של אוסם וזה אכן אטריות רחבות.
במתכון רשום לזניה בהראות רשום לבשל את הפסטה עלי לזניה לא מבשלים מקסימום טיפה במים רותחים?
זו לזניה שעשויה מאטריות רחבות ולא מעלי לזניה. אני כמעט אף פעם לא משתמשת בעלים. הם קשים לטעמי. תקראי למאפה איך שבא לך: לזניה, פשטידה או מאפה. העיקר שיצא טעים.

 


הבמה כולה שלכם:
לזניה חלבית בקלי קלות
צילום: ליזה לוי

"עשיתי את הלזניה יצא משהו מטורףף איזה טעים,
אורית את אלופה!! יאמיי!"
ליזה לוי

לזניה חלבית בקלי קלות
צילום: אהובה אקוע

"מוששששששלם!!!"
אהובה אקוע

 


רק עוד דבר אחד אחרון!

ארוחה מושקעת או אירוח חלבי? כל שבוע זה שבועות? כל הפינוקים חלביים שתדמיינו – עלינו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: לזניה חלבית מתכון מאת: Orit Levi
Advertisements

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements