| | | |

פוקאצ'ה טוסקנית קלה ואוורירית עם ירקות קלויים ושלבי הכנה!

גם מתכון מושלם של נירה ורותי רוסו האגדתיות, וגם שלבי הכנה מצולמים, אין שום סיבה לא להכין בקלילות, אבל עם המוןןן סבלנות, פוקאצ'ה טוסקנית שכולה שלמות
בהשראת: אתי שחר (עפ"י נירה ורותי רוסו )
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
פוקאצ'ה טוסקנית

טוב, כששבועות בפתח ורוצים איזה מאפה ריחני משגע, וכשיש לנו גם מתכון מושלם של נירה ורותי רוסו האגדתיות, וגם שלבי הכנה מצולמים, אין שום סיבה לא להכין בקלילות, אבל עם המוןןן סבלנות, פוקאצ'ה טוסקנית שכולה שלמות.

אחרי שתכינו פעם אחת פוקאצ'ה טוסקנית ביתית, תבינו שיש לכם את המתכון המנצח למאפה הכי מנחם, מהמם וטעים שיש. הסוד הוא בבצק מבעבע מלא חורים ובועות אווריריות שדורש קצת הקפאה, קצת מנוחה וקצת קירור, אבל התוצאה הסופית – והניחוחות המשכרים בכל רחבי הבית – שווים כל רגע.

בזמן שאתם מחכים בסבלנות לבצק הפוקצ'ה המושלם, יהיה לכם לזמן להחליט על איזו תוספת את הולכים, למשל רוזמרין, זיתים, בצל, שום קונפי ופרוסות חצילים או רצועות פלפלים ועגבניות שרי. הכל הולך, ולאחר אפייה קלה תקבלו פוקצ'ה טוסקנית אמיתית עם פריכות משגעת, מעטה קריספי ממכר, מראה יפהפה ומנה שתקשט כל שולחן חג וארוחה חלבית עם מתבלים טעימים בצד

ספר המתכונים של אתי שחר

פוקאצ'ה טוסקנית
צילום: אתי שחר

למה באמת כדאי לכם: פוקאצ'ה טוסקנית

 

  • אחרי שתכינו פעם אחת פוקאצ'ה טוסקנית ביתית, תבינו שיש לכם את המתכון המנצח למאפה הכי מנחם, מהמם וטעים שיש
  • גם מתכון מושלם של נירה ורותי רוסו האגדתיות, וגם שלבי הכנה מצולמים? אין שום סיבה לא להכין בקלילות פוקאצ'ה טוסקנית שכולה שלמות.

שורה תחתונה: פוקצ'ה טוסקנית אמיתית עם פריכות משגעת, מעטה קריספי ממכר, מראה יפהפה ומנה שתקשט כל שולחן חג וארוחה חלבית עם מתבלים טעימים בצד

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? שלב אחרי שלב

פוקאצ'ה טוסקנית
בקערה גדולה שמים את כל המצרכים חוץ מהקמח המלח ושמן זית. צילום: אתי שחר
פוקאצ'ה טוסקנית
מוסיפים את הקמח והמלח, מערבבים  מוסיפים שמן זית, מכסים וממתינים 20 דקות. צילום: אתי שחר
פוקאצ'ה טוסקנית
צילום: אתי שחר
פוקאצ'ה טוסקנית
מסירים את הכיסוי ומערבבים בידיים 3-4 דקות, מכסים וממתינים 20 דקות. צילום: אתי שחר
פוקאצ'ה טוסקנית
מוסיפים כל תוספת שאוהבים. צילום: אתי שחר
פוקאצ'ה טוסקנית
אופיםצילום: אתי שחר
פוקאצ'ה טוסקנית
אופים בשלב תחתון של התנור. צילום: אתי שחר
פוקאצ'ה טוסקנית
מתמכרים! צילום: אתי שחר
פוקאצ'ה טוסקנית
פוקאצ'ה טוסקנית קלה ואוורירית. צילום: אתי שחר

 

פוקאצ'ה טוסקנית

פוקאצ'ה טוסקנית קלה ואוורירית עם ירקות קלויים ושלבי הכנה!

גם מתכון מושלם של נירה ורותי רוסו האגדתיות, וגם שלבי הכנה מצולמים, אין שום סיבה לא להכין בקלילות, אבל עם המוןןן סבלנות, פוקאצ'ה טוסקנית שכולה שלמות
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
לדרג
באדיבות: אתי שחר (עפ"י נירה ורותי רוסו )

המצרכים

  • 1 ק"ג קמח לחם
  • 800 מ"ל מים
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 2 כפות דבש
  • 3 כפיות מלח
  • 6 כפות שמן זית ועוד קצת

תוספות אפשריות:

  • רוזמרין
  • זיתים
  • בצל, שום קונפי, פרוסות חצילים
  • ירקות אחרים, כמו רצועות פלפלים, חצאי שרי

אופן ההכנה

  • בקערה גדולה שמים את כל המצרכים חוץ מהקמח המלח ושמן זית. מערבבים, מוסיפים את הקמח והמלח, ומערבבים בכף עד שכל הקמח רטוב, מוסיפים שמן זית ומערבבים ביד 2-3 דקות לעיסה לא הומוגנית וזה בסדר. מכסים וממתינים 20 דקות.
  • מסירים את הכיסוי ומערבבים בידיים 3-4 דקות, מכסים וממתינים 20 דקות. לשים בפעם השלישית, מכסים את הקערה ומכניסים למקרר ל-24 או 48 שעות.
  • בהוראות הכנה המקוריות, רשום להוציא את כל העיסה, שהיא די דלילה, לתבנית תנור עמוקה מרופדת בנייר אפייה, ולתת לבצק שלושה קיפולים, איך שיוצא. פשוט משאירים אותו שיתפשט על כל התבנית של התנור, למשך שעתיים לפחות.
  • אחר כך, יוצקים על הבצק שמן זית בנדיבות, מפזרים מלח גס ועם ראשי האצבעות עושים גומות חן על פני הבצק ושמים תוספות לפי בחירתכם.
  • הערה: לי יצא בצק ממש עבה, ולכן חילקתי אותו לשלושה חלקים לא שווים והמשכתי לפי המתכון, כל חלק עם תוספת אחרת. יצא בעובי מושלם.
  • מחממים תנור ל- 210 מעלות, בינתיים יוצרים גומות על פני כל הבצק לאורכו ולרוחבו, ומוסיפים מה שרוצים.
  • אופים בשלב תחתון של התנור, כאשר בכל פעם התבנית הגדולה נשארת בתנור לוהטת, וכל מה שעושים זה לגרור בכל פעם את נייר האפייה עם הבצק אל תוכה בזריזות
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

נמנעים מבשר? פשוט נמאס ובא לכם צמחוני? סידרנו אותכם!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?