עוגות פירות

פאי תפוחים עם בצק מעמולים

מתכון פאי תפוחים שלא מחליפה לעולם!!!!…. "שולי אסולין" מתכון שדודתי מירי סבג האלופה נתנה לי ואני מגיל 16 מכינה אותו. אבל הפעם עם טוויסט מעניין ומרענן, שדרגתי את הפאי ולקחתי אותו לשלב הבא עם בצק למעמולים …לי יצא סוף, ומבטיחה שגם לכם.

מתכון באדיבות:  שולי אסולין קרסין  – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

 

פאי תפוחים

[quads id=2]

מתכון: פאי תפוחים עם בצק מעמולים

מצרכים 

המתכון לבצק הוא ל3 עוגות… אני הכנתי את הבצק חילקתי ל3 לעטוף בניילון נצמד להקפיא 2 לפעם הבאה ….

מרכיבים לבצק
:

3 ורבע כוסות סולת
2 ורבע כוסות קמח מנופה
כוס חמאה רכה ללא מלח (225 גרם) או מחמאה לפרווה
3/4 כוס אבקת סוכר
אחד וחצי כפיות אבקת אפייה
1/2 כוס חלב או מים אם רוצים פרווה

מרכיבים למלית :

7 תפוחי עץ גודל רגיל שקילפתם וגירדתם בפומפיה עם השיניים הגסות.
2 כפיות וחצי קורנפלור
חצי כפית קינמון
קורט ציפורן (אופציה)
1/3 כוס סוכר
כף וחצי מיץ לימון
כפית וחצי קליפת לימון מגורדת
2 כפות חמאה מגורדת(תגרדו בפומפיה )
1/2 כוס אגוזי מלך שבורים גס
לציפוי המארנג מעל:
2 חלבונים גדולים
1/4 כוס סוכר
קורט מלח


[quads id=3]

אופן הכנה 

ללוש את כל מרכיבי הבצק לבצק חלק ורך לכסות בניילון נצמד ולתת מנוחה 20 דק

על משטח נקי להניח ניילון ניצמד ולהצמיד אותו לשיש נידבק נהדר
להכין תבנית פאי טפלון 26 נשלפת או כל תבנית אחרת לשמן מעט את התחתית
לקחת שליש מהכמות של הבצק להניח על הניילון שהצמדתן לשיש ולרדד לעיגול בגודל התבנית והגפנות אפשר גם התבנית פייארקס
לרדד ל3ממ עובי
להפוך את הבצק המרודד מעל לתבנית ולהוריד את הניילון להדק בעדינות הדפנות ולהניח בצד
לערבב את כל תכולת המלית למעט החמאה
לשטח עם מרית מעל ולפזר מעל את החמאה
להקציף 2 חלבונים גדולים עם 1/4 כוס סוכר וקורט מלח לקצף עמיד
למרוח מעל התפוחים באופן שווה

לאפות על 185 מעלות מדף אמצעי 15 דקות ואז להוריד טמפ ל175 ולאפות. 25 דק או עד שקיבל צבע זהבהב

[quads id=4]

שאלות ותשובות

שאלה: כמות המילוי היא לכמה עוגות?
תשובה: הכמות מתאימה לעוגה אחת

שאלה: רידדת שליש מהבצק ולא רשמת מה קרה עם השאר?
תשובה: רשמתי שהמתכון הוא לשלוש עוגות, אז את שאר הבצק הקפאתי לפעם הבאה

שאלה: מה יש מעל התפוחים זה נראה כמו עוד שכבת בצק?
תשובה: לא זה פשוט המראנג, החלבונים עם הסוכר.

עוד מתכוני עוגות פרי מבוקשים:

[quads id=2]

פאי תפוחים

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגובות

תגובות פייסבוק

תגים
קרא עוד

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close
מעבר לסרגל הכלים