| | | | |

פאי תפוחים עם בצק מעמולים

פאי תפוחים משגע חושים עם בצק מעמולים! מתכון קל לעוגה הכי טעימה שיש!
בהשראת: שולי אסולין קרסין
ציון 4.37 על ידי 11 דירוגים
פאי תפוחים עם בצק מעמולים

מתכון פאי תפוחים עם בצק מעמולים! הפאי שיגרש את כל מתכוני הקינוחים מהמטבח שלכם!

עוד מעט יגיעו החגים, אבל כבר עכשיו החשק לאוכל טעים וחגיגי עולה ואיתו כמובן מתחשק לשלב תפוחים, דבש וכל מה שטעים בחגים. אצלי בבית מככבת עוגת תפוחים מעלפת, שכשאני מכינה אותה אפילו השכנים מחפשים תירוץ לדפוק לי על הדלת.

מתכון פאי תפוחים שאני לא מחליפה לעולם! מתכון שדודתי מירי סבג האלופה נתנה לי ואני מכינה אותו מגיל 16, אבל הפעם עם טוויסט מעניין ומרענן: שדרגתי את הפאי ולקחתי אותו לשלב הבא עם בצק למעמולים! לי יצא סוף, מבטיחה שגם לכם.

פאי תפוחים עם בצק מעמולים
צילום: שולי אסולין קרסין

למה באמת כדאי לכם: פאי תפוחים עם בצק מעמולים

  • עוגת תפוחים משגעת שחובה להכין בתקופה זו של החגים!
  • מתכון קל להכנה ומשודרג שלא תמצאו כמוהו ברשת!
  • כל כך טעימה שאחרי שתטעמו לא תרצו להכין מתכונים אחרים לעוגות תפוחים!
  • פאי תפוחים שכל ביס ממנו מפנק, מעלה חיוך וגורף מחמאות!

שורה תחתונה: מחכים לחגים כדי להתפנק בעוגה טובה? אין צורך, העוגה הזו תביא את החגים אליכם! 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

מא' עד ת': צפו בשלבי ההכנה

פאי תפוחים עם בצק מעמולים
צילום: שולי אסולין קרסין
פאי תפוחים עם בצק מעמולים
צילום: שולי אסולין קרסין
פאי תפוחים עם בצק מעמולים
צילום: שולי אסולין קרסין
פאי תפוחים עם בצק מעמולים
צילום: שולי אסולין קרסין
פאי תפוחים עם בצק מעמולים
צילום: שולי אסולין קרסין
פאי תפוחים עם בצק מעמולים

פאי תפוחים עם בצק מעמולים

פאי תפוחים משגע חושים עם בצק מעמולים! מתכון קל לעוגה הכי טעימה שיש!
ציון 4.37 על ידי 11 דירוגים
לדרג
באדיבות: שולי אסולין קרסין

ציוד

תבנית פאי טפלון 26 נשלפת או כל תבנית אחרת

המצרכים

מרכיבים לבצק:

  • ¼3 כוסות סולת
  • ¼2 כוסות קמח מנופה
  • חמאה רכה ללא מלח (225 גרם או מחמאה לפרווה)
  • ¾ כוס אבקת סוכר
  • ½1 כפיות אבקת אפייה
  • ½ כוס חלב (או מים אם רוצים פרווה)

מרכיבים למלית :

  • 7 תפוחי עץ (גודל רגיל שקילפתם וגירדתם בפומפייה עם השיניים הגסות)
  • ½2 כפיות קורנפלור
  • ½ כפית קינמון
  • 1 קורט ציפורן (אופציה)
  • כוס סוכר
  • ½1 כף מיץ לימון
  • ½1 כפית קליפת לימון מגורדת
  • 2 כפות חמאה מגורדת (תגרדו בפומפיה)
  • ½ כוס אגוזי מלך (שבורים גס)

לציפוי המארנג מעל:

  • 2 חלבונים
  • ¼ כוס סוכר
  • מלח (קורט )

אופן ההכנה

  • ללוש את כל מרכיבי הבצק לבצק חלק ורך לכסות בניילון נצמד ולתת מנוחה 20 דקות.
  • על משטח נקי להניח ניילון ניצמד ולהצמיד אותו לשיש נידבק נהדר.
  • להכין תבנית פאי טפלון 26 נשלפת או כל תבנית אחרת לשמן מעט את התחתית.
  • לקחת שליש מהכמות של הבצק להניח על הניילון שהצמדתן לשיש.
  • לרדד לעיגול בגודל התבנית והדפנות אפשר גם התבנית פיירקס לרדד ל 3 מ"מ עובי.
  • להפוך את הבצק המרודד מעל לתבנית ולהוריד את הניילון להדק בעדינות הדפנות ולהניח בצד.
  • לערבב את כל תכולת המלית למעט החמאה.
  • לשטח עם מרית מעל ולפזר מעל את החמאה.
  • להקציף 2 חלבונים גדולים עם 1/4 כוס סוכר וקורט מלח לקצף עמיד.
  • למרוח מעל התפוחים באופן שווה.
  • לאפות על 185 מעלות מדף אמצעי 15 דקות ואז להוריד טמפרטורה ל 175 ולאפות 25 דק או עד שקיבל צבע זהבהב.

הערות וטיפים

המתכון לבצק הוא ל 3 עוגות... אני הכנתי את הבצק חילקתי ל3 לעטוף בניילון נצמד להקפיא 2 לפעם הבאה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: פאי תפוחים עם בצק מעמולים

כמות המילוי היא לכמה עוגות?
הכמות מתאימה לעוגה אחת.
רידדת שליש מהבצק מה קרה עם השאר?
המתכון הוא לשלוש עוגות, אז את שאר הבצק הקפאתי לפעם הבאה.
מה יש מעל התפוחים זה נראה כמו עוד שכבת בצק?
לא זה פשוט המראנג, החלבונים עם הסוכר.
שאר הבצק לשים בסוף אחרי ששמת את המארנג?
לא, הבצק הוא רק בתחתית והדפנות המארנג למעלה לסיום.
פאי תפוחים עם בצק מעמולים
צילום: שולי אסולין קרסין
פאי תפוחים עם בצק מעמולים
צילום: שולי אסולין קרסין

רק עוד דבר אחד אחרון!

איזה כיף! החג הכי מתוק של השנה מתקרב – הכנות כבר התחלתם?

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

2 Comments

    1. היי,
      אכן אפשר. אם השמן במצב מוצק, שמים באותה כמות כמו החמאה.
      אם השמן במצב נוזלי, מורידים 1/3 מהכמות של החמאה.
      בהצלחה 🙂

4.37 from 11 votes (11 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements