Go Back
פאי תפוחים עם בצק מעמולים

פאי תפוחים עם בצק מעמולים

פאי תפוחים משגע חושים עם בצק מעמולים! מתכון קל לעוגה הכי טעימה שיש!
ציון 4.37 על ידי 11 דירוגים
באדיבות: שולי אסולין קרסין

ציוד

תבנית פאי טפלון 26 נשלפת או כל תבנית אחרת

המצרכים

מרכיבים לבצק:

  • ¼3 כוסות סולת
  • ¼2 כוסות קמח מנופה
  • חמאה רכה ללא מלח (225 גרם או מחמאה לפרווה)
  • ¾ כוס אבקת סוכר
  • ½1 כפיות אבקת אפייה
  • ½ כוס חלב (או מים אם רוצים פרווה)

מרכיבים למלית :

  • 7 תפוחי עץ (גודל רגיל שקילפתם וגירדתם בפומפייה עם השיניים הגסות)
  • ½2 כפיות קורנפלור
  • ½ כפית קינמון
  • 1 קורט ציפורן (אופציה)
  • כוס סוכר
  • ½1 כף מיץ לימון
  • ½1 כפית קליפת לימון מגורדת
  • 2 כפות חמאה מגורדת (תגרדו בפומפיה)
  • ½ כוס אגוזי מלך (שבורים גס)

לציפוי המארנג מעל:

  • 2 חלבונים
  • ¼ כוס סוכר
  • מלח (קורט )

אופן ההכנה

  • ללוש את כל מרכיבי הבצק לבצק חלק ורך לכסות בניילון נצמד ולתת מנוחה 20 דקות.
  • על משטח נקי להניח ניילון ניצמד ולהצמיד אותו לשיש נידבק נהדר.
  • להכין תבנית פאי טפלון 26 נשלפת או כל תבנית אחרת לשמן מעט את התחתית.
  • לקחת שליש מהכמות של הבצק להניח על הניילון שהצמדתן לשיש.
  • לרדד לעיגול בגודל התבנית והדפנות אפשר גם התבנית פיירקס לרדד ל 3 מ"מ עובי.
  • להפוך את הבצק המרודד מעל לתבנית ולהוריד את הניילון להדק בעדינות הדפנות ולהניח בצד.
  • לערבב את כל תכולת המלית למעט החמאה.
  • לשטח עם מרית מעל ולפזר מעל את החמאה.
  • להקציף 2 חלבונים גדולים עם 1/4 כוס סוכר וקורט מלח לקצף עמיד.
  • למרוח מעל התפוחים באופן שווה.
  • לאפות על 185 מעלות מדף אמצעי 15 דקות ואז להוריד טמפרטורה ל 175 ולאפות 25 דק או עד שקיבל צבע זהבהב.

הערות וטיפים

המתכון לבצק הוא ל 3 עוגות... אני הכנתי את הבצק חילקתי ל3 לעטוף בניילון נצמד להקפיא 2 לפעם הבאה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.