| |

חלות מתוקות ממש כמו במאפיות

מתכון מעולה לחלות איכותיות
בהשראת: פרח גבסו
ציון 4.29 על ידי 7 דירוגים
מתכון חלות מתוקות
מתכון חלות מתוקות אווריריות, רכות וטעימות במיוחד לשבת. מתכון מדויק שחובה להכין!
מתכון חלות מתוקות קלות להכנה שתמיד מניב שלמות של תוצאות. חלה לשבת קלה להכנה ורכה להפליא שכל מאכל לידה יהיה תירוץ לאכול אותה! אצלנו מחסלים אותה בארוחת השבת עם הסלטים והרוטב של הדגים, ולכן אני תמיד מכינה שתי חלות. כל כך טעימות שלא תאמינו כמה מהר הן נגמרות!

ספר המתכונים של פרח גבסו

מתכון חלות מתוקות
צילום: פרח גבסו

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים חלות מתוקות?

מתכון חלות מתוקות

חלות מתוקות ממש כמו במאפיות

מתכון מעולה לחלות איכותיות
ציון 4.29 על ידי 7 דירוגים
לדרג
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה
תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כף גדושה דבש מעורבבת בכוס מים פושרים
  • 5 כפות סוכר דמררה
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 3 ביצים טרופות
  • ½ כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • ½ כף מלח
  • ½ כוס מים פושרים

מצרכים לפני האפייה :

  • 1 ביצה טרופה עם מעט מים
  • קמצוץ מלח
  • 1 כפית סוכר

מצרכים אחרי האפייה :

  • 1 כף דבש
  • 1 כף מים פושרים

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר נערבב את כל המצרכים היבשים: קמח שמרים סוכר אבקת אפיה ומלח.
  • נוסיף את כוס המים הפושרים עם כף דבש.
  • נוסיף את הביצים והשמן ונתחיל ללוש.
  • נתחיל לישה על מהירות נמוכה ונוסיף כוס מיץ תפוזים.
  • נמשיך ללוש על מהירות גבוה ובמידת הצורך נוסיף כל פעם מים עד שהבצק מתאחד ונפרד מדפנות הקערה.
  • נלוש למשך עשר דקות.
  • נוציא את הבצק לקערה משומנת מעט (הבצק יוצא דביק וזה בסדר).
  • נתפיח את הבצק לשעה.
  • אחרי ההתפחה נלוש שוב את הבצק לעוד עשר דקות.
  • אחרי ההתפחה נחלק את הבצק למספר כדורים שווים (תלוי כמה רצועות את רוצה).
  • על משטח מקומח מעט נרדד כל כדור לעלה דק ונגלגל לרצועה בגודל המתאים.
  • נקלע מהרצועות חלות או לחמניות (לי יצא 4 חלות בגודל בנוני).
  • נניח את החלות בתבנית התנור מרופדת בנייר אפיה.
  • נכניס לתא אדים (נכניס לתנור קערה עם מים רותחים ומעליה את קערת הבצק).
  • להתפחה של חצי שעה או עד להכפלת הנפח.
  • אחרי שהבצק הכפיל את נפחו נבריש בביצה טרופה עם מעט מים מלח וכפית סוכר.
  • נחמם תנור על 200 מעלות אפיה ואפי למשך עשרים וחמש דקות או עד להשחמה יפה.
  • אחרי האפייה הברישי את החלות בכף דבש מעורבב עם כף מים.
  • נכסה במגבת נקיה.

הערות וטיפים

  • ניתן להקפיא את החלות בשקית אטומה.
  • ניתן להכין מקמח כוסמין לבן .
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: חלות מתוקות 

האם אפשר להוסיף צימוקים ואז להפוך אותה לחלת חג?
ברור מאמי בהצלחה.
אפשר לעשות מכל קמח נגיד אם אני עושה קמח כוסמין של שמונים אחוז כמה מים לשתי קילו?
ונגיד של 100 אחוז?

ל 2 קילו קמח כוסמין 80 אחוז תתחילי עם 5 כוסות מים פושרים ותוסיפי בהדרגה כל פעם כף מים פושרים.
לגביי הקמח כוסמין מלא על קילו קמח תתחילי עם 3 כוסות מים פושרים ותוסיפי בהדרגה כל פעם כף מים.
לא הבנתי את השלב שבו מכניסים את קערת הבצק לתנור עם תבנית אדים. חשבתי שהחלות אמורות להיות כבר קלועות. (והקערה שלי היא פלסטיק)?
התנור מכובה הבצק מאמי אחרי קליעה זאת שיטת התפחה כמו במאפיות הנקראת התפחה באדים אחרי שקלעת את הבצק את מכניסה את התבנית לתנור ומניחה קערה אפילו מפלסטיק עם מים רותחים. זמן ההתפחה בערך הוא חצי שעה.
השיטה של ההטפחה עם האדים זה טוב גם לחלות רגילות ולחמניות רגילות?
כן.
למה מיץ תפוזים ולא מים ?
על מנת להגיע לטעם מתוק חשוב ללוש את הבצק עם מי פירות ולכן הכנתי עם מיץ תפוזים.

 


הבמה כולה שלכם:
מתכון חלות מתוקות
צילום: סופי לוזון

"שלום פרח אפיתי הבוקר את החלות שלך
יצאו מושלם תודה ושבת שלום לכולם !"
סופי לוזון

 מתכון חלות מתוקות
צילום: תמר גוטווירט

"לכבוד שבת קודש!"
 תמר גוטווירט

מתכון חלות מתוקות
צילום: שני נקש

"אני הצלחתי!"
שני נקש

מתכון חלות מתוקות
צילום: לילי צדקה

רק עוד דבר אחד אחרון!
 חלות מתוקות

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: חלות מתוקות מתכון מאת: פרח גבסו

לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בקבוצתה: “במטבח עם פרח

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?