Go Back
מתכון חלות מתוקות

חלות מתוקות ממש כמו במאפיות

מתכון מעולה לחלות איכותיות
ציון 4.29 על ידי 7 דירוגים
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה
תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כף גדושה דבש מעורבבת בכוס מים פושרים
  • 5 כפות סוכר דמררה
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 3 ביצים טרופות
  • ½ כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • ½ כף מלח
  • ½ כוס מים פושרים

מצרכים לפני האפייה :

  • 1 ביצה טרופה עם מעט מים
  • קמצוץ מלח
  • 1 כפית סוכר

מצרכים אחרי האפייה :

  • 1 כף דבש
  • 1 כף מים פושרים

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר נערבב את כל המצרכים היבשים: קמח שמרים סוכר אבקת אפיה ומלח.
  • נוסיף את כוס המים הפושרים עם כף דבש.
  • נוסיף את הביצים והשמן ונתחיל ללוש.
  • נתחיל לישה על מהירות נמוכה ונוסיף כוס מיץ תפוזים.
  • נמשיך ללוש על מהירות גבוה ובמידת הצורך נוסיף כל פעם מים עד שהבצק מתאחד ונפרד מדפנות הקערה.
  • נלוש למשך עשר דקות.
  • נוציא את הבצק לקערה משומנת מעט (הבצק יוצא דביק וזה בסדר).
  • נתפיח את הבצק לשעה.
  • אחרי ההתפחה נלוש שוב את הבצק לעוד עשר דקות.
  • אחרי ההתפחה נחלק את הבצק למספר כדורים שווים (תלוי כמה רצועות את רוצה).
  • על משטח מקומח מעט נרדד כל כדור לעלה דק ונגלגל לרצועה בגודל המתאים.
  • נקלע מהרצועות חלות או לחמניות (לי יצא 4 חלות בגודל בנוני).
  • נניח את החלות בתבנית התנור מרופדת בנייר אפיה.
  • נכניס לתא אדים (נכניס לתנור קערה עם מים רותחים ומעליה את קערת הבצק).
  • להתפחה של חצי שעה או עד להכפלת הנפח.
  • אחרי שהבצק הכפיל את נפחו נבריש בביצה טרופה עם מעט מים מלח וכפית סוכר.
  • נחמם תנור על 200 מעלות אפיה ואפי למשך עשרים וחמש דקות או עד להשחמה יפה.
  • אחרי האפייה הברישי את החלות בכף דבש מעורבב עם כף מים.
  • נכסה במגבת נקיה.

הערות וטיפים

  • ניתן להקפיא את החלות בשקית אטומה.
  • ניתן להכין מקמח כוסמין לבן .
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.