עוגת ביסקוויטים קרה וטעימה בטירוף

זה מדהים איך עוגה כ"כ פשוטה וקלה, כמו עוגת ביסקוויטים קרה ללא אפייה, הופכת להיות נצחית וקלאסית כבר עשרות שנים, למרות שכיום יש היצע עצום של עוגות מופתיות מכל הסוגים, הטעמים והצורות – קרמים וקצפות, שמרים ועלים, בחושות ומעוצבות, גבוהות ואישיות, ומה לא!
בסוף בסוף יש תמיד עוגה אחת שלוקחת את כוווולן בסיבוב, ואין מתאים מחג השבועות להכין אותה שוב. אז קבלו אותה מרשימה ויפה, משגעת ומטריפה, והכי הכי קלה להכנה – עוגת ביסקוויטים ללא אפייה עם מילוי מפנק וטעם סופר מיוחד המורכב משכבות פריכות של ביסקוויטים רכים וספוגים במתבל קקאו ושוקולד חושני וריחני,
ומעל כל הטוב הזה – גנאש שוקולדי קרמי ועשיר עם קוקוס אקזוטי שיעשירו לכם את מצב הרוח במתיקות מענגת, ויעשו לכם חגיגה אמיתית בפה בכל פירור. את העוגה המושלמת הזאת הכי כיף להכין עם הילדים, א-בל קחו בחשבון שהם יטרפו אותה בשניות, כך שמראש כדאי להכפיל כמויות וליהנות ממנה שעות…..

למה באמת כדאי לכם: עוגת ביסקוויטים קרה
- עוגת ביסקוויטים ללא אפייה בטעם סופר מיוחד של ביסקוויטים פריכים ספוגים במתבל קקאו ושוקולד חושני וריחני וגנאש שוקולדי קרמי ועשיר עם קוקוס אקזוטי
- הכי כיף להכין עם הילדים, א-בל זהירות, הם יטרפו אותה בשניות, אז ממש כדאי להכפיל כמויות
- גם מרשימה ויפה, גם משגעת ומטריפה, וגם הכי הכי קלה להכנה
שורה תחתונה: קלאסיקה נצחית שתמיד מנצחת

עוגת ביסקוויטים קרה וטעימה בטירוף
ציוד
המצרכים
- 1 שרוול פתי בר חום (250 גרם )
- 1 שרוול גרם פתי בר שוקו (250 גרם )
- 1 מחמאה (100 גרם )
- 2 כוסות מים רותחים
- ½ כוס קקאו
- ½ כוס סוכר
- 1 חפיסה שוקולד מריר (100 גרם )
- 1 כף תמצית וניל
לגנאש:
- ½1 חפיסות שוקולד מריר (150 גרם )
- 1 מיכל שמנת צימחית / חלבית
לקישוט:
- ¼ כוס קוקוס
אופן ההכנה
- על קרש חיתוך ובעזרת סכין חדה חותכים כל 4 פתי בר לפסים ומוסיפים לקערה.
- לוקחים סיר ומוסיפים בתוכו את המים, קקאו, סוכר, מחמאה, ושוקולד ומערבבים עד שהכל נמס.
- שופכים את התערובת לתוך קערת הפתי בר ומערבבים היטב עד שהכל רטוב (במידה וטיפה יבש נוסיף כל פעם רבע כוס מים רותחים).
- מוזגים את כל התערובת לתבנית ומהדקים היטב, משטחים את התערובת בידיים רטובות.
- מכניסים למקרר במשך כשעה להתייצבות.
להכנת הגנאש:
- מרתיחים את השמנת והשוקולד על הגז ומערבבים היטב עד לתערובת סמיכה.
- שופכים על העוגה ומכניסים שוב למקרר במשך כשעה.
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: עוגת ביסקוויטים
את 2 סוגי הביסקוויטים לתערובת? כן… לקחת את 2 השרוולים.. ולחתוך אותם עם סכין לפסים. |

רק עוד דבר אחד אחרון!
הילדים בבית? זללו את הכל ועדיין מבקשים משהו טעים ומתוק? אל דאגה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
רוצים עוד? הנה כמה המלצות של מתכונים לילדים שימתיקו להם – ולכם – את הקיץ ואת כל השנה!
מקור: אורטל עמרם שיתוף מתכון: אסתר פורטאלאונה
אפשר להמיר את המחמאה בשמן?
לא ניסינו במתכון הספיציפי הזה אך בד:כ אפשר להמיר ביחס שמרגרינה אחת שווה ל-1/2 כוס שמן. בהצלחה!
לא מובן לי איך ולמה חותכים כל ארבע ביסקיויטים. כל סעיף אחד לא ברור
האם הביסקויטים לא מתרככים מדי כששופכים עליהם את התערובת החמה?
לילי
מתרככים מעט אך לא מדי, יוצא טעים ביותר. בהצלחה ובתיאבון!
להעביר לי את המתכונים לווטסאפ בבקשה
היי עדנה, בבקשה לינק הצטרפות לקבוצת הוואטספ: https://chat.whatsapp.com/Je2JGysMLdK3e2AnfldaAG
מבקשת את המתכון לוואטצ אפ או למייל
היי דניאל, אם את רושמת בגוגל "עוגת ביסקוויטים קרה מתכונים מתוקים" תוכלי למצוא את המתכון בכל עת
במה אפשר להחליף את המחמאה מלבד חמאה?
היי טל,
אפשר להשתמש בחמאה מזוקקת (גי, ghee) או בשמן (לשים 1/3 פחות אם משתמשים בשמן).
בהצלחה 🙂
מתכונים מעולים
היי רונית,
תודה רבה על הפרגון, אנחנו מעריכים את זה מאוד 🙂
מוזמנת להצטרף לקבוצת הוואטסאפ החדשה שלנו!
הי האם יש אפשרות להשתמש בשמן במקום מחמאה בעוגת הביסקוויטים הקרה? גם חמאה לא טוב לנו.תודה רוית
היי רוית,
בהחלט כן, רק לשים 1/3 פחות מהכמות המופיעה במתכון.
בהצלחה 🙂
מבקשת לקבל את המתכונים המקסימים לווצאפ תודה