גוזלמה מאפה טורקי קל להכנה
תגובה נבחרת
"בהתחלה חשבתי שיש טעות במתכון וחסר מרכיבים, אבל אז צפיתי בסרטון ו.. כן. שני. מרכיבים!
זה היה הבצק הכי קל שיצא לי להכין בחיים, וכמובן שזה היה טעים! בפעם הבאה אני אתן לילדה הקטנה שלי להכין בשבילנו גם."
אגתה
אתם בטח תוהים לעצמכם: מה זה גוזלמה טורקית בכלל? ויש לכם כל זכות לתהות!
זה מאכל נפוץ שתשמעו עליו הרבה, אבל האם זה אומר שזה לא טעים ולא ראוי להכרה? ברור שלא!
גוזלמה טורקית היא סוג של לחם שטוח מסורתי טורקי שאפשר להכין מבצק קל להכנה ולמלא בכל מה שטוב. יש אנשים שאפילו אוהבים למלות במתוקים כמו שוקולד ובננות!
אבל היום אנחנו מתמקדים בגוזלמה הטורקית עצמה, באיזה תוספות לשדך לה ואיך להכין אותם.
אז אתם מוכנים לנסות משהו חדש? בואו נתחיל!
למה אתם הולכים להתאהב:
גוזלמה מאפה טורקי
- הלחם השטוח בעצמו הוא טעים וקריספי, והבצק שלו סופר קל להכנה
- מתכון מגוון שאפשר להתאים אותו להעדפות האישיות שלכם, בין אם אתם מעדיפים מילוי מתוק או מלוח.
- דרך חדשה לשדרג את שולחן האוכל במאכלים חדשים ומיוחדים ולנסות מתכון מחוץ לקופסא שאולי יהפוך לארוחה קבועה!
שורה תחתונה: לאלה מכם שמעוניינים לנסות דברים חדשים, תתחילו עם מתכון גוזלמה טורקית זה – זה לא רחוק מהאוכל שאנחנו רגילים אליו אבל זה צעד גדול לכיוונים חדשים, מיוחדים וטעימים!
כל מה שתצטרכו להכנת:
גוזלמה מאפה טורקי
לפני שמתחילים..תבדקו אם יש לכם את כל מה שנחוץ
טיפים לחוויה מושלמת:
גוזלמה מאפה טורקי
יש המון דרכים שונות להנות מגוזלמה, מה שהופך אותם לאוכל טעים ומתאים לכל אחד ואחד!
בצק ללא גלוטן
לאלה מאיתנו שרגישים לגלוטן, אפשר להחליף את הקמח לאחד ללא גלוטן. אבל אז תצטרכו לעשות כמה שינויים כדי לקבל בצק כמו שצריך, עדיין – קטן עליכם.
לשדרג את הבצק
עוד טריק שכולנו אוהבים, זה להוסיף עלים ותיבולים לבצק עצמו. אפשר להעשיר את הבצק בהמון טעמים שונים כמו תימין, אורגנו, רוזמרין ועוד. פשוט מערבבים אותם יחד עם חומרי הבצק וכך מעצימים את טעם המאפה עצמו מבלי להוסיף יותר מדי מילוי.
מילויים שונים
האופציה של גבינת פטה הוא תמיד בחירה קלאסית. אבל יש מקום ליצירתיות גם! אפשר להוסיף ירוקות אפויים, פטריות, זיתים ואפילו בצל.
למילוי בשר
אפשר להשתמש בבשר בקר, כבש או עוף, בשילוב עם תבלינים משגעים כמו כמון, פפריקה ועוד כדי לשדרג את המאפה.
מאוד מתאים לצד..
הגיע הזמן לחשוב על התוספות המושלמות שישדרגו לכם את חווית האכילה ברמות:
משקה איירן טורקי
אם כבר אוכלים מאפה טורקי, למה לא ללכת כל הדרך ולנסות עוד משהו טורקי? איירן הוא משקה טורקי מסורתי הנפוץ בכל המזרח התיכון ומרכז אסיה. המשקה ידוע בתכונותיו המרעננות והיתרונות הבריאותיים שלו, והוא מושלם לימי החורף.
צזיקי טורקי
עוד מאכל טורקי שאפשר לשדך למנה זו, הוא הצזיקי הטורקי – מנה שדומה לצזיקי היווני, ומוגשת באופן קבוע במטבח הטורקי כמרק או תוספת על הצד.
הרכיבים המרכזיים בצזיקי הם יוגורט ומלפפונים, ולכם הם מבטיחים לכם הרגשה מרעננת ומקררת בכל ביס, והכי חשוב זה מוסיף עוד גוון מעניין של טעם לצד הגוזלמה
ירקות בתנור
אפשר להוסיף קצת אקשן למנה ע"י הוספת ירקות אפויים בתנור לצד
בחירה נהדרת פה תכלול גמבות, זוקיני, בצלים, עגבניות ואפילו קצת פטריות.
מומלץ לחתוך אותם לחתיכות דקות או קוביות כדי לאפות אותם בקלות. וגם לא לשכוח להבריש אותם בשמן זית לפני אפייה. בשביל טעם נועז יותר, אפשר להוסיף רוזמרין או תימין.
ירקות טריים
אפשר גם ליהנות מהירקות על הצד כמו שהם. חותכים עגבניה, בצל קטן ומלפפונים לצד הגוזלמה ונהנים מתוספת מרעננת וטעימה. מומלץ גם להוסיף זיתים ולפזר קצת רוזמרין או תימין מעל לירקות כדי להדגיש את הטעמים (ולשדרג את המראה!).
הערה מהירה: אם לא שמתם לב, כל התוספות המוצעות הם לא סותרים זה את זה, אפשר להנות עם כל התוספות יחד או לבחור אחת מושלמת לכם, הבחירה היא שלכם!
גם אתם יכולים להכין בקלי קלות!
איך? צפו בסרטון והכינו לפי המתכון!
המצרכים
לבצק:
- 2 כוסות קמח
- 1 גביע יוגורט (200 גרם)
- 1/2 כפית מלח
למילוי:
- 1 כוס מוצרלה מפוררת (או גבינה צהובה)
- 1 כוס גבינת פטה (או גבינה מלוחה אחרת)
- 400 גרם תרד (קצוץ)
- 1 ראש בצל (קצוץ דק)
אופן ההכנה
- להוסיף את כל מרכיבים הבצק לקערה אחת
- ללוש את הבצק למשך כמה דקות עד לאיחוד החומרים
- מניחים את הבצק מעל למשטח מקומח, וללוש עד שמקבלים בצק רך ובלי בלוטות (לוקח פחות מ-10 דקות)
- מגללים את הבצק לרולדה ואז חותכים אותה ל-5 חלקים שווים ומגלגלים כל חלק לכדור
- קוצצים את התרד ובצל, מוסיפים אותם לאותה קערה ומערבבים היטב. אפשר לתבל איך שאוהבים פה.
- בקערה נפרדת מועכים את הגבינה מלוחה, ואז מוסיפים את הגבינת מוצרלה/צהובה ומערבבים יחד.
- מקמחים משטח עבודה שוב, ומשטחים כל כדור עם מערוך.
- מוסיפים את התורד ומעליו את הגבינות לפינה של עיגול הבצק.
- סוגרים את הבצק לחצי עיגול, ואז משטחים קצת עם הידיים.
- משמנים מחבת עם ספריי שמן (או קצת שמן רגיל) ומטגנים כל גוזלמה עד שנהיים שחומים קצת. בערך שתי דקות לכל צד
- טיפ: ככל שהגוזלמה יותר דקה, ככל שהיא יותר טעימה! לחווית טעמים טובה יותר מומלץ להשתמש בשמן זית או חמאה