תפוחי אדמה שלא תפסיקו להכין
מתכון מעולה בהכנה מהירה
מתכון של תפוחי אדמה בתנור, שמכינים במהירות וזוללים במהירות גבוהה יותר. התוספת הכי טעימה שכולם אוהבים, בטעם משגע שחייבים להכין!
תפוחי אדמה שמשתלבים נהדר עם כל מנה עיקרית ושכיף ליהנות מאיתם גם בתור מנה העומדת בפני עצמה ועם סלט ירוק עשיר.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
סיר
תבנית אפייה בינונית
המצרכים
- 20 תפוחי אדמה בייבי / 5 גדולים
- ¼ כוס שמן זית
- פלפל שחור גרוס (מעט)
- ¼ כוס שמן זית
- 3 שיני שום כתוש
- ½ צרור פטרוזיליה קצוצה
- מלח גס (קורט)
- גרידת לימון מחצי לימון
אופן ההכנה
- נבשל במים עד ריכוך 20 תפוחי אדמה בייבי או 5 גדולים.
- נסנן ונחתוך לחצי את הבייבי ואת הגדולים נחתוך לחצי וכל חצי לחצי.
- בתבנית עם ניר אפיה נשים רבע כוס שמן זית .
- נפזר פלפל שחור גרוס ונניח את תפוחי האדמה שהקליפה כלפיי מעלה.
- נאפה בתנור 200 מעלות עד שמקבלים צבע זהוב מלמטה, רצוי מדף ראשון.
- בקערה נערבב רבע כוס שמן זית עם 3 שיני שום כתוש, חצי צרור פטרוזיליה קצוצה, מלח גס וגרידת לימון מחצי לימון.
- כשהתפוחי האדמה יצאו מהתנור נשפוך עליהם מהתערובת נערבב או נבריש שהכל יהיה מכוסה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: תפוחי אדמה
אחר ההברשה להכניס שוב לתנור או להוציא? לא מכניסים שוב. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: תפוחי אדמה מתכון מאת: מלי מאירוב
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בדף “המתכונים של מלי מאירוב” | בקבוצתה “לאפות ולבשל עם מלי מאירוב”
מעולה!
היי אהובה,
שמחים שנהנית מהתפו"א 🙂
כל מתכון שאני לוקחת מכם זה תענוג גדול כייף לי לעקוב אחרי המתכונים שלכם
היי מירי,
תענוג גדול לקרוא את התגובה שלך 🙂
שמחים מאוד לדעת שאת ככה נהנית, ואת גם מוזמנת מדי פעם להשוויץ בתמונות בקבוצה!
האם אפשר לשפוך את כל התבלינים ביחד בהתחלה? במקום בסוף….
היי חנה,
מומלץ לשפוך את התערובת לאחר האפייה ולא לפני.
בהצלחה!