| | | |

מרק חרירה בקערת לחם ביתי

מתכון מפורט להכנת מרק נוסטלגי
בהשראת: רותם אילן גור
ציון 5 על ידי דירוג אחד

מרק חרירה כזה מרגש עוד לא פגשתם! קבלו מתכון למרק חרירה נדיר במיוחד, בטעם עשיר ומרקם חלומי שמגישים בתוך לחם ביתי רך ומשגע.

חווית טעמים אגדית שבטח תרשים את כל מי שיטעם. עם טעם כזה משגע, אף אחד לא יגיד לא למרק חרירה מנחם ומחמם!

ספר המתכונים של רותם אילן גור

מתכון מרק חרירה
צילום: רותם אילן גור
מתכון מרק חרירה
צילום: רותם אילן גור

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מרק חרירה בקערת לחם ביתי

מתכון מפורט להכנת מרק נוסטלגי
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לדרג
באדיבות: רותם אילן גור

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית
תבנית אפייה בינונית
מיקסר

המצרכים

  • 600 גרם קמח לבן מנופה
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף גדושה שמרים יבשים
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • 400 מ"ל מים חמימים

למרק חרירה:

  • 1 בצל גדול
  • 1 כף כורכום
  • 1 כוס גרגירי חומוס (שהושרו לילה)
  • 3 עגבניות מגורדות
  • 1 כוס עדשים ירוקים (שהושרו שעה)
  • 1 חבילת כרפס חתוך
  • 1 צרור פטרוזיליה חתוך
  • 1 צרור כוסברה חתוך
  • 2 כפות אבקת מרק
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור (מעט)
  • 1 חופן איטריות
  • 2 כפות קמח שעורבבו טוב עם חצי כוס מים קרים (למניעת גושים)
  • ½ לימון סחוט

אופן ההכנה

להכנת לחם ביתי:

  • נכניס לקערת מיקסר עם וו לישה 600 גרם קמח לבן מנופה.
  • נוסיף כף סוכר וכף גדושה שמרים יבשים ונערבב . נוסיף 2 כפיות מלח.
  • נתחיל ללוש ונוסיף 2 כפות שמן זית ו- 400 מ"ל מים חמימים, נלוש כ- 10 דקות.
  • נכסה ונתפיח כשעה.
  • נכין את הכיכרות על משטח מקומח, נפזר מעל קמח, נכסה ונתפיח עוד כ- 40 דקות.
  • בתחתית התנור נניח תבנית עם מים ליצירת אדים.
  • נכניס לתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות עד שהלחם מוכן (כ- 20-30 דקות).
  • נוציא ולא נפרוס עד לצינון מוחלט.

להכנת מרק חרירה:

  • נטגן בצל גדול חתוך לקוביות עם מעט שמן.
  • נוסיף כף כורכום, כוס גרגירי חומוס (שהושרו לילה) ו- 3 עגבניות מגורדות.
  • נערבב ונוסיף מים רותחים.
  • כשמבעבע נוסיף כוס עדשים ירוקים (שהושרו שעה) חבילת כרפס חתוך, צרור פטרוזיליה חתוך, צרור כוסברה חתוך, 2 כפות אבקת מרק, מלח ופלפל ונבשל עד ריכוך.
  • בסוף נוסיף חופן אטריות, 2 כפות קמח שעורבבו טוב עם חצי כוס מים קרים (למניעת גושים) ונבשל עוד 5 דקות.
  • לפני שנכבה נוסיף חצי לימון סחוט.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

מתכון מרק חרירה
צילום: רותם אילן גור

 


 

רק עוד דבר אחד אחרון!

מרק חרירה

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: מרק חרירה מתכון מאת: Rotem Ilan Gur

 

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?