| |

עוגת שמרים פרוויה במילוי חלווה

עוגה נדירה עם מילוי משגע
בהשראת: בת חן כהן
ציון 4 על ידי דירוג אחד
עוגת שמרים חלווה

כאשר מזג האוויר מושלם למשהו חם, וצריכים משהו מיוחד שילווה את הקפה, עוגה אהובה ונדירה זו היא האחת שתציל את המצב!

עוגת שמרים פרווה טרייה ומטריפה המקבלת טעם משגע מבצק רך וחלומי המשודך למלית ממרח חלווה מושחת בנוסף לשערות חלווה מפנקות, עם אפשרות לשילוב עם מילוי שוקולד כמו כן!

עוגה נדירה שהכי מדהימה בימים הקרים והגשומים של זמננו, כי אין עונג גדול מפינוק המשפחה עם עוגה של שמרים חמה ומלאה באהבה.

מתכון באדיבות: בת חן כהן

ספר המתכונים של בת חן כהן

עוגת שמרים חלווה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגת שמרים חלווה

עוגת שמרים פרוויה במילוי חלווה

עוגה נדירה עם מילוי משגע
ציון 4 על ידי דירוג אחד
לדרג
באדיבות: בת חן כהן

ציוד

כוס מדידה

המצרכים

לבצק:

  • 4 כוסות קמח
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 3 ביצים מדיום/לארג'
  • ½ כוס מים
  • 1 חבילה (200 גרם מרגרינה / מחמאה.)

למלית:

  • ממרח חלווה
  • שערות חלווה
  • ממרח שוקולד השחר (או כל ממרח שוקולד אחר)

אופן ההכנה

  • מערבבים את כל המרכיבים יחד במיקסר, או בלישה ידנית גם אפשר.
  • לאחר שהבצק מוכן, שמים להתפחה של חצי שעה.
  • לאחר התפחה מחלקים את הבצק ל-3 עיגולים שווים (מומלץ לשקול).
  • משטחים לעלה דק בצורה עגולה בעזרת מערוך, ואז מורחים ממרח חלווה מעל, לא למלות את הקצוות שלא יידלף. לאחר מריחה, מפזרים בנדיבות גם שערות חלווה מעל לממרח.
  • לבסוף מגלגלים לרולדה בזהירות - מגלגלים חלק חלק, פעם ימינה ופעם שמאלה תוך שמירה על סימטריה. (להסתכל בסרטון)
  • לאחר גלגול חורצים לאורך באמצע, ומסדרים את שני החלקים בצורת X אחד על השני, ומסדרים בצורת צמה, ואז מעבירים לתבנית.
  • עושים באותה צורה לגדור השני והשלישי, בשני מורחים ממרח שוקולד ומוסיפים שערות חלווה, ובשלישי מורחים גם ממרח חלווה וגם ממרח שוקולד ומוסיפים שערות חלווה, ואז ממשיכים באותו אופן.
  • מורחים ביצה, מתפיחים 10 דקות ואז מכניסים לאפייה בתנור מחומם על 170 מעלות למשך 40 דקות בערך.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
עוגת שמרים חלווה


שאלות נפוצות: עוגת שמרים

בהתפחה השנייה של ה-10 דקות, צריך לכסות את התבניות במגבת?
לא חייב.
כמה משקל כל כדור?
בערך 400 גרם.
אחרי האפיה למרוח משהו?
לא צריך. אפשר סירופ סוכר אם רוצים.
ניתן להחליף בשמן במקום החמאה והמרגרינה ?
כן, כוס שמן.
הן רכות גם יום אחרי?
בהחלט!

מה חושבים על: עוגת שמרים

עוגת שמרים חלווה
סיגל לוי: "איזה טעיייים יצא פגז!"
עוגת שמרים חלווה
יוליה דרעי: "הכנתי היום, החלפתי מרגרינה בשמן ויצא מעולה."

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני עוגות שמרים מושלמים. אל תפספסו!

מקור: עוגת שמרים חלווה – בת חן כהן

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?