עוגת שכבות אגוזים ונס קפה
תגובה נבחרת
"זו לא סתם עוגה! הטעם כל כך עשיר שחיסלנו את הכל מהיום הראשון! תודה על המתכון הנהדר"
זיוה
תתכוננו להשאיר את כולם בשוק עם עוגת שכבות מדהימה זו.
מתכון לעוגה מפתיעה שתצליח להרשים את כולם, בהכנה שהרבה יותר קלה מהכנת טירמיסו – מכיוון שכבר יש לכם את כל המרכיבים שצריך במטבח שלכם.
מה עוד? עוגה זו תפיץ ניחוח חלומי ונוסטלגי בכל הבית שישאיר את כולם מפותים, אבל תרגישו מאוימים מהמראה המושלם של העוגה, כי אנחנו מבטיחים לכם שהיא קלה במיוחד למרות זאת.
אם יש לכם ילדים קטנים שאוהבים לעזור במטבח, עוגה זו יכולה להיות חוויה משפחתית כיפית ומהנה להם גם, במיוחד אם לוקחים תורים בבניית כל שכבה של העוגה. ואם לא, אז כל הכיף הזה הוא רק שלכם!
אז בלי יותר מדי מילים, קפצו למטבח ובואו נכין עוגת שכבות אגוזים ונס קפה מושלמת זו!
למה אתם הולכים להתאהב:
עוגת שכבות קפה ואגוזים
- עוגה זו מכילה כל המרכיבים לחווית אכילה נוחה ומענגת בטעמים של קפה, אגוזים, ומתוק מפנק. הוא גם רכה אבל קראנצ'ית עם שבבי אגוזים בכל ביס.
- ילדים קטנים שלא שותים קפה עדיין נהנים מעוגה זו, אתם לא צריכים לדאוג מזה שיקבלו מנת קפאין גדולה מדי.
- עוגה זו נראית מפוארת ומרשימה במינימום עבודה ומרכיבים בבסיסיים שתמצאו במטבח. חוץ מאגוזים, לא תצטרכו לקנות מרכיבים מיוחדים וקשים להשגה.
- אפשר לשמור עוגה זו במקרר ולהנות ממנה לארוחת בוקר מהירה בבוקרים לחוצים. האגוזים בעוגה הופכים אותה לבריאה ומשביעה.
כל מה שתצטרכו להכנת:
עוגת שכבות קפה ואגוזים
לפני שמתחילים..תבדקו אם יש לכם את כל מה שנחוץ
שאלות נפוצות:
עוגת שכבות קפה ואגוזים
האם יש תחליף למרגרינה?
אפשר להשתמש בחמאה לא מלוחה, או להכין תערובת של חמאה עם שמן צמחי.
איך מכינים את השכבות מבלי לשבור את העוגה?
הדרך הכי טובה היא להשתמש בנייר אפייה כדי להחזיק כל שכבה כאשר מורידים אותה בזהירות לתבנית.
אם המטבח שלכם חם מדי, אפשר לשים את השכבות במקפיא לכמה דקות לפני שמרכיבים אותם.
אפשר לאפות בתבנית מלבנית?
אפשר בהחלט, אבל תהליך הרכבת העוגה יכול להשתנות בהתאם.
כאשר מסיימים את האפייה, מומלץ לחתוך לקוביות כדי שיהיה קל לשמור את העוגה בקופסא אטומה אח"כ.
מאוד מתאים לצד..
עכשיו שהעוגה שלכם בתנור ועוד מעט תהיה מוכנה –
הגיע הזמן לחשוב על התוספות המושלמות שישדרגו לכם את חווית האכילה ברמות:
שוקו חם
אין מושלם יותר מלהתכרבל עם שוקו חם ביד לצד עוגת שכבות מדהימה זו. השוקו הולך נהדר גם עם טעמי הקפה וגם טעמי האגוזים.
קפה
כוס קפה היא תמיד בחירה טובה, במיוחד לאלה שלא אוהבים לערבב יותר מדי טעמים יחד. השילוב הזה ישאיר אתכם ערניים, מסופקים ושמחים עם בטן מלאה!
תה
אם אתם לא בקטע של שוקו או קפה, כוס תה שחור מהביל היא אופציה נהדרת כדי לאזן את המתיקות של העוגה.
משקה חלב בטעם וניל
אפשר גם להתרחק מהמשקאות הרגילים ולנסות לשלב עם כוס חלב בטעם וניל קרה ומרעננת לצד העוגה.
גם אתם יכולים להכין בקלי קלות!
איך? צפו בסרטון והכינו לפי המתכון!
עוגת שכבות אגוזים ונס קפה
ציוד
המצרכים
לבצק:
- 4 חלמונים
- 4 כפות חומץ
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
- 1 כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
- מרגרינה בטעם חמאה (300 גרם)
- ½ 3 כוסות קמח (אם הבצק רך להוסיף עוד קצת)
לקרם:
- 4 חלבונים
- מלח (קורט)
- 1 כוס סוכר
- 4 כפות נס קפה
- 1 כוס אגוזי מלך
אופן ההכנה
- מפרידים את הביצים
- מערבבים את הקמח, סוכר, שמרים, סוכר וניל ואבקת אפייה עד לקבלת תערובת אחידה
- לאחר מכן מוסיפים מרגרינה, חלמונים וחומץ.
- מערבבים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד ונעים למגע. אפשר להוסיף קצת קמח אם צריך. צריך לקבל בצק עם מרקם כמו בתמונה
- מכניסים לקערה משומנת ועוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 3 שעות ואפשר כל הלילה.
להכנת הקרם:
- מקציפים את החלבונים עם קורט מלח ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קרם אחיד.
- לאחר מכן מוסיפים את הנס קפה ומקציפים עד שהנס נטמע בקרם.
- קוצצים את האגוזים במיקסר
להכנת העוגה:
- מחלקים את הבצק ל 5 כדורים.
- משמנים את התבנית ומרדדים כדור אחד עד לגודל התבנית בין 2 ניירות אפייה
- מניחים בתבנית נייר אפייה ומניחים את השכבה הראשונה מעל, לאחר מכן מורחים מעל קרם
- מפזרים אגוזים ואז שוב מרדדים בצק מעל ואז שוב קרם עד שמורחים על 4 שכבות.
- את השכבה החמישית מניחים מעל ומחוררים במזלג. לא להוסיף מעליה כלום.
- אופים בחום של 170 עד להזהבה (בערך 35 דקות).
- לאחר שהעוגה אפויה וקרה בוזקים אבקת סוכר.