| | | |

פשטידת גבינות מפנקת

פשטידת גבינות הכי טעימה ומפנקת שיש! כמה פעולות פשוטות ויש לכם פינוק לכל המשפחה!
בהשראת: ישראלה אזולאי
ציון 4.17 על ידי 6 דירוגים
פשטידת גבינות מפנקת לשבת

הסופ"ש כבר מעבר לפינה ואין כמו פשטידת גבינות מפנקת כדי לסגור את הפינה של ארוחת הערב או ארוחת השבת (אפילו מתאימות כנשנוש על הצד!)

ולכן אספנו לכם 5 מתכונים לפשטידות מובחרים שאפשר להכין בקלות ובמהירות, ולהפתיע את המשפחה בפינוק גבינתי שבמהירות מתמכרים אליו. מתכונים לפשטידות קלילות שמתאימות גם למבוגרים אבל במיוחד לקטנטנים שמתים על גבינות, כי כולנו יודעים שאם זה היה תלוי בילדים שלנו, אנחנו נאכל פשטידת גבינות בכל יום ולאורך כל היום.

פשטידות הכי קלות שיש להכנה שתמיד היא יוצאות טעימות, בין אם משדרגים אותם עם תוספות ובין אם לא. אז קדימה, תבחרו את הפשטידה האהובה עליכם, 10 דקות הכנה ולתנור!


איך אתם עוד לא שם?!

הצטרפו עכשיו לוואטסאפ שלנו למתכונים בריאים ותפריט מתכונים חדש כל יום.

  1. פשטידת גבינות קלה לשבת – המתכון הזה הוא המתכון הכי קל שיש לפשטידת גבינות, זורקים את כל החומרים לקערה אחת, מערבבים ולתנור ויש לכם ארוחה שהיא כל כולה פינוק אחד גדול! מושלם לסופ"ש
פשטידת גבינות מפנקת לשבת

פשטידת גבינות מפנקת

פשטידת גבינות הכי טעימה ומפנקת שיש! כמה פעולות פשוטות ויש לכם פינוק לכל המשפחה!
באדיבות: ישראלה אזולאי

ציוד

  • 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית אחת מרובעת בינונית

מצרכים

  • 2 כוסות קמח מנופה
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 חבילת גבינה בולגרית 5% מפוררת 250 גרם
  • צהובה מגורדת 250 גרם
  • 2 כוסות חלב
  • 2 ביצים
  • ½ חבילה חמאה מומסת 50 גרם
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור

אופן הכנה

  • לערבב הכל בקערה.
  • להעביר לתבניות.
  • לפזר מעל שומשום וקצח.
  • לאפות עד שמזהיב בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות – 45 דקות.
  • לצנן מעט להתייצבות ולחתוך.
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

2. פשטידת גבינות אישית מבצק יוגורט עשיר – קבלו מתכון לפשטידת גבינות אישית וחמודה המלאה בטעמים עשירים ומענגים מבצק רך להפליא המועשר ביוגורט, ומלית מפתיעה של גבינה עשירה וחלומית. מגישים לצד יוגורט טעים, ומפנקים את המשפחה בארוחה משגעת שלא ישכחו בזמן הקרוב!

פשטידת גבינות

פשטידת גבינות אישית

מבצק רך המועשר ביוגורט – בטעם משובח ונדיר
באדיבות: מורן תורג'מן

מצרכים

לבצק:

  • 1 ביצה
  • 1 יוגורט של דנונה Bio
  • 1 קוטג'
  • ¼ כוס חלב
  • ½ כוס שמן
  • ½ כפית מלח
  • 150 גרם גבינה בולגרית מפוררת
  • 150 גרם גבינת קשקבל מגורדת
  • 2 ½ כוסות קמח תופח

למילוי:

  • חופן גבינת קשקבל מגורדת/ צהובה
  • חופן טבעות זיתים
  • 1 בצל מטוגן
  • מלח ופלפל
  • שומשום לבן ושחור לעיטור

אופן הכנה

  • מערבבים בקערה או במיקסר את כל חומרי הבלילה הרטובים, ואז מוסיפים את הקמח ומערבבים, אפשר להוסיף עוד רבע כוס קמח במקרה הצורך.
  • בעזרת ידיים רטובות, לשים מעט מן הבצק הרך בתבנית שקעים, שמים באמצע מן המילוי, ומכסים בעוד בצק.
  • מפזרים שומשום לבן ושחור ומכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות עד הזהבה.
  • מומלץ להגיש עם יוגורט בצד.
  • להכנת המילוי – מטגנים קוביות מבצל 1, ומערבבים יחד עם הגבינה והזיתים ומתבלים במלח ופלפל.
  • ניתן גם לקחת מן הבלילה כדור בעזרת ידיים רטובות ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אפשר גם בלי מילוי.
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

3. פשטידת גבינות ופטריות מושלמת – מורכבת מתחתית בורקסים פריכים ומפנקים המשתדכים למלית גבינות עשירות ורכות עם המון פטריות המשדרגות את הטעם ברמות.

פשטידת גבינות

פשטידת גבינות ופטריות מושלמת

עם בסיס בורקסים מפנקים
באדיבות: ליהי קרויץ

ציוד

  • תבנית 20X40

מצרכים

  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף שמן קנולה
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • בורקס או דפי מלוואח לתחתית – לא חייב
  • 1 קופסא פטריות חתוכות 230 גרם

למלית:

  • 2 קופסאות קוטג' אפשר להחליף ברק גבינה לבנה
  • 1 קופסא גבינה לבנה 250 גרם
  • 250 גרם גבינה צהובה מפוררת
  • 1 קוביה גבינה בולגרית מפוררת 50 גרם
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 ביצים
  • 1 כוס פירורי לחם או 3 כפות קמח
  • פירורי פנקו לא חייב

אופן הכנה

  • במחבת שמים את השמן זית ושמן קנולה, ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה, ומדי פעם לערבב.
  • בינתיים מסדרים בתחתית התבנית את בורקסים או דפי מלוואח, ומכניסים לאפייה עד הזהבה.
  • לאחר שהבצל זהוב, מוסיפים את הפטריות החתוכות ששטפנו וסיננו, ומערבבים כ-2 דקות.
  • להכנת המלית – בקערה שמים את הקוטג' והגבינה לבנה, שמים חצי מהגבינה הצהובה למלית (משאירים את השאר להמשך), מפוררים את הגבינה הבולגרית, ומוסיפים את המלח, פלפל שחור, ושמן זית ומערבבים.
  • מוסיפים למלית את הפטריות עם בצל מטוגן, ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך, ואז מוסיפים את הביצים ומערבבים. לבסוף מוסיפים את הפירורי לחם ומערבבים לאיחוד.
  • לאחר שהתחתית מוכנה, מועכים קצת את הבורקסים ושופכים מעל את המלית. אם אין תחתית אפשר פשוט לשמן את התחתית ולהוסיף קצת פירורי לחם ומעל לשפוך את המלית. מעל למלית מפזרים את שאר הגבינה הצהובה שנשארה, פירורי פנקו לקריספיות, וקצת שמן זית מלמעלה.
  • מכניסים מיד לתנור עד שמוכן.

טיפים והערות

סרטון אופן הכנה:
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

נפתח החשק? עשרות מתכונים לפשטידות במרחק לחיצה אחת

עוד אוספים מעניינים שחובה להכיר >>>

4. פשטידת פסטה גבינות וירקות מדהימה – בא לכם לשלב פסטה לפשטידה המושלמת שלכם? אז מתכון זה הוא בדיוק בשבילכם! פשטידה מדהימה המספקת חווית טעמים אגדית שכל המשפחה בטח תאהב. ביס אחד ואתם מכורים לחיים!

פשטידת פסטה גבינות

פשטידת פסטה גבינות וירקות מדהימה

חווית טעמים עשירה ומשגעת
באדיבות: שירלי עשיר

ציוד

  • תבנית קפיץ 24

מצרכים

  • 1 חבילה פסטה 500 גרם
  • 1 בצל גדול
  • 5 שיני שום
  • קופסת פטריות שימורים 230 גרם לאחר סינון
  • 1 גמבה אדומה
  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפות שמן
  • 4 ביצים
  • 1 מיכל שמנת מתוקה 250 מ"ל
  • 1 גביע קוטג' 250 גרם
  • 100 גרם גבינת פטה מגורדת
  • קורט אגוז מוסקט
  • ½ כפית פלפל שחור
  • מלח
  • פירורי לחם

לציפוי:

  • 1 גביע שמנת חמוצה 200 מ"ל
  • 2 ביצים
  • 1 בצל ירוק
  • 1 עגבניה

אופן הכנה

  • מבשלים את הפסטה עם כף מלח עד שנהיית רכה, ואז מסננים.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות, ומצפים תבנית בשמן ומפזרים מעל פירורי לחם.
  • מטגנים במחבת עם חמאה ו-2 כפות שמן את הבצל והשום עד להזהבה.
  • מוסיפים גמבה ומערבבים עד שנהיית רכה. לאחר מכן מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ-7 דקות נוספות. לאחר מכן מצננים מעט.
  • מערבבים את כל חומרי הפסטידה יחד (פסטה, תערובת ירקות, גבינות, ביצים, שמנת ותבלינים.)
  • מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור למשך 20 דקות.
  • מכינים את הציפוי – מערבבים יחד את השמנת החמוצה, ביצים ובצל ירוק חתוך לפרוסות.
  • מוציאים את התבנית מהתנור ושופכים מעל את הציפוי. מפזרים פרוסות עגבניה מעל, ואז מכניסים לתנור למשך 20 דקות נוספות.
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

5. פשטידת גבינות ואטריות הכי קלה – מושלמת לארוחת הערב וגם לצהריים למי שרוצה. אפשר להוסיף כל גבינה שרוצים ואפשר להוסיף גם מגוון סוגי תוספות. איך שלא תכינו אותה – כל ביס מהפשטידה הזו פשוט הנאה צרופה!

פשטידת אטריות וגבינה

פשטידת גבינות ואטריות קלה להכנה

פשטידת גבינות טעימה ומפנקת, קלה להכנה . פשטידה שילדים תמיד אוהבים!
באדיבות: ישראלה אזולאי

מצרכים

לפשטידה:

  • 1 חבילה אטריות רחבות 400 גרם
  • גבינה בולגרית 150 גרם – מפוררת
  • 1 חבילה גבינה לבנה 250 גרם
  • גבינה צהובה 150 גרם – מגוררת
  • 3 ביצים
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1 כפית מלח

לציפוי:

  • ½ חבילה חמאה 50 גרם
  • ½ חבילה גבינה צהובה 100 גרם מגוררת

אופן הכנה

  • נבשל את האטריות לפי הוראות היצרן על החבילה.
  • בקערה גדולה נערבב את כל מצרכי הפשטידה עם האטריות.
  • נשמן תבנית פיירקס מלבנית בינונית וניצוק לתוכה את בלילת הפשטידה.
  • נפזר קוביות חמאה קטנות וגבינה צהובה מגוררת.
  • נאפה את הפשטידה בתנור חם על 180 מעלות כ-50 דקות, עד לצבע זהוב.
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

יש לכם שאלות על אחד המתכונים לפשטידות? אל תהססו לשאול למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?