| | |

לחם שום מנצח והכי טעים שיש

לחם שום רך רך וממכר! הכי קל להכין והכי טעים שיש.
בהשראת: חגית ועמי טואיטו
ציון 4.56 על ידי 47 דירוגים
לחם שום

לחם שום  מנצח והכי טעים שיש!

לחם שום זו חולשה אצלי. לא משנה כמה אני מנסה להימנע מאכילת לחמים, כשאני רואה לחם שום אני לא עומדת בפיתוי…

אז הפעם הכנתי לי לחם שום מנצח שמאז אני לא מצליחה להפסיק לאכול. הוא פשוט טעים בכל מצב עם או בלי תוספות ליד. זה לחם שכולם אוהבים אצלי בבית, ואפילו רבים על הביס האחרון – עד כדי כך טעים!

את המתכון הזה כל אחד יכול להכין בבית בלי מאמץ ובזזמן קצר. מאוד פשוט להכנה עד שאני מכינה אותו פעמיים בשבוע. אצלי בבית הוא חובה בתפריט. מומלץ מאוד!

ספר המתכונים של חגית ועמי טואיטו

 

לחם שום
צילום: חגית ועמי טואיטו

למה באמת כדאי לכם: לחם שום

    • מי שאוהב לחם שום יודע כמה ממכר הוא יכול להיות. זה אחד המתכונים הטובים שהכנתי.
    • המתכון המדויק והמושלם ללחם שיכול להיות גם נשנוש קל בין ארוחות.
    • הבצק יוצא רך וטעים וזה לחם מושלם לכל רגע של היום.

שורה תחתונה: הלחם הזה משאיר טעם של עוד בכל פעם מחדש. תנסו! הנאה מובטחת!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן


אז איך מכינים?

 

לחם שום

לחם שום מנצח והכי טעים שיש

לחם שום רך רך וממכר! הכי קל להכין והכי טעים שיש.
ציון 4.56 על ידי 47 דירוגים
לדרג
באדיבות: חגית ועמי טואיטו

ציוד

כוס שתייה קרה 180 מ"ל

המצרכים

לבצק

  • 2 כפות שמרים
  • 3 כפות סוכר
  • 2 כוסות מים (פושרים)
  • 1 קילו קמח (מנופה)
  • ½1 כף מלח
  • ¾ כוס שמן

לתערובת השום:

  • שום כתוש (לפחות 7 שיניים)
  • חופן פטרוזיליה קצוצה (קצוצה)
  • 50 גרם חמאה מומסת וכמה כפות שמן זית.

אופן ההכנה

  • לקחת 2 כפות שמרים ולהניח בקערית קטנה עם 3 כפות סוכר וכוס מים פושרים.
  • לחכות 10 דקות שהשמרים יתססו ויצא קצף. זה המדד גם לכך שהשמרים תקינים.
  • בקערה גדולה לשפוך קילו קמח מנופה על תערובת השמרים שהתססנו.
  • להוסיף עוד כוס מים פושרים ולהתחיל ללוש. בהתחלה איטי ואז מהירות בינונית.
  • להוסיף כף וחצי מלח, ו- ¾ כוס שמן.
  • ללוש ולראות את מרקם הבצק.
  • להניח לידכן עוד כוס ולהכניס כל פעם קצת לפי הרטיבות של הבצק. רצוי לקבל בצק שהוא מעט דביק ולאאא יבש.
  • ללוש היטב, 10 דקות לא פחות.
  • לכדרר לכדור יפה. לשמן אותו מעט עם שמן ולהכניס לקערה להתפחה.
  • אחרי חמישים דקות שתפח, להוריד אוויר בעדינות, חשוב ביותר, וליצור צורות עם יד מעט משומנת.
  • להניח על תבנית משומנת או עם נייר אפייה להתפחה של עוד כחצי שעה, כי עכשיו חם. עד שהכדורים מכפילים מנפחם.
  • למרוח ביצה עם כף שמן ולתנור לאפייה.
  • אפייה 180 מעלות. באמצע האפייה ,כשהלחמניות מתחילות טיפה להזהיב, להוציא את המגש ולמרוח מתערובת השום.
  • להכניס שוב לאפייה מלאה.
  • כשיוצא ניתן שוב למרוח מעט.

הערות וטיפים

  • אני שקלתי כל חתיכת בצק 40 גרם, לשתי לכדור יפה עם פנים חלקות והנחתי בתבנית אחד קרוב לשני. בתפיחה הם מצטופפים ונוצר מראה שלם.
לחם שום
צילו: חגית ועמי טואיטו
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

 

לחם שום
צילום: חגית ועמי טואיטו

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

 

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

30 Comments

    1. היי שחר,
      את המים בכלל תמיד מוסיפים בהדרגה תוך כדי לישה ועוצרים כשהוא רווי ואפשר לעבוד איתו.
      בהצלחה!

  1. היי, המתכון נראה פצצה!
    האם אני יכולה להחליף את החמאה בשמן זית? ואם כמה כפות במקום?
    והאם אפשר לעשות מקמח מלא?
    תודה רבה!

    1. היי חנה,
      אכן אפשר להחליף בשמן זית, משהו כמו 4-5 כפות נוספות, אבל האמת היא שאת יכולה לשים כמה שבא לך.
      לגבי הקמח – ממליצים לעשות 50-50 שעדיין יהיה אוורירי ולא כבד מדי.
      בהצלחה!!

  2. הי, נראה טוב!
    כמה תבניות עגולות כאלה יוצא לך מקילו?
    וזה תבניות עגולות באיזה קוטר בערך? 22-24?
    תודה!

  3. 5 stars
    ב"ה יצא נהדר!! טעים כ"כ, נימוח בפה, ומראה קולינרי;)
    למי שרוצה פרווה-
    המרתי את החמאה בשמן, וזה לא הפחית מכמה שזה טעים
    תודה לכותבי המתכון❤️

  4. בס"ד
    אפשר את העיגולים של הבצק לחלק בתבניות אינגליש קייק שיהיה אפשר להקפיא?ואם בכלל אפשר להקפיא , זה נשאר טרי?

  5. היי כתבת : "להניח על תבנית משומנת או עם נייר אפייה להתפחה של עוד כחצי שעה, כי עכשיו חם."

    מה הכוונה ל"כי עכשיו חם" חם בחוץ ,חם בתבנית ?

    וכבת גם "אחרי חמישים דקות שתפח, להוריד אוויר בעדינות"

    מה הכוונה ל"להוריד את האוויר בעדינות" ללוש את הבצק בעדינות?

    1. היי אביאל,
      תתעלם בבקשה מעניין החום, אין לזה חשיבות.
      לגבי "להוריד אוויר בעדינות" – ללחוץ למטה את הבצק בעדינות עם שתי הידיים עד שאתה מרגיש שהאוויר יצא.
      בהצלחה 🙂

    1. היי אביאל,
      אפשר בהחלט, הפתרון הטוב ביותר לביצה במקרה הזה:
      כף גדושה זרעי פשתן טחונים + כף וחצי מים – לערבב טוב ולשים בצד ל-5 דקות.
      בהצלחה 🙂

      1. היי! המתכון נהדר, תודה! האם אפשר להתפיח את הבצק במקרר למשך לילה כדי לזרז תהליכים בבוקר?

      2. היי שקד,
        שמחים שאהבת את המתכון 🙂
        כן, התפחה במקרר אפילו עדיפה. בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?