מתכון לעוגת גבינה אפויה ומשגעת! עוגה שמכינים ב־5 דקות ובקלי קלות! בלי מיקסר, בלי בלגן, והכי חשוב – טעימה בטירוף!
חזרנו לשגרה ואיתה כמות המתוקים ירדה משמעותית, אבל הילדים שלי ממשיכים לבקש שאכין להם עוגות. אז בימים עמוסים אני מכינה את המתכון הזה, עוגת גבינה אפויה, שיוצאת טעימה מעבר לכל דמיון ולוקחת לי בדיוק 5 דקות עבודה. היא יוצאת כל כך טעימה שאני מכינה אותה גם בסופי השבוע!
עוגת גבינה אפויה ללא הקצפה ובלי התעסקויות מיותרות. אפשר להכין לשבת, לחג וגם בימי השבוע העמוסים כשמתחשק משהו מתוק!
למה באמת כדאי לכם: עוגת גבינה אפויה
-
- כל כך טעימה שגם הילדים שלכם יבקשו שתכינו שוב ושוב!
- 5 דקות של הכנה, 2 פעולות ויש לכם עוגה מגניבה להגשה!
- כל כך קלה שאפשר להכין אותה גם באמצע השבוע!
- המתכון מושלם והעוגה מרעננת ומפנקת עם כל ביס!
שורה תחתונה: עוגות גבינה לא חייבות להיות הפקה גדולה, אפשר גם ב־5 דקות להכין עוגה שכל המשפחה תחסל!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
המצרכים
לתחתית:
- 150 גרם עוגיות פתי בר (טחונות)
- 1 חבילה חמאה מומסת (100 גרם)
לבלילה:
- 1 חבילה גבינה לבנה - 5 אחוז (750 גרם)
- 1 כוס סוכר
- 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
- 3 כפות קורנפלור
- 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
- 3 ביצים
אופן ההכנה
לתחתית:
- בקערית נערבב את העוגיות הטחונות עם החמאה - נעביר לתבנית ונשטח.
לבלילה:
- נערבב בקערה לבלילה חלקה, ונשפוך מעל התחתית.
- נכניס לתנור שחומם ל - 160 מעלות, ונאפה בערך שעה ורבע, עד שהקצוות מזהיבות יפה, והאמצע יציב.
- נוציא מהתנור ישר בגמר האפיה, נצנן, ונכניס למקרר לכמה שעות להתייצבות - בתיאבון!
שאלות נפוצות: עוגת גבינה אפויה
הכל ללא הקצפה? כן הכל בלי הקצפה, רק לערבב היטב עם מטרפה ידנית. |
הכנתי אותה . יצאה מושלמת. יש פתרון לשמור על האבקת סוכר לאחר האפייה? פיזרתי ואחרי לילה במקרר הכל נמס והפך לרטוב. לפזר רק לפני הגשה, וגם לא חייב לפזר, זה יותר לקישוט. |
נראית ממש טוב. אני לא ממש מבינה באפייה אבל אם מוסיפים אבקת אפייה היא יכולה יותר לעלות? העוגה הזאת לא עוגת גבינה ספוגית, היא לא אמורה לצאת גבוהה. היא רכה ועסיסית, לא כדאי להוסיף אבקת אפייה. היא צריכה לצאת זהובה מסביב ולבנה באמצע. |
זה לא מעט 3 ביצים? זו לא עוגת גבינה שמתנשאת לגובה, היא מעין פאי. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
לא כל עוגות הגבינה מצריכות עבודה רבה והתעסקות,
ולפעמים מתחשק להתפנק עם עוגת גבינה מרעננת גם בלי להרים את כל המטבח.
עוד מתכוני עוגות גבינה מושלמים וקלים מחכים לכם באתר,
כנסו ותגלו שאפשר לפנק את המשפחה בכלום זמן עבודה ובכל ימות השבוע!
הכנתי ויצאה מעולה. אימצתי. ❤️❤️. תודה על מתכון קל וטעים
היי ירדנה,
מעולה!! תענוג שנהנית ממנה 🙂
היי, תודה על המתכון 🙂
כמה ימים ניתן לשמור במקרר ואם ניתן להקפאה?
היי הילה,
בבקשה!
העוגה תחזיק במקרר עד שבוע, ואת יכולה גם להקפיא.
בהצלחה!
עוגה נפלאה וקלה להכנה
תודה רבה
היי מרוה,
נהדר, שמחים שנהנית ממנה!
העוגה מושלמת. איזה תבנית ? וקטור תבנית ניתן להכין את העוגה שתצא בגובה כמו בתמונה ואולי קצת יותר? תודה
היי ענת,
תבנית 24 תעשה את העבודה.
בהצלחה!
העוגה יצאה מושלמת. תודה על המתכון המצויין❤️
היי סמדר,
שמחים מאוד שנהנית ממנה ותודה שכתבת לנו!
יצאה מאד מתוקה
פעם הבאה אשים רק חצי כוס סוכר
היי רותי,
תודה רבה על השיתוף!
מתכון מעולה ופשוט, העוגה יצאה ממש טעימה!!
היי סיגל,
נהדר, שמחים מאוד שנהנית ממנה!
אימלה עוגה מושלמת!!
מכינה פעם שניה וכנראה שלנצח!
(הוספתי קצפת מעל פשוט עונג צרוף ♡)
היי אביטל,
תענוג!! והתוספת של הקצפת עשתה לנו חשק להכין אחת בדיוק ככה 🙂
מעולה
היי מאיה,
שמחים שאהבת את העוגה!
האם ניתן לאפות בתבניות מאורכות חד פעמיות?
היי גלילה,
בהחלט!
עוגה מצויינת.
האם מתאים להוסיף למעלה שכבה קצפת להגבהה? אם כן איך להכין?
היי מיכל,
כן, רק להקציף את החומרים עד למרקם יציב.
בהצלחה!
תודה רבה על התשובה המהירה. מה המצרכים והכמויות להקצפה לצורך הכנת השכבה הנוספת ?
היי מיכל,
סליחה שלא הבנו בדיוק את השאלה לגבי השכבה, הנה ההוראות:
250 מ"ל שמנת להקצפה קרה מאוד
1-2 כפות סוכר, תלוי ברמת המתיקות שאת אוהבת
להקציף בהתחלה במהירות נמוכה בערך 20 שניות, אחר כך להגביר מהירות ולהקציף עד 5 דקות. לא להקציף יותר מדי שלא תהפוך לקשה מדי.
בהצלחה!
הי ,מכינה את העוגה הזאת פעם שלישית ,היא מושלמת
רק רואה שאין לי שמנת חמוצה.. אפשר לשים במקום שמנת מתוקה?
היי רלי,
אכן כן, בהצלחה!!
עוגה מושלמת יאני הפחתי בסוכר
הכי טובה שיש.
היי רחל,
מעולה, איזה יופי!
נשמח לראות תמונות שלה בקבוצה 🙂
מעולה!!!
עוגה מאוד קלה להכנה, הורדתי מכמות הסוכר ואפילו הוספתי מעוד חצי גביע שמנת. יצא מעולה וכולם אהבו!! איזה עוד מתכונים מוצלחים וקלים להכנה יש?
היי מיכל,
שמחים מאוד שנהניתם מהעוגה, היא באמת אחת העוגות המוצלחות ביותר.
את גם מוזמנת להעלות תמונות בקבוצה 🙂
מאחר שיש לנו אינספור מתכונים באתר שנחשבים לקלים ומוצלחים, יהיה לנו קשה מאוד לכוון אותך, לכן נמליץ להשתמש בשורת החיפוש באתר כדי למצוא מתכונים שאת אוהבת ולבחור את אלה שנראים לך פשוטים יחסית. אפשר גם לעבור על התגובות ולראות מה אחרים חושבים 🙂
איזה תבנית ?
היי נופר,
תבנית פאי קוטר 26. בהצלחה!
האם התחתית צריכה אפיה לבד ? אוש פשוט שמים את שתי השכבות ומכניסים לתנור ?
היי הודיה,
אופים הכול ביחד. בהצלחה!!
אין מלים כל כך טעימה, וקלה אני מודה לך מאד.💚
היי הדס,
איזה יופי, שמחים שאת נהנית מהעוגה ותודה על הפרגון לבעלת המתכון 🙂
מוזמנת להעלות תמונות בקבוצת הפייסבוק שלנו!
יצא פשוט מושלם! התייאשתי ממליון מתכונים שלא צולחים בעיקר מבחינת הגובה תמיד העוגה צונחת ממש באמצע וכאן זה לא קרה. ציננתי אותה בחוץ חצי שעה שעה בערך והכנסתי למקרר והגובה נשמר מהמם והיא טעימה בטירוף.
המון תודה לך אשמור את המתכון כי הוא פשוט מנצח
היי אלה,
וואו, איזה כיף עשית לנו את היום!
שמחים מאוד שאת נהנית ממנה, ומוזמנת כמובן להראות לכולנו איך היא יצאה בקבוצה 🙂
שלום,
אשמח לדעת האם צריך להוסיף קמח לעוגה?
תודה ❤️
היי עיבל,
לא, אין צורך.
בהצלחה 🙂
שלום
נאם אפשר לשים במקום קורנפלור קמח רגיל ?וכמה לשים
היי שמחה,
אכן כן, אותה הכמות.
בהצלחה 🙂
בס"ד
שלום!
תודה. שאלתי:
1. אפשר פחות אינסטנט? לא אוהבת.
2. באופן כללי: האם יש למישהי רעיון כיצד להבליע את כל הקמח מבלי לערבב אותו יותר מהדרוש? א ני לא מצליחה
לעשות זאת וייתכן שמשום כך, העוגות יוצאות לי דחוסות עד שיש לי טראומה קטנה מאפיית עוגות…זה מאוד מ ת ס כ ל!
זכו למצוות
וחנוכה שמח!
היי דיתה,
נשמח לענות:
1. אפשר בהחלט פחות אינסטנט פודינג, אין בעיה.
2. לגבי הקמח – אפשר לנפות אותו עם מסננת מעל הבלילה ואז לערבב קלות, או להשתמש במטרפה ידנית או חשמלית.
בהצלחה 🙂
יצא פשוט מושלםםםםם אין לי תנור אין לי מיקסר אין לי כלום וממש ממש רציתי עוגה
הכנתי בטוסטר אובן! יותר טעימה מכל מה שאכלתי!!! תודה❤️❤️
היי אוראל,
איזה כיף, ממש שמחים שנהנית מהעוגה המהממת הזו 🙂
מזמינים אותך להצטרף גם לקבוצת הוואטסאפ שלנו כדי לקבל מתכונים מעולים כאלה ישירות אליך כל יום!
ערב טוב
אשמח להסבר יותר מובן להכנת הבלילה
והאם ניתן להוסיף/להחליף בגבינת מסקרפונה
היי לובנה,
רק לערבב הכל בקערה.
אפשר בהחלט להחליף למסקרפונה, רק היינו ממליצים לעשות חצי חצי עם גבינה לבנה, זאת מפני שהמרקם של המסקרפונה דחוס יותר. אם תשתמשי רק בה העוגה תהיה פחות אוורירית.
בהצלחה 🙂