| | |

עוף בתנור במילוי מפנק

עוף בתנור במילוי מפנק של בורגול עשיר ובשר טחון עסיסי ומזין ומלא תבלינים עשירים בטעם וניחוח משכר. התוצאה: מנת עוף בתנור מרשימה, יפהפייה, עסיסית, מפנקת וטעימה בטירופים!
בהשראת: ליאת קאדר
ציון 3.50 על ידי 2 דירוגים

אין שבוע שאנחנו לא אוכלים עוף בתנור, הוא הכי טעים, עסיסי, מזין וקל להכנה, אבל מנה שממש ממלאת אותנו באושר, שנראית כמו דוגמנית יפהפייה ונוטפת סטייל מגרה ומזיל ריר, היא ללא ספק מנת עוף בתנור ממולא בכל טוב!

ההכנה של מנת עוף בתנור במילוי מפנק קלילה ביותר – ויש לנו גם תמונות שלב אחר שלב שיוכיחו את זה!! התוצאה: עוף בתנור ממולא במלית מפנקת של בורגול עשיר ובשר טחון עסיסי ומזין, והכי הכי חשוב – מלא מלא (מלא!) תבלינים מעולים ועשירים בטעם וניחוחות משכרים.

המרכיב הסודי במנת עוף בתנור במילוי בורגול הוא  פלפל מקאלף, פלפל שחור מצרי הכולל 9 סוגי תבלינים שמככב אצלנו במטבח, מספק ארומה מיוחדת ומשדרג כל תבשיל – חביתות, פשטידות, בשרים, דגים, מרקים, וכמובן גם עוף בתנור ?. כל אלו יחד יוצרים יחד מנה מרשימה, יפהפייה, מפנקת וטעימה בטירופים!

למה באמת כדאי לכם: 

 

  • ההכנה של מנת עוף בתנור במילוי מפנק קלילה ביותר – ויש לנו גם תמונות שלב אחר שלב שיוכיחו את זה!!
  • עוף בתנור ממולא במלית מפנקת של בורגול עשיר ובשר טחון עסיסי ומזין, והכי הכי חשוב – מלא מלא (מלא!) תבלינים מעולים ועשירים בטעם וניחוחות משכרים,

שורה תחתונה: המרכיב הסודי במנת עוף בתנור במילוי בורגול הוא  פלפל מקאלף, פלפל שחור מצרי הכולל 9 סוגי תבלינים בעלי ארומה משכרת

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים? עוף בתנור – שלב אחרי שלב

עוף בתנור
נשטוף את העוף ונרוקן מחלקים פנימיים. צילום: ליאת קאדר
עוף בתנור
נכין את מילוי ונמלא את העוף במלית הבורגול. צילום: ליאת קאדר
עוף בתנור
נסגור עם קיסמים על מנת שהמילוי לא יברח. צילום: ליאת קאדר
עוף בתנור
נתבל את העוף בתיבול. צילום: ליאת קאדר
עוף בתנור
נניח את העוף על תבנית גבוהה חד פעמית עם נייר אפייה .ניצוק את מי התיבול על העוף ונפזר על העוף מעט שומשום / פפריקה/ פטרוזיליה יבשה. צילום: ליאת קאדר
עוף בתנור
נכסה את העוף בתבנית חד פעמית נוספת. צילום: ליאת קאדר
עוף בתנור
נאפה עד השמה לעסיסיות מושלמת. צילום: ליאת קאדר

עוף בתנור במילוי מפנק

עוף בתנור במילוי מפנק של בורגול עשיר ובשר טחון עסיסי ומזין ומלא תבלינים עשירים בטעם וניחוח משכר. התוצאה: מנת עוף בתנור מרשימה, יפהפייה, עסיסית, מפנקת וטעימה בטירופים!
ציון 3.50 על ידי 2 דירוגים
לדרג
באדיבות: ליאת קאדר

המצרכים

  • עוף שלם שטוף היטב ונקי מבפנים (תוציאו את כל החלקים הפנימיים ושטפו היטב)

לתיבול העוף:

  • פפריקה
  • פלפל מקאלף
  • 2 כפות דבש
  • כף סילאן
  • מלח
  • מעט שמן
  • ¼ כוס מים
  • פטרוזיליה יבשה
  • ½ שן שום קצוצה
  • פלפל צ'ילי גרוס
  • כורכום

החומרים למילוי:

  • ¾ כוס בורגול גס (שטוף היטב שהושרה במים רותחים כ-15 דקות עד לספיגה)
  • מלח
  • פלפל מקאלף
  • מעט קינמון
  • מעט אבקת מרק
  • 2 כפות שבבי בצל מטוגן
  • חופן פטרוזיליה ירוקה קצוצה
  • חופן כוסברה ירוקה קצוצה
  • 200 גרם בשר טחון

אופן ההכנה

  • נטגן את הבשר טחון עם מעט שמן, חופן צנוברים, 2 כפות שבבי בצל מטוגן, כורכום, מלח, פלפל מקאלף, נערבב עם שאר החומרים ונמלא את העוף במלית הבורגול.
  • נסגור עם קיסמים על מנת שהמילוי לא יברח. נתבל את העוף בתיבול .
  • נניח את העוף על תבנית גבוהה חד פעמית עם נייר אפייה .ניצוק את מי התיבול על העוף ונפזר על העוף מעט שומשום / פפריקה/ פטרוזיליה יבשה.
  • נכסה את העוף בתבנית חד פעמית נוספת. נכניס לתנור שחומם מראש על תכנית אפיה טורבו 190 מעלות עד להשחמה. נניח את התבנית בשלב אחד פחות מהשלב האמצע
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

יום הולדת? חג ושמחה? או שיש אורחים בדרך וסתם בא לכם להרשים?

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements