עוגת מייפל ואגוזים בחושה ומתוקה
תגובה נבחרת
"נהניתי להכין עוגת מייפל זו עם בתי הקטנה,
שלבי ההכנה היו ממש פשוטים וממש נהנינו בהכנה ובאכילה! תודה"
פאולה
כאשר אנו חושבים על עוגות, בדרך כלל אנחנו מדמיינים אותם עוגות משוכללות ומסובכות עם מלא פרטים קטנים ושלבים מעצבנים, וכתוצאה רובנו מתעצלים ובכלל מוותרים.
אבל היום תגלו שזה לא חייב להיות כל כך קשה – במיוחד עם עוגת מייפל ואגוזים בחושה ומושלמת זו, תמצאו את עצמכם עם עוגה מפנקת עם מראה מגרה מבלי להשקיע שעות על גבי שעות של הכנה!
אז שימו את סינר המטבח ובואו נכין עוגת מייפל מדהימה זו בכמה שלבים סופר פשוטים!
למה אתם הולכים להתאהב:
עוגת מייפל ואגוזים
- עוגה זו ידועה בגמישות שלה – אפשר להנות ממנה כארוחת בוקר קלילה, כנשנוש מתוק לארוחת צהריים או כפינוק לילי לארוחת ערב. תמיד תשאיר אתכם עם טעם של עוד!
- פיזור האגוזים מעל לעוגה מדגיש את הבדל הטעמים והמרקמים – השילוב בין פריכות מעולה ועסיסיות מנחמת נותן חווית טעמים שאי אפשר לסרב לה
- מתכון זה מושלם לכל בשלן מתחיל, אין טכניקות מסובכות או מרכיבים נדירים – רק לערבב ולתנור!
שורה תחתונה: אם בא לכם ליהנות מעוגה מפנקת במיוחד מבלי לעקוב אחרי אלף שלבים מסובכים, עוגת מייפל ואגוזים זו היא בשבילכם! עוגה קלה וסופר טעימה שמכינים בדקות.
כל מה שתצטרכו להכנת:
עוגת מייפל ואגוזים
לפני שמתחילים..תבדקו אם יש לכם את כל מה שנחוץ
שאלות נפוצות:
עוגת מייפל ואגוזים
אפשר להחליף את סירופ המייפל בממתיק אחר?
כן, אפשר להחליף בדבש אבל צריך לזכור שלדבש יש טעם ייחודי שעלול לשנות את הטעם של העוגה. אם בא לכם טעם יותר עדין אפשר להחליף בסירופ אגבה, אבל הכמות תשתנה.
איך יודעים שהעוגה סיימה אפייה?
הדרך הכי קלה היא להשתמש בקיסם במרכז העוגה, ואם זה יוצר נקי עם רק כמה פתיתים, אזי העוגה מוכנה. אבל אם זה יוצא עם בצק אז צריך יותר זמן. כמו כן אפשר להסתכל על הקצה של העוגה אם הוא מתרחק קצת מהתבנית כאשר העוגה מוכנה.
אפשר להוסיף סוגים אחרים של אגוזים או פירות למתכון?
ברור! אפשר לשחק עם המרכיבים ולהוסיף כל מה שבא לכם מסוגים אחרים של אגוזים, אבל אם מוסיפים פירות עדיף שיהיו מיובשות כדי שלא ישפיעו על מרקם העוגה.
מאוד מתאים לצד..
עכשיו שהעוגה שלכם בתנור ועוד מעט תהיה מוכנה
הגיע הזמן לחשוב על התוספות המושלמות שישדרגו לכם את חווית האכילה ברמות:
שתייה חמה
אפשר לשדרג עוגה זו לרמה הבאה עם שני דברים עיקריים: כוס תה חמה ומנחמת לצד כל ביס, או כוס קפה עם טיפה קינמון מעל לחוויה מרעננת במיוחד.
מומלץ להשתמש בתה עם טעם עדין שלא יגבר על טעם העוגה, כמו חליטת קמומיל או תה לבנדר. טעם עדין ונהדר זה עובד בהרמוניה מושלמת עם הטעם המתקתק של העוגה
פינוקים לצד
נכון שעוגה זו היא פינוק בפני עצמה, אבל אם בא לכם חגיגה אמיתית אפשר להוסיף כדור גלידה וניל לצד ולשלב על העוגה החמה. ניגוד הטמפרטורות בפה תורם לחווית טעמים מענגת שתשאיר אתכם באנחות!
מוזמנים גם להוסיף חתיכות פירות טריים לצד – תפוחים, אוכמניות, פטל וכל שילוב של פירות שתרצו.
גם אתם יכולים להכין בקלי קלות!
איך? צפו בסרטון והכינו לפי המתכון!
ציוד
המצרכים
- 4 ביצים
- 1 כוס סוכר
- ½ כוס שמן
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 1 חופן אגוזי מלך
- ½ כוס סירופ מייפל (אפשר יותר)
- 2 כוסות קמח תופח
- 1 שקית סוכר וניל
אופן ההכנה
- לשים את כל המרכיבים בקערה חוץ מהמייפל ואת האגוזי מלך.
- לערבב את הכל עד לאיחוד על מהירות בינונית
- לשמן את שתי תבניות האינגליש קייק היטב ולוודא שהקצוות משומנות גם. ליצוק את הבלילה באיטיות ולוודא שהבלילה אחידה בכל התבנית.
- ולפזר מעל בנדיבות אגוזי מלך קצוצים.
- לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 45-50 דקות.
- ברגע שמוכן להוציא ולשפוך מעל סירופ מייפל.
לאורך כל המתכון מובן שהכמויות הן לשתי תבניות אינגליש קייק. בסוף יש הערה שהמרכיבים הם לתבנית אחת. ראוי לשים את ההערה החשובה הזו בתחילת המתכון ולא בסופו :/
היי מוריה,
מתנצלים על הבלבול – המתכון מתאים לשתי תבניות אינגליש.
בהצלחה!