| | | | | |

סלט חצילים רומני ביתי

מתכון רומני אמיתי, שיענג אתכם עם שילוב טעמים מושלם של חצילים עסיסיים בטעם קלוי מעושן נפלא.
בהשראת: בקי אוסגי
ציון 4.75 על ידי 4 דירוגים
מתכון סלט חצילים

לפעמים החיים מציבים לנו בחירות לא פשוטות, כמו איזה סלטים יפארו השבוע את שולחן השבת, על מה אפשר לוותר ועל מה בשום אופן! על סלט אחד אין ספק שאף אחד לא יעיז לוותר – סלט חצילים. ורק צריך להחליט באיזה סגנון, כי כידוע, מהירק החצילי אצילי הזה, אפשר להכין המוןןןן.

אז הפעם החלטנו שאין סיכוי שעל שולחן השבת לא יככב השבוע, וכל שבוע, סלט חצילים רומני ביתי ואמיתי, שיענג אתכם עם שילוב טעמים מושלם של חצילים עסיסיים בטעם קלוי מעושן נפלא, פלפלים אדומים וצהובים קלויים גם הם שיוסיפו לסלט צבעוניות משגעת, פלפל ירוק חריף, פטרוזיליה קצוצה ושום לתיבול מושלם.

הכנה קלילה, ערבול מדויק ויש לכם סלט חצילים רומני מפנק ומתוקתק, שישמח ל"התנגב" עם חלה רכה וטובה ויהווה מקפצת טעמים לכל מנה וארוחה

ספר המתכונים של בקי אוסגי

מתכון סלט חצילים
צילום: בקי אוסגי

למה באמת כדאי לכם: סלט חצילים

  • לטעם מעושן משגע, אפשר לשמור קצת מהחלקים השרופים של הפלפלים
  • אפשר לקצוץ את כל הירקות דק דק דק עם סכין טובה או במעבד או קוצץ מזון בפולסים קצרים מאוד
  • סלט חצילים רומני מאחסנים בקופסת אחסון אטומה במקרר והוא יפנק אתכם בטעם טרי ועסיסי כ-4-5 ימים

שורה תחתונה: כי סלט חצילים ביתי זה הדבר האמיתי לכל שולחן שבת חגיגי.

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון סלט חצילים

סלט חצילים רומני ביתי

מתכון רומני אמיתי, שיענג אתכם עם שילוב טעמים מושלם של חצילים עסיסיים בטעם קלוי מעושן נפלא.
ציון 4.75 על ידי 4 דירוגים
לדרג
באדיבות: בקי אוסגי

המצרכים

  • 2 חצילים (בינוניים)
  • 2 פלפלים אדומים (בינוניים)
  • 2 פלפלים צהובים (בינוניים)
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • ½ כוס פטרוזיליה (קצוצה)
  • 4 שיני שום (כתושות)
  • ¼ כוס שמן זית
  • ½ לימון (סחוט)
  • ½ כפית מלח

אופן ההכנה

  • נקלה את החצילים והפלפלים על הכיריים באש גלוייה עד שהם משחירים טוב או במידה שאוהבים.
  • נכניס את הפלפלים הקלויים, החצילים הקלויים והפלפל החריף הקלויי לשקית נייליון ביחד, נשאיר למנוחה שיצטננו ושיהיה נוח למגע.
  • נוציא את התוכן של החצילים הקלויים מהקליפה ע"י כף, ונעביר למסננת לכ-1/2 שעה לניקוז נוזלים ומרירות. ואחר כך מעבירים לקערה
  • נקלוף בידיים את קליפת הפלפלים האדומים והצהובים, ונעביר לקערה את החלק הקלוף.
  • אותו הדבר נעשה עם הפלפל החריף, נקלף את הקליפה ונעביר את התוכן הקלוף לקערה עם הפלפלים האחרים והחצילים שקולפו.
  • ניתן לשמור קצת מהחלקים השרופים של הפלפלים לטעם מעושן.
  • על קרש חיתוך נקצוץ דק מאוד ביחד את החצילים, הפלפלים הפלפל החריף, אפשר גם במעבד מזון או קוצץ מזון בפולסים קצרים מאוד.
  • נעביר הכל בחזרה לקערה, יחד עם הפטרוזיליה הקצוצה, השום, שמן הזית, מיץ הלימון והמלח, ונערבב הכל לאחידות.
  • נטעם ונתקן תיבול אם צריך.
  • נשאיר למנוחה קלה לפני הגשה של כ-1/2 חצי שעה.

הערות וטיפים

  • נאחסן בקופסת אחסון אטומה במקרר .
  • ניתן לשמור בקירור עד 4-5 ימים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

מתכון סלט חצילים
צילום: בקי אוסגי

 


רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: סלט חצילים מתכון מאת: Becky Usagi 

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?