| |

קציצות עוף בתנור מתכון קל ומפורט

קבלו מתכון מושלם מכולם של קציצות עוף בתנור הכי טעימות ומפנקות שיש.
בהשראת: סבתא לאה
ציון 4.50 על ידי 6 דירוגים
מתכון קציצות עוף בתנור

הן הכי יפות ומתחסלות בצ'יק, הן הכי בריאות ומוכנים בצ'יק צ'ק, הן טעימות, רכות אווריריות, מושלמות לארוחת צהריים או ערב, אהובות על ילדים ומבוגרים כאחד וגם נטולות גלוטן, כך שגם הרגישים יוכלו להשתתף בחגיגה וליהנות מהן.

אז קבלו אותו, המתכון המושלם מכולם של קציצות עוף בתנור הכי טעימות ומפנקות שיש, שמורכבות מהמון ירק טרי ורענן, תפו"א להסמכת המרקם, שום ריחני וקצת פירורי לחם או קמח מצה.

מהכמות הזו מתקבלות כ-22-25 קציצות ואנחנו מביאים לכם שתי אפשרויות תיבול נפלאות. אחת עם תערובת מיוחדת לקציצות בליווי כמון וכורכום מלאי ארומה, והשנייה – לא פחות מוצלחת עם חוויג' למרק תימני וכוסברה טחונה.

כך או כך, קציצות עוף בתנור יככבו בכל ארוחה, עם תוספת קלילה בצד, סלט רענן ליד, וטעם מופלא שכולם יסכימו עליו פה אחד.

ספר המתכונים של סבתא לאה

מתכון קציצות עוף בתנור
צילום: סבתא לאה

למה באמת כדאי לכם: 

  • אין יותר קלאסי מאשר קציצות עוף בתנור לארוחת צהריים או ערב מהירה ומזינה
  • עם 2 אופציות לתיבול משגע, אפשר להכין אותן הרבה יותר מפעם משבוע…

שורה תחתונה: הכנה קלה ואפייה קצרה ועל הצלחת נוחתת המנה הכי מנצחת.

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון קציצות עוף בתנור

קציצות עוף בתנור מתכון קל ומפורט

קבלו מתכון מושלם מכולם של קציצות עוף בתנור הכי טעימות ומפנקות שיש.
ציון 4.50 על ידי 6 דירוגים
לדרג
באדיבות: סבתא לאה

ציוד

תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • 700 גרם בשר עוף טחונים (אפשר לערבב פרגית והודו, בקשו מהקצב)
  • 1 תפוח אדמה (קלוף, מגורר דק וסחוט היטב)
  • 1 בצל גדול (קלוף, מטוגן קלות ב-2-3 כפות שמן או מגורר דק וסחוט היטב)
  • 1 צרור עלי כרפס (קצוצים דק)
  • ½ צרור פטרוזיליה
  • ¼ צרור כוסברה
  • 6 שיני שום (קלופות וכתושות או 2-3 כפיות שום כתוש מוקפא)
  • 1 ביצה
  • 6 כפות פירורי לחם ( או 6 כפות קמח מצה בפסח או 6 כפות פירורי לחם ללא גלוטן לרגישים לגלוטן)

תיבול הקציצות אופציה 1:

  • 1 כף תבלין לקציצות (תערובת מיוחדת לקציצות)
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה (לא לוותר זה מה שעושה את הקציצות לאווריריות)

תיבול הקציצות אופציה 2:

  • 1 כף אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט (או 1 כף שטוחה מלח)
  • 1 כפית חוויג' למרק תימני
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • ½ כפית כמון
  • ½ כפית כורכום
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית אבקת סודה לשתייה (כאמור, לא לוותר זה מה שעושה את הקציצות אווריריות)
  • 3-4 כפות שמן זית / שמן קנולה (לשימון התבנית )

אופן ההכנה

  • בקערה גדולה נשים את הבשר, בצל, תפוח האדמה מגורר.
  • נקצוץ דק את עלי הכרפס, הפטרוזיליה, הכוסברה ונוסיף לקערה.
  • נוסיף את שיני השום הכתושות, פירורי הלחם, התבלינים שאתם אוהבים ומערבבים היטב ומכסים ומעבירים למקרר לשעה.
  • נחמם תנור על חום של 200 מעלות.
  • נרפד תבנית אפייה בנייר אפייה, ניצק את השמן על התבנית, ונמרח אותו כך שכל שטח התבנית יצופה היטב בשמן.
  • נשים קערה עם מים, נרטיב קלות את הידיים.
  • ניצור כדורים מתערובת הבשר בגודל פינג פונג (ממליצה לא לעשות כדורים קטנים הם מתפרקות בתנור), נלחץ אותם מעט לעובי של כ-2 ס"מ ומניחים בתבנית.
  • נמרח מעט שמן על חלק העליון של הקציצות ונאפה 15 דקות, עד להזהבה.
  • נוציא מהתנור נהפוך ונחזיר לתנור ונאפה עוד 10-15 דקות עד שהקציצות זהובות.

הערות וטיפים

  • לא מומלץ לוותר על הביצה היא קושרת ומחברת את כל מרכיבי הקציצות.
  • אפשר לקצוץ את כל הירקות בעזרת מעבד מזון.
  • אפשר להשתמש בלחם שהושרה במים ונסחט היטב.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

מתכון קציצות עוף בתנור
צילום: סבתא לאה

 


רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: קציצות עוף בתנור מתכון מאת: Lea Tsvila Meir

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?