| | |

עוגת בננות ושוקולד טעימה ב-5 דקות

רכה וריחנית, בעלת מרקם קטיפתי וטעמי בננה ושוקולד. מסוג העוגות שתמיד כיף שיש בבית (אפשר ללא גלוטן!)
בהשראת: סבתא לאה
ציון 4 על ידי 4 דירוגים
עוגת בננה שוקולד, עוגת שוקולד בננה, עוגת בננות ושוקולד

אם מישהו מכיר שילוב יותר ממכר משוקולד ובננה אז שירים את ידו, שתי עוגות אלו הן כל כך נפלאות על אחת בעצמה, הרי הן חייבות להשתלב!

קבלו מתכון ליופי של עוגה לסופ"ש – עוגת בננה שוקולד מדהימה שבדיוק מתאימה לבקרים שמתחשק להיכנס למטבח ולתקתק איזו עוגה ביתית שתמלא את הבית בריחות מתוקים של אפייה מלאה באהבה.

עוגת בננות ושוקולד קלה במיוחד שמכינים ב-5 דקות. היא רכה וריחנית, בעלת מרקם קטיפתי וטעמי בננה ושוקולד. מסוג העוגות שתמיד כיף שיש בבית, ויש גם אפשרות להכנה ללא גלוטן!

 

ספר המתכונים של סבתא לאה

מתכון עוגת בננות ושוקולד
צילום: סבתא לאה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים? עוגת שוקולד בננה

עוגת בננה שוקולד, עוגת שוקולד בננה, עוגת בננות ושוקולד

עוגת בננות ושוקולד טעימה ב-5 דקות

רכה וריחנית, בעלת מרקם קטיפתי וטעמי בננה ושוקולד. מסוג העוגות שתמיד כיף שיש בבית (אפשר ללא גלוטן!)
ציון 4 על ידי 4 דירוגים
לדרג
באדיבות: סבתא לאה

ציוד

2 תבניות אינגליש קייק / תבנית בקוטר 24-26

המצרכים

  • 4 בננות בשלות
  • 4 ביצים (L)
  • 1 כוס סוכר לבן (200 גרם / 1 כוס סוכר חום בהיר (דמררה))
  • 1 כוס שמן קנולה (200 גרם)
  • 1 כוס קוקוס (100 גרם לא חובה)
  • 2 כוסות קמח תמי תופח מנופה (או קמח רגיל מנופה + 1 שקית אבקת אפייה / קמח תמי מנופה + 1 שקית אבקת אפייה)
  • 100 גרם שוקולד מריר / חלב ( חתוך לקוביות קטנות)

לציפוי השוקולד:

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 1 מיכל קצפת צמחית (250 מ"ל)

לקישוט:

  • סוכריות צבעוניות / קוקוס טחון / 1 בננה חתוכה לפרוסות דקות.

אופן ההכנה

  • נחמם מראש את התנור על חום של 180 מעלות.
  • נרסק בקערה את הבננות במזלג למחית ונשים בצד.
  • בקערה גדולה נשים את הביצים יחד עם הסוכר ובעזרת מטרפה ידנית נערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  • נוסיף את השמן ואת מחית הבננות ונמשיך לטרוף היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  • נוסיף את הקוקוס ונמשיך לטרוף עד לתערובת אחידה.
  • נוסיף את הקמח התופח המנופה או הקמח + אבקת אפייה ונמשיך לטרוף את הבלילה עד שהקמח נטמע בתוך הבלילה ולא יותר מדי כדי לקבל עוגה אוורירית ולא עוגה דחוסה.
  • נוסיף את קוביות השוקולד ונמשיך לטרוף עוד 2-3 שניות עד שהוא נטמע בתוך הבלילה, שוב אין לטרוף יותר מידי .
  • ניצק את הבלילה לתבניות/תבנית, נדפוק 2 דפיקות קטנות על השיש.
  • נכניס למרכז התנור ונאפה כ-30-40 או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים, ונקרר לטמפרטורת החדר.

הכנת הציפוי:

  • נקצוץ את השוקולד לקוביות ונניח בקערה קטנה.
  • ניצק את מיכל הקצפת הצמחית.
  • נכניס למיקרוגל ל-30 שניות, נוציא מהמיקרוגל נערבב היטב, נכניס שוב ל-30 שניות למיקרוגל נוציא ונערבב היטב עד לקבלת תערובת של שוקולד.
  • נקרר מעט, ניצק על העוגה, ונקשט במה שאוהבים.

הערות וטיפים

עדיף לתת לעוגה להתקרר היטב, העוגה יותר יציבה וגם יהיה יותר נוח לפרוס אותה .
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

מתכון עוגת בננות ושוקולד
צילום: סבתא לאה

 

 


רק עוד דבר אחד אחרון!

עוגת בננות ושוקולד

המתכון הזה מוכיח שוב את מה שידענו תמיד – אפשר לאכול טוב גם כששומרים על המשקל…

עוד מתכונים מעניינים באתר

צריכים עוד הוכחות? בבקשה עוד מלא מתכונים דיאטטים מושלמים שיעשו לכם טעים – מחכים עכשיו באתר! 

מקור: עוגת בננות ושוקולד מתכון מאת: Lea Tsvila Meir

Similar Posts

6 Comments

    1. היי שירה,
      תודה על הפרגון לבעלת המתכון. אפשר לשים אגוזים קצוצים או לוותר על תוספת.
      בהצלחה!

  1. סליחה על השאלה הטפשית אבל, אם אני משתמשת בקמח רגיל אז שתי כוסות קמח ושתי שקיות אבקת אפייה או כוס אחת קמח ושקית אחת אבק?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?