Go Back
מתכון סלט חצילים

סלט חצילים רומני ביתי

מתכון רומני אמיתי, שיענג אתכם עם שילוב טעמים מושלם של חצילים עסיסיים בטעם קלוי מעושן נפלא.
ציון 4.75 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: בקי אוסגי

המצרכים

  • 2 חצילים (בינוניים)
  • 2 פלפלים אדומים (בינוניים)
  • 2 פלפלים צהובים (בינוניים)
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • ½ כוס פטרוזיליה (קצוצה)
  • 4 שיני שום (כתושות)
  • ¼ כוס שמן זית
  • ½ לימון (סחוט)
  • ½ כפית מלח

אופן ההכנה

  • נקלה את החצילים והפלפלים על הכיריים באש גלוייה עד שהם משחירים טוב או במידה שאוהבים.
  • נכניס את הפלפלים הקלויים, החצילים הקלויים והפלפל החריף הקלויי לשקית נייליון ביחד, נשאיר למנוחה שיצטננו ושיהיה נוח למגע.
  • נוציא את התוכן של החצילים הקלויים מהקליפה ע"י כף, ונעביר למסננת לכ-1/2 שעה לניקוז נוזלים ומרירות. ואחר כך מעבירים לקערה
  • נקלוף בידיים את קליפת הפלפלים האדומים והצהובים, ונעביר לקערה את החלק הקלוף.
  • אותו הדבר נעשה עם הפלפל החריף, נקלף את הקליפה ונעביר את התוכן הקלוף לקערה עם הפלפלים האחרים והחצילים שקולפו.
  • ניתן לשמור קצת מהחלקים השרופים של הפלפלים לטעם מעושן.
  • על קרש חיתוך נקצוץ דק מאוד ביחד את החצילים, הפלפלים הפלפל החריף, אפשר גם במעבד מזון או קוצץ מזון בפולסים קצרים מאוד.
  • נעביר הכל בחזרה לקערה, יחד עם הפטרוזיליה הקצוצה, השום, שמן הזית, מיץ הלימון והמלח, ונערבב הכל לאחידות.
  • נטעם ונתקן תיבול אם צריך.
  • נשאיר למנוחה קלה לפני הגשה של כ-1/2 חצי שעה.

הערות וטיפים

  • נאחסן בקופסת אחסון אטומה במקרר .
  • ניתן לשמור בקירור עד 4-5 ימים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.