נקלה את החצילים והפלפלים על הכיריים באש גלוייה עד שהם משחירים טוב או במידה שאוהבים.
נכניס את הפלפלים הקלויים, החצילים הקלויים והפלפל החריף הקלויי לשקית נייליון ביחד, נשאיר למנוחה שיצטננו ושיהיה נוח למגע.
נוציא את התוכן של החצילים הקלויים מהקליפה ע"י כף, ונעביר למסננת לכ-1/2 שעה לניקוז נוזלים ומרירות. ואחר כך מעבירים לקערה
נקלוף בידיים את קליפת הפלפלים האדומים והצהובים, ונעביר לקערה את החלק הקלוף.
אותו הדבר נעשה עם הפלפל החריף, נקלף את הקליפה ונעביר את התוכן הקלוף לקערה עם הפלפלים האחרים והחצילים שקולפו.
ניתן לשמור קצת מהחלקים השרופים של הפלפלים לטעם מעושן.
על קרש חיתוך נקצוץ דק מאוד ביחד את החצילים, הפלפלים הפלפל החריף, אפשר גם במעבד מזון או קוצץ מזון בפולסים קצרים מאוד.
נעביר הכל בחזרה לקערה, יחד עם הפטרוזיליה הקצוצה, השום, שמן הזית, מיץ הלימון והמלח, ונערבב הכל לאחידות.
נטעם ונתקן תיבול אם צריך.
נשאיר למנוחה קלה לפני הגשה של כ-1/2 חצי שעה.