קציצות טוניסאיות מטוגנות פיקנטיות
אולי יש עוד כמה מטבחים מעולים ומשובחים כמו המטבח הטוניסאי, אבל בכל מה שקשור אל קציצות פיקנטיות – הוא לגמרי לוקח את כולם בסיבוב.
אולי אתם מכירים אותן מבית סבתא בשם מחשי או כפיתות, אבל קציצות טוניסאיות פיקנטיות תמיד יפנקו אתכם בטעם עסיסי ורך, תיבול מהמם ורוטב אדום משובח שימלא את הבית בניחוחות פותחי תיאבון ויעשה כיף גדול בפה ובבטן…
לצד אורז חם, תוספות מגוונות, והכי הכי עם חלה הכי טרייה שיש – השבת שלכם תהיה מבורכת בטעם ביתי נדיר שיישאר לכם בזיכרון לפחות עד השבוע הבא…
למה באמת כדאי לכם: קציצות טוניסאיות
- עסיסיות ורכות, מתובלות בול כמו שצריך ושוחות ברוטב אדום סמיך ומהמם!
- מושלמות לצד אורז, תפוחי אדמה, תוספות מגוונות, והכי הכי עם חלה טרייה טרייה
שורה תחתונה: נראות פצצה, טעימות אששש!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? קציצות טוניסאיות
קציצות טוניסאיות מטוגנות פיקנטיות
המצרכים
- 250 גרם חזה עוף טחון ובשר בקר טחון מעורבבים חצי חצי
- פטרוזיליה, כוסברה, כרפס ושמיר קצוצים
- 1 תפוח אדמה גדול מגורד דק וסחוט
- 1 בצל גדול מגורד דק וסחוט
- 3 כפות פירורי לחם לבנים
- מלח
- פלפל גרוס
- כמון
- כורכום
- כרוויה (קימל)
- פפריקה חריפה
- ביצה
לרוטב:
- 3 שיני שום
- 1 קופסת רסק עגבניות
- 1 כף פפריקה
- 2 כפות שמן קנולה
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
- לערבב הכל בידיים, לשים במנוחה במקרר לספיגת הטעמים. להכין צלחת ביצה טרופה וצלחת קמח ולפני טיגון לטבול מעט בביצה ובקמח ולטגן בשמן עמוק על אש בינונית ולא גבוהה.
- להוציא לצלחת ולהכין את הרוטב: לערבב את השום, הפפריקה והרסק ולהוסיף כוסברה קצוצה.
- לסדר את הקציצות יפה בסיר, ליצוק את הרוטב וכשתי כוסות מים רתוחים, להוסיף קצת מלח, פלפל גרוס, פפריקה חריפה ומעט כמון. לבשל על אש קטנה כ-10 דקות
רק עוד דבר אחד אחרון!
הסופ"ש הגיע בדיוק בזמן – כבר חשבתם מה תכינו לכבוד שישי בערב?
עוד מתכונים מעניינים באתר
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לארוחת שישי מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
היי האם לשים ביצה במצרכים גם ?
ואין שמן ברוטב עצמו ?
היי עדן,
יש ביצה בקציצות עצמן ויש שמן ברוטב.
בהצלחה 🙂
קודם קמח אחרי זה ביצה.
כשמטענים מפרום זה אותו הדבר…. קמח, ביצה ולטגן .
זה לא שניצל… וועדים לשים לחם מושרה סחוט ולא פירורי לחם. בהצלחה ?
היי עמית,
יש הרבה מאוד גרסאות לקציצות טוניסאיות מטוגנות, כל אחת מהן טובה בפני עצמה 🙂
תודה רבה על התגובה שלך!