פנקייק כשר לפסח
פנקייק כשר לפסח שתמיד מצליח – מי שאוכל פנקייק כל השנה, אין שום סיבה שיוותר על המעדן המתוק והנפלא הזה גם בפסח. נכון, החומרים קצת אחרים, אבל עם המתכון המושלם זה של פנקייק כשר לפסח, תחגגו את חג האביב בצורה הכי מתוקה ומפנקת שיש.
בהכנה קלילה ופשוטה תקבלו מגדל חגיגי ומגרה של פנקייקים לפסח בטעמים מתקתקים מושלמים ומרקם חלומי, תפוח, אוורירי, רך ועסיסי. צרפו תותים טריים, סירופ מייפל או שוקולד ענוגים ופנקו את המשפחה עם ארוחה מתוקה ויפה!
למה באמת כדאי לכם:
- אוהבים פנקייק כל השנה? למה שתוותרו עליו גם בפסח?
- פנקייק כשר לפסח? ככה פותחים את עונת האביב בצורה הכי מתוקה ומפנקת שיש.
שורה תחתונה: מגדל פנקייקים מושלמים במרקם אוורירי וממכר שחובה ללוות בסירופ מייפל או שוקולד וכמה תותים טריים
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
פנקייק כשר לפסח
המצרכים
- 1 כוס קמח תופח לפסח או קמח תפו"א (140 גרם )
- ½ כפית מלח
- 70 גרם חמאה
- 3 ביצים
- 4 כפות סוכר
- 1 מיכל רוויון (250 מ"ל )
- 1 כפית תמצית וניל
- ¼ כוס חלב
אופן ההכנה
- בקערה נשים את הקמח והמלח ונערב קצת.
- בקערה בינונית במיקרו נמיס את החמאה, נצנן כמה שניות ונעביר כף ממנה למחבת הטיגון.
- נוסיף את הביצים בהדרגה לתוך קערת החמאה המומסת, ונערבב אחרי כל פעם שמוסיפים.
- נוסיף גם את הסוכר, הרוויון, תמצית הווניל והחלב ונערבב קלות.
- ניצוק את הבלילה הרטובה לתערובת הקמח ונערבב במטריפה.
- להשאיר כחצי שעה בטמפרטורת החדר (צעד חשוב מאוד!)
- על להבה בינונית-גבוהה נחמם את המחבת עם החמאה וניצוק מהבלילה במחבת.
- כעבור דקה - שתיים, או כאשר בועות קטנות מופיעות על הפנקייק ולהפוך אותו עכשיו ואז לטגן עוד 30 שניות.
- מוציאים ומטגנים את שאר הבלילה באותה צורה.
שאלות נפוצות:
במה אפשר להחליף את הרוויון?
ניתן להחליף ביוגורט (מעל 3% שומן).או שניתן להכין ריוויון בבית בקלי קלות – נערבב כוס ורבע של חלב ביחד עם כפית ורבע של חומץ, נניח בצד לעשר דקות ונקבל ריוויון. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני פסח מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- מתכון: לחם כשר לפסח
- מתכון: עוגת שוקולד פרווה לפסח
- מתכון: עוגת תפוזים לפסח רכה ועסיסית
- מתכון: חיתוכיות שוקולד קוקוס לפסח
- מתכון: מאפים לפסח במילוי גבינה
- מתכון: לחם כשר לפסח פריך וחלומי
- מתכון: בלינצ’ס כשר לפסח במילוי כבד קצוץ
- מתכון: בלינצ'ס כשר לפסח
מקור: חנן טננבוים
Not pancakes, crepe.
היי!
האם השתמשת בקמח תפו"א? אם כן, הוספת לו אבקת אפייה?
נשמח לדעת כדי להבין איך אנחנו יכולים לשפר את המתכון להבא 🙂
היי
הכנתי עכשיו, שמתי גילה 3% במקום רויון ויצא מושששלםםם!
תודה רבה!
תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו 5 כוכבים, תודה רבה זה עוזר המון:
https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/
במה אפשר להחליף את הרוויון?
ניתן להחליף ביוגורט (מעל 3% שומן).או שניתן להכין ריוויון בבית בקלי קלות- נערבב כוס ורבע של חלב ביחד עם כפית ורבע של חומץ, נניח בצד לעשר דקות ונקבל ריוויון.
אשמח לדעת מה אפשר לשים במקום רוויון?
היי דגנית,
אפשר לשים יוגורט, אשל, גיל או שמנת חמוצה.
בהצלחה 🙂