| | |

פנקייק כשר לפסח

מתכון לפנקייק הכי תופח, טעים ואוורירי שיש, וכן כן, גם כשר לחג! מתכון קלי קלות, פשוט לעקוב אחרי המתכון ומבטיחים שיוצא מטורף
בהשראת: חנן טננבוים
ציון 4.50 על ידי 10 דירוגים

פנקייק כשר לפסח שתמיד מצליח – מי שאוכל פנקייק כל השנה, אין שום סיבה שיוותר על המעדן המתוק והנפלא הזה גם בפסח. נכון, החומרים קצת אחרים, אבל עם המתכון המושלם זה של פנק‎ייק כשר לפסח, תחגגו את חג האביב בצורה הכי מתוקה ומפנקת שיש.

בהכנה קלילה ופשוטה תקבלו מגדל חגיגי ומגרה של פנקייקים לפסח בטעמים מתקתקים מושלמים ומרקם חלומי, תפוח, אוורירי, רך ועסיסי. צרפו תותים טריים, סירופ מייפל או שוקולד ענוגים ופנקו את המשפחה עם ארוחה מתוקה ויפה!

 

פנקייק כשר לפסח
צילום: חנן טננבוים

למה באמת כדאי לכם: 

  • אוהבים פנקייק כל השנה? למה שתוותרו עליו גם בפסח?
  • פנקייק כשר לפסח? ככה פותחים את עונת האביב בצורה הכי מתוקה ומפנקת שיש.

שורה תחתונה: מגדל פנקייקים מושלמים במרקם אוורירי וממכר שחובה ללוות בסירופ מייפל או שוקולד וכמה תותים טריים

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

פנקייק כשר לפסח

מתכון לפנקייק הכי תופח, טעים ואוורירי שיש, וכן כן, גם כשר לחג! מתכון קלי קלות, פשוט לעקוב אחרי המתכון ומבטיחים שיוצא מטורף
ציון 4.50 על ידי 10 דירוגים
לדרג
באדיבות: חנן טננבוים

המצרכים

  • 1 כוס קמח תופח לפסח או קמח תפו"א (140 גרם )
  • ½ כפית מלח
  • 70 גרם חמאה
  • 3 ביצים
  • 4 כפות סוכר
  • 1 מיכל רוויון (250 מ"ל )
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ¼ כוס חלב

אופן ההכנה

  • בקערה נשים את הקמח והמלח ונערב קצת.
  • בקערה בינונית במיקרו נמיס את החמאה, נצנן כמה שניות ונעביר כף ממנה למחבת הטיגון.
  • נוסיף את הביצים בהדרגה לתוך קערת החמאה המומסת, ונערבב אחרי כל פעם שמוסיפים.
  • נוסיף גם את הסוכר, הרוויון, תמצית הווניל והחלב ונערבב קלות.
  • ניצוק את הבלילה הרטובה לתערובת הקמח ונערבב במטריפה.
  • להשאיר כחצי שעה בטמפרטורת החדר (צעד חשוב מאוד!)
  • על להבה בינונית-גבוהה נחמם את המחבת עם החמאה וניצוק מהבלילה במחבת.
  • כעבור דקה - שתיים, או כאשר בועות קטנות מופיעות על הפנקייק ולהפוך אותו עכשיו ואז לטגן עוד 30 שניות.
  • מוציאים ומטגנים את שאר הבלילה באותה צורה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.



שאלות נפוצות: 

במה אפשר להחליף את הרוויון?

ניתן להחליף ביוגורט (מעל 3% שומן).או שניתן להכין ריוויון בבית בקלי קלות – נערבב כוס ורבע של חלב ביחד עם כפית ורבע של חומץ, נניח בצד לעשר דקות ונקבל ריוויון.

פנקייק כשר לפסח
צילום: חנן טננבוים

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני פסח מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: חנן טננבוים

Similar Posts

8 Comments

    1. היי!
      האם השתמשת בקמח תפו"א? אם כן, הוספת לו אבקת אפייה?
      נשמח לדעת כדי להבין איך אנחנו יכולים לשפר את המתכון להבא 🙂

    1. ניתן להחליף ביוגורט (מעל 3% שומן).או שניתן להכין ריוויון בבית בקלי קלות- נערבב כוס ורבע של חלב ביחד עם כפית ורבע של חומץ, נניח בצד לעשר דקות ונקבל ריוויון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?