| | |

עוגת ריבה וקוקוס נוסטלגית וקלה להכנה

חווית טעמים עשירה ומשגעת
בהשראת: פרח גבסו
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
עוגת ריבה וקוקוס נוסטלגית וקלה להכנה

מכירים את העוגות המושלמות ומנחמות האלה שמחזירים אותכם לילדות בביס אחד? עוגה זו היא האחת שתעשה לכם את היום!

קבלו מתכון לעוגת ריבה וקוקוס משגעת ונוסטלגית במיוחד המורכבת מתחתית בצק חמאתי ופריך בטירוף, המשתדך לקצפת עשירה בקוקוס מפנק, ושכבת ריבה המנחמת את הלב.

עוגה קלילה וקלה להכנה שבמהירות תהפוך לאחת האהובות על כולם בבית. ביס אחד ואתם מכורים לעד!

מתכון באדיבות: פרח גבסו

ספר המתכונים של פרח גבסו

 

עוגת ריבה וקוקוס נוסטלגית וקלה להכנה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגת ריבה וקוקוס נוסטלגית וקלה להכנה

עוגת ריבה וקוקוס נוסטלגית וקלה להכנה

חווית טעמים עשירה ומשגעת
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
לדרג
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

תבנית חד פעמית הכי גדולה מרובעת (בגודל תבנית תנור)
כוס חד פעמית לשתייה קרה

המצרכים

לתחתית:

  • 2 ½ כוסות קמח
  • ¾ כוס סוכר
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 250 גרם מחמאה
  • 5 חלמונים (צהוב)

לקצפת:

  • 5 חלבונים (לבן)
  • ¾ כוס סוכר
  • ½ כוס פודינג וניל
  • ½ כוס קוקוס
  • צנצנת ריבה איכותית

אופן ההכנה

  • מפרידים את הביצים - קערה לחלבונים וקערה לחלמונים.
  • בקערת החלמונים מוסיפים את המחמאה, הסוכר, תמצית וניל, קמח, ואבקת האפיה. נלוש לקבלת בצק נוח.
  • משמנים את התבנית ומרדדים את הבצק בתבנית, ואז עושים חורים בבצק עם מזלג.
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות בלבד. לחר מכן לא מכבים את התנור, מורידים רק את מעלות החום ל 160 מעלות.
  • מקררים מעט את העוגה, ואז מורחים בנדיבות שכבה של ריבה.
  • בקערת החלבונים מקציפים את החלבונים למשך 5 דקות, ואז מוסיפים סוכר בפולסים, ואת הפודינג לקבלת קצפת מבריקה ויציבה.
  • מכבים את המיקסר ומוסיפים את הקוקוס, ואז בתנועות קיפול עם לקקן מוסיפים את הקוקוס.
  • שופכים בעדינות את הקצפת על הריבה, ומכניסים לתנור בחום של 160 מעלות למשך 25 דקות בערך.
  • רצוי מאוד לקרר את העוגה. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה. העוגה מתייצבת ויהיה קל יותר לחתוך אותה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת ריבה וקוקוס

אפשר להמיר את החמאה בשמן?
לא מומלץ להמיר בשמן אבל אפשר בשמן קוקוס.
אפשר במקום ריבה ממרח שוקולד?
ניתן להמר בשוקולד אך הטעם לא יהיה נוסטלגי.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: עוגת ריבה וקוקוס נוסטלגית – פרח גבסו

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?