פיתות לפסח
מתכננים להכין פיתות לפסח?
זה כנראה המקום לומר לכם שאתם לא לבד – כולנו ביחד בסירה הזו. אז רגע לפני שניגש להבין איך בדיוק מכינים אותן, כי זה באמת מרגש, הנה כמה מילים על חג הפסח המאתגר שלנו:
התלונה המוכרת והנפוצה ביותר בחג הזה היא שאין מה לאכול.
מכירים את זה? המקרר מפוצץ, ומרוב שיש בו אוכל כבר מתחילים לסדר אותו לפי צבעים וגדלים. אבל העיקר מה שומעים בבית? ניחשתם נכון – אין מה לאכול.
למה זה?
האמת שהסיבה די פשוטה: אנחנו הישראלים אוהבים מאוד את הלחם שלנו.
מה זה אוהבים? מתים על פיתות, לחמניות, חלות, פוקצ'ות, באגטים, בריושים, לחמי שיפון, לחמי מחמצת ומה לא.
יש בזה קמח? אנחנו בעד 🙂
ואז פסח בא, וכמיטב המסורת אנחנו נשמרים מהמאפים הכל כך אהובים עלינו במשך פרק זמן שמרגיש כמו נצח. בערך כמו הזמן שלקח לבני ישראל לחצות את המדבר. אבל תכלס? מדובר בסך הכל ב-8 ימים, זה כל הסיפור.
ואפילו שזה רק 8 ימים, אנחנו פשוט לא יכולים לקבל את זה. ככה יוצא שהראש היהודי ממציא לנו פטנטים – פיתות לפסח!
כן, כן! פיתות לפסח. טוב, אפשר גם לקרוא להן לאפות כשרות לפסח או טורטיה כשרה לפסח, אבל מה שחשוב זה שהן לא פיתות לפסח יבשות שמתפוררות יותר מהמצות הרגילות וצריך לשאוב אחריהן את המטבח כל רגע, אלא פיתות רכות ומשגעות, שכשהן מחליקות בסקסיות מהמחבת, אנחנו פשוט לא יכולים להתאפק וקורעים מהן חתיכה כדי לנגב את החומוס הטרי והחריף שהכנו.
יתרון נוסף של פיתות לפסח הוא שהן קלות להכנה. לא נשקר לכם ונאמר שזה רק 5 דקות עבודה, כי להכין אותן על המחבת בכל זאת לוקח קצת זמן. ועדיין, אפילו הטבחים הביתיים המתחילים שבינינו יוכלו להשתלט עליהן ולהוציא פיתות מהסרטים.
מוכנים למתכון? קבלו אותו!
למה באמת כדאי לכם: פיתות לפסח
- פיתות במקום מצה? לקחנו. עכשיו.
- מתכון סופר קל ומהיר להכנה, מילה שלנו.
- אפשר לעשות עם הפיתות כל כך הרבה דברים טעימים (תמלאו אותן במה שבא לכם, הן מחזיקות יפה).
- הפיתות עצמן פשוט טעימות. לא רק לפסח, בכלל.
שורה תחתונה: מתכון שאתם חייבים לנסות, ואנחנו מחכים לתגובות שלכם 🙂
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
המצרכים
- 3 כוסות קמח תפוח אדמה
- 1 כוס קמח מצה דק
- 2 כף סוכר
- ½ כף מלח
- 1 כפית אבקת אפיה (כשר לפסח)
- ½ כפית סודה לשתייה
- ½3 כוסות מים ( פושרים)
- 1 ביצה
אופן ההכנה
- מערבבים את כל המצרכים בקערה עד שמתקבלת בלילה חלקה.
- מחממים מחבת טפלון על חום בינוני.
- כשהמחבת מוכנה, יוצקים לתוכה מצקת מלאה מהבלילה.
- מחכים עד שנוצרות מלא בועות קטנות והופכים לצד השני. סופרים עד 10 ומוציאים.
- מניחים על מגבת ועוטפים.
שאלות נפוצות: פיתות לפסח
האם ניתן להקפיא את הפיתות? כן, רק לסדר אותן אחת על השניה עם נייר שעווה או נייר אפייה כדי להפריד ביניהן. |
במה אפשר להחליף קמח מצה או קמח תפו"א? התחליף הטוב ביותר הוא תערובת קמח שמרים לפסח.למי שרגיש לגלוטן – אפשר להשתמש אך ורק בקמח תפו"א. הפיתות עדיין ייצאו לכם טובות, אל דאגה. |
במה אפשר להמיר ביצה? במתכון הזה ניתן להמיר ביצה בדרכים הבאות: כף זרעי פשתן + כף וחצי מים (לתת לתערובת לשבת בקערה בנפרד כ-5 דקות ספחו את המים). לחלופין אפשר כף קמח תפו"א / קורנפלור + כף מים. |
האם יש תחליף לסודה לשתייה? האמת שלא ממש. לא כדאי להחליף סודה לשתייה, המרקם פשוט לא יוצא טוב. |
צריך לטגן עם שמן, חמאה או מרגרינה? לא, אין צורך, רק לחמם את המחבת על חום בינוני. חשוב לא לחמם מחבת טפלון מעבר לחום בינוני כי אז עשויים להיווצר אדים רעילים שאתם לא רוצים באוכל שלכם. |
הבמה כולה שלכם:
"הכנתי גם, יצא 10. תודה על המתכון!"
ליאת אלבו
"יקירה הכנתי לפי המתכון יצא לי מושלם וקל להכנה תבורכי!"
נאוה אמון
"אלה הפיתות שהכנתי בהשראתך היה לי כוס אחד של קמח תפו"א
ושמתי כמעט 3 כוסות מים!"
ברכה סלמן
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: פיתות לפסח מתכון מאת: שרה יוסף
מתנצלת אבל על הפנים של מתכון בכלל לא יוצא שום פיתה
חבל שאי אפשר לצרף תמונה
היי נועה,
מתנצלים שהיתה לך חוויה לא נעימה עם המתכון הזה. נשמח להציע לך כמה מתכונים אחרים ללחמים בפסח שתוכלי לשמור לך לחג הבא:
מתכון של רותם אילן גור
מתכון של אריאלה גולדמן
מתכון של שגית מלכי
מתכון של אורה ארגוב
בהצלחה 🙂