| | | | |

אסאדו בתנור רך כמו חמאה

מתכון מושלם של אסאדו בתנור עם בטטה ותפו"א, רך כמו חמאה, עסיסי בטירופים ומלווה בתיבול מלא ארומה משכרת. סיר אסאדו בתנור שהוא פשוט חגיגת בשרים שלמה וחמימה לכל יום קפוא
בהשראת: נאוה מלכה
ציון 4.38 על ידי 27 דירוגים
אסאדו בתנור

בתחזית מבטיחים סערה? מזג האוויר קפוא וגשום?   אז מה… אצלנו בבית חם ונעים וטעים טעים. רוצים גם? בואו להכין מתכון לאסאדו שאין מושלם ממנו.

מנת אסאדו בתנור שמכינים בדיוק בדיוק לפי המתכון, מחכים בסבלנות לאפייה וצלייה בדרגת שלמות, והיא תצא מהתנור אחרי כ-3 שעות שהכי הכי היה שווה לחכות.

שילוב מושלם של נתני אסאדו עסיסיים ורכים כמו חמאה, תפוחי אדמה נימוחים ובטטה כתמתמה ומתקתקה, תיבול מלא ארומה משכרת ו… מנת אסאדו בתנור שהיא פשוט חגיגת בשרים שלמה וחמימה לכל יום קפוא

ספר המתכונים של נאוה מלכה

אסאדו בתנור
צילום: נאוה מלכה

 

למה באמת כדאי לכם: אסאדו בתנור

  • שילוב מושלם של נתני אסאדו רכים כמו חמאה, תפוחי אדמה נימוחים ותיבול מלא ארומה משכרת
  • מנת אסאדו בתנור שהיא פשוט חגיגת בשרים שלמה וחמימה לכל יום שקצת קר בחוץ…

שורה תחתונה: 3 שעות צלייה? בשביל אסאדו כזה שווה לחכות כל שנייה

 

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים? אסאדו בתנור

אסאדו בתנור

אסאדו בתנור רך כמו חמאה

מתכון מושלם של אסאדו בתנור עם בטטה ותפו"א, רך כמו חמאה, עסיסי בטירופים ומלווה בתיבול מלא ארומה משכרת. סיר אסאדו בתנור שהוא פשוט חגיגת בשרים שלמה וחמימה לכל יום קפוא
ציון 4.38 על ידי 27 דירוגים
לדרג
באדיבות: נאוה מלכה

המצרכים

  • 2 קילו אסאדו עם עצם או בלי (חתוך לחתיכות גדולות.)
  • תפוחי אדמה קטנים
  • בטטה
  • 2 בצלים
  • שיני שום מראש שלם
  • רוזמרין
  • למשרה:
  • כף פפריקה
  • ¼ רכוס שמן זית
  • 2 כפות סילאן
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • ½1 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה

  • נשטוף טוב את נתחי האסאדו ונייבש. נערבב טוב טוב פפריקה, סילאן, שמן זית, מלח ופלפל, נעסה היטב את הבשר עם תערובת התבלינים ונניח במקרר, אפשרי אפילו לכמה שעות
  • נצרוב את הנתחים במחבת חמה ללא שמן ונניח בסיר שמיועד לתנור. נשטוף את התפוחי אדמה (אין צורך לקלף), נקלף את הבטטה ונוסיף למשרה שבו עיסינו את הבשר כוס וחצי מים רותחים.
  • נשרה את תפוחי האדמה והבטטה במשרה ונשים בסיר, ואז שפוך את כל הנוזלים בסיר. נניח את הבצלים, אפשר עם קליפה, נפזר את שיני השום, נניח 3 ענפי רוזמרין ונסגור את הסיר היטב.
  • נשים בתנור שחומם מראש על 220 מעלות למשך חצי שעה. אחרי חצי שעה ננמיך את התנור ל-160 מעלות למשך שעתיים נוספות או עד שנועצים קיסם והבשר רך.
  • נוציא את המכסה ונאפה עוד חצי שעה ללא מכסה. נבדוק אם חסרים נוזלים ואז נוסיף במידת הצורך
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

אסאדו בתנור
צילום: נאוה מלכה
אסאדו בתנור
צילום: נאוה מלכה

רק עוד דבר אחד אחרון!

יום הולדת? חג ושמחה? או שיש אורחים בדרך וסתם בא לכם להרשים?

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: נאוה מלכה
מוזמנים לעקוב גם באינסטגרם

Similar Posts

6 Comments

  1. המתכון נראה מדהים..
    רציתי לשאול במידה ואין לי סיר מתאים אפשרי גם בתבנית של התנור?

    1. היי רבקה,
      לדעתנו, התבנית של התנור שטוחה מדי. צריך עומק מסוים לצורך הבישול.
      בהצלחה 🙂

    1. היי פטריסיה,
      אפשר במקום זה רק לטפוח על הבשר עם נייר מגבת בלבד לפני ששמים אותו במרינדה.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?