נשטוף טוב את נתחי האסאדו ונייבש. נערבב טוב טוב פפריקה, סילאן, שמן זית, מלח ופלפל, נעסה היטב את הבשר עם תערובת התבלינים ונניח במקרר, אפשרי אפילו לכמה שעות
נצרוב את הנתחים במחבת חמה ללא שמן ונניח בסיר שמיועד לתנור. נשטוף את התפוחי אדמה (אין צורך לקלף), נקלף את הבטטה ונוסיף למשרה שבו עיסינו את הבשר כוס וחצי מים רותחים.
נשרה את תפוחי האדמה והבטטה במשרה ונשים בסיר, ואז שפוך את כל הנוזלים בסיר. נניח את הבצלים, אפשר עם קליפה, נפזר את שיני השום, נניח 3 ענפי רוזמרין ונסגור את הסיר היטב.
נשים בתנור שחומם מראש על 220 מעלות למשך חצי שעה. אחרי חצי שעה ננמיך את התנור ל-160 מעלות למשך שעתיים נוספות או עד שנועצים קיסם והבשר רך.
נוציא את המכסה ונאפה עוד חצי שעה ללא מכסה. נבדוק אם חסרים נוזלים ואז נוסיף במידת הצורך