סלט קוסקוס מהיר וטעים
סלט קוסקוס – רואים כבר את האביב הפרחוני בחוץ? מרגישים כבר הקיץ באוויר? כבר מתחילים להעדיף מנות קלות יותר וכבדות יותר, שיתאימו לקלילות של מזג האוויר ויתמזגו בהרמוניה עם הפריחה האביבית הצבעונית שמקיפה אתכם מכל עבר?
טוב, לא נמתח אתכם יותר, אלא פשוט ניתן לכם ממש תיכף את המתכון המושלם מכולם של סלט קוסקוס מהיר וססגוני עם ירקות עסיסיים, צבעוניות נהדרת, מראה משמח וביס עשיר בטעמים רעננים, קלילים ומשביעים בטירופים!
סלט קוסקוס הוא לגמרי ארוחה מלאה ומזמינה במיוחד, מלא ארומה נהדרת ורעננות בכל ביס, בזכות קוסקוס דק מבושל, המעורבב היטב עם שפע עשבי תיבול כמו שמיר, פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום ונענע, בליווי קוביות קטנות של מלפפונים, פלפל צהוב, בצל ירוק ועגבניות. וכל הטוב הזה מתובל בשום ריחני וגרידה ומיץ לימון טריים. שלמות, טריות, בריאות, עסיסיות בסלט אחד מושלם!
למה באמת כדאי לכם: סלט קוסקוס
· המתכון המושלם מכולם מהיר עם עשבי תיבול וירקות עסיסיים, צבעוניות נהדרת, מראה משמח וביס עשיר בטעמים רעננים, קלילים ומשביעים בטירופים!
· סלט קוסקוס הוא לגמרי ארוחה מלאה ומזמינה במיוחד, מלא ארומה נהדרת ורעננות בכל ביס
· שלמות, טריות, בריאות, עסיסיות בסלט קוסקוס אחד מושלם!
שורה תחתונה: הקיץ בפתח? אין כמו מנות קלילות וצבעוניות, כמו סלט קוסקוס מהיר, לתקופה היפה שבחוץ
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
סלט קוסקוס מהיר וטעים
ציוד
המצרכים
- 1 שקית קוסקוס דק (400 גרם)
- 1 חופן שמיר (קצוץ)
- 2 מלפפונים (חתוכים לקוביות קטנות)
- 1 פלפל צהוב (חתוך לקוביות קטנות)
- 2 בצלים ירוקים (חתוכים לעיגולים דקים)
- 2 עגבניות (חתוכות לקוביות קטנות)
- 2 שיני שום (קצוצות דק)
- 1 חופן פטרוזיליה (קצוצה)
- 1 חופן כוסברה (קצוצה)
- 1 חופן בזיליקום טרי (קצוץ)
- 1 חופן נענע (קצוצה)
- גרידת לימון
- מיץ לימון (מלימון אחד)
אופן ההכנה
- נבשל את הקוסקוס לפי ההוראות על האריזה.
- נחתוך ונקצוץ את הירקות.
- נערבב בקערה גדולה את הקוסקוס, את הירקות החתוכים, ואת עשבי התיבול.
- נתבל בקליפת הלימון ובלימון. נוסיף מלח ופלפל לפי הטעם ומעט שמן זית.
שאלות נפוצות: סלט קוסקוס
איזה קוסקוס מומלץ? אני משתמשת בשל אוסם, הדק. |
אורית יש אפשרות להכין במקום קוסקוס עם בורגול עבה ולהוסיף את שאר המרכיבים? בטח. אפשר גם עם קינואה או פתיתים. |
ראיתי בתגובות שרשמת שאפשר להחליף את הקוסקוס בבורגול… אשמח אם תוכלי להסביר לי איך מכינים ומטבלים את הבורגול? אפשר להחליף בבורגול, קינואה או פתיתים. את מניחה כוס בורגול בקערה, מכסה במים רותחים עד שהוא סופח את הנוזלים, בערך שעה. |
אפשר בלי בזיליקום? בוודאי. את בוחרת מה לשים לפי טעמך. |
חייב שמן זית? אפשר שמן רגיל? אפשר בהחלט. |
הבמה כולה שלכם:
"יצא לי מדהים תודה רבה על מתכון נהדר וקל כמו שאני אוהבת!"
מיכל מוספי
"יצא מעולה, תודה! (בלי שמיר ונענע כי לא היה)!"
הדר דהרי
"סלט קוסקוס של אורית לוי האלופההה!"
מאיה בוטראשווילי
"סלט קוסקוס של אורית לוי המדהימה!"
גילת אברהם
רק עוד דבר אחד אחרון!
לפני שאתם מתנפלים על "מילת מפתח + תיאור" – למה לא לנסות עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.