| | | | |

עוף בתנור במרינדה משגעת

מתכון לעוף בתנור שמכינים ב־5 דקות ויוצא מושלם
בהשראת: לאה מאיר
ציון 4.70 על ידי 10 דירוגים
עוף בתנור

עוף בתנור שמכינים בכלום זמן ועם המון אהבה! מתכון קל להכנת מנה עיקרית הכי נוסטלגית שיש, בטעם ובמרקם שישגעו את כל המשפחה ואת הילדים בייחוד!

יש מנות קלאסיות ונוסטלגיות, שלא משנה כמה פעמים נכין אותם תמיד בני המשפחה ישמחו לאכול ואף פעם לא נמאס להם! עוף בתנור זו בדיוק מנה כזו, כשהוא במרקם עסיסי עם מעטפת קריספית, ברוטב משגע שמדרג את המנה ותמיד משתלב נהדר עם כל תוספת.

מתכון קל ומהיר, שמכינים ב־5 דקות ואפשר להכין אותו בכל הזדמנות שרק רוצים. מנה מלאה ועשירה שמשתלבת נהדר עם כל תוספת חמה ומתאימה גם לשומרי המשקל לצד סלט ירוק עשיר או סלט ירקות. לא תאמינו כמה קל וכמה טעים!

ספר המתכונים של לאה מאיר

 

עוף בתנור
צילום: לאה מאיר

למה באמת כדאי לכם: עוף בתנור

    • עוף בתנור המנה הטעימה והמנצחת שאף אחד לא יכול להתנגד לה!
    • מנה עיקרית משובחת שמתשלבת עם כל תוספת חמה שתבחרו!
    • מתכון שמכינים ב־5 דקות ואפשר להכין גם כשאין זמן!
    • מנה מושלמת להגשה גם לארוחת צהריים וגם לארוחת הערב!

שורה תחתונה: כשמתחשק לכם לעבור ארוחת צהריים בלי לריב עם הילדים שיאכלו, תכינו עוף בתנור ותראו כמה כיף שיש לכם מתכון כזה!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוף בתנור

עוף בתנור במרינדה משגעת

מתכון לעוף בתנור שמכינים ב־5 דקות ויוצא מושלם
ציון 4.70 על ידי 10 דירוגים
לדרג
באדיבות: לאה מאיר

המצרכים

  • 8 כרעיים חצויים לחצי מנוקים מעודפי השומן (שטופים ומיובשים במגבת נייר היטב.)

לרוטב

  • ½ כוס שמן
  • ½ כוס רוטב צ'לי מתוק
  • ¼ כוס סויה (אני השתמשתי בסויה בסגנון סיני.)
  • 5 שיני שום כתושות (אפשר של חברת דורות.)
  • 5 כפות סילאן או 5 כפות דבש (מה שאוהבים.)
  • 1 כף בהיריון של אבקת בצל.
  • 1 כפית פפריקה מתוקה בשמן.
  • ½ כפית פלפל שחור.
  • ½ כפית מלח.
  • ½ כפית פפריקה חריפה לאוהבי החריף (אפשר לוותר.)

אופן ההכנה

  • מערבבים בקערה את את כל רכיבי הרוטב היטב.
  • מכניסים את כרעי העוף לקערת הרוטב ומערבבים היטב ככה שכל חלקי העוף ייעטפו היטב ברוטב מכל הצדדים וירגישו את כל הטעמים.
  • מכניסים ללילה למקרר לממהרים שעתיים שלוש במקרר.
  • מחממים תנור אפייה ל-200 מעלות.
  • מסדרים יפה את חלקי העוף בתבנית האפייה, מכסים בנייר אפייה ומעל בנייר כסף
  • אופים שעה, לאחר שעה של אפייה מורידים את נייר האפייה ונייר הכסף וממשיכים לאפות עוד כעשר דקות עד שהעוף משחים יפה כמו בתמונה.

הערות וטיפים

מומלץ לאפות בתבנית חד פעמית מרופדת בנייר אפייה מכיוון שהמשרה נעשה דביק וזה יחסוך לכם את ניקיון תבנית התנור.
אפשר מתחת לעוף לשים רבעי תפוחי אדמה (ממליצה על תפוח אדמה אדום מבושל במים בישול חלקי במשך כ־8 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


הבמה כולה שלכם:

"הכי טעים בעולם! כל שבת מלקקים את הצלחת!"

פזית רוטנר-בן יהודה

עוף בתנור
צילום: לאה מאיר

"הכנתי וקצרתי המון מחמאות. פשוט קל וטעים ברמה"

Tischler Ron

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר,
אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

מקור: לאה מאיר

Similar Posts

2 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?