| |

עוגיות טחינה בטעם חלבה מושלם

עוגיות קלילות וקלות להכנה במרקם מענג וטעם חלבה מפנק במיוחד.
בהשראת: מלי מאירוב
ציון 4.30 על ידי 61 דירוגים
עוגיות טחינה קלות

עוגיות טחינה מושלמות ונימוחות, שמכינים בקלות! מתכון פשוט ומהיר לעוגיות הכי ממכרות שיש!

מי שאוהב חלבה, ודאי יאהב את העוגיות שבמתכון הזה! עוגיות קטנות ופריכות, שנמסות בפה וממש קל להכין אותן! קערה אחת, לישה ולאפות!

עוגיות, שניתן להכין פרווה ולהגיש גם לאחר בשרית לצד כוס שתייה חמה! מתכון מהיר שמכינים בכלום זמן ואפשר להכין עם הילדים ולבלות איתם זמן איכות! כך או כך אלו עוגיות שחייבים בבית!

 

ספר המתכונים של מלי מאירוב

 

עוגיות טחינה מתכון
צילום: מלי מאירוב

למה באמת כדאי לכם: עוגיות טחינה קלות

  • עוגיות טחינה ממכרות, בטעם חלבה שתמיד כיף לאכול!
  • ניתן להכין את העוגיות פרווה ולהגיש בכל זמן נתון!
  • עוגיות טעימות, שמדרגות כל כוס שתייה חמה!
  • אחת העוגיות היותר בריאות שיש על בסיס טחינה!

שורה תחתונה: כשמתחשק משהו טעים לצד הקפה, עוגיות טחינה הכי המושלמות שכולם ישמחו לאכול!

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגיות טחינה קלות

עוגיות טחינה בטעם חלבה מושלם

עוגיות קלילות וקלות להכנה במרקם מענג וטעם חלבה מפנק במיוחד.
ציון 4.30 על ידי 61 דירוגים
לדרג
כמות 50 עוגיות
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית
תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • 3 כוסות קמח (אפשר כוסמין)
  • 1 חבילה חמאה רכה / מחמאה / כוס שמן (200 גרם - בטמפרטורת חדר)
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס טחינה גולמית

אופן ההכנה

  • ללוש ביד או במיקסר וו גיטרה את הקמח ואבקת האפייה, סוכר וחמאה עד לקבלת בצק פירורי.
  • מוסיפים כוס טחינה גולמית ומאחדים לבצק נעים ורך.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות מראש.
  • מחלקים ל-50 כדורים ומשטחים מעט, הן תופחות לרוחב אז לא לצופף.
  • אופים בתנור (אפשר בטורבו) למשך 15 דקות בערך. מוציאים שהן לבנות ורכות וקצת מפוצצות.
  • לא נוגעים בהן עד שהן מתקררות, - מפזרים אבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגיות טחינה מושלמות

אפשר להכין עם קמח כוסמין?
אפשר בהחלט, גם יוצא טעים.
ואם אני מכינה את העוגיות עם כל החומרים רק בלי טחינה?
אז יצא עוגיות חמאה, אבל תצטרכי ביצה או נוזל.
האם ניתן להחליף את המרגרינה בשמן? ובאיזה כמות?
אותה כמות של החמאה, חצי כוס שמן זה 100 גרם חמאה.
איפה החלבה נכנסת לפה לא ראיתי שרשום?
טחינה עם סוכר זה טעם של חלבה.
אם אחלק את כל הכמויות בחצי על מנת שיצאו רק 25 עוגיות במקום 50 עוגיות זה יצא טוב או שיש חשיבות למינונים?
יצא טוב.

 


הבמה כולה שלכם:
עוגיות טחינה מושלמות
צילום: שילי ביבי

"עוגיות טעימות ונמסות שזה פשוט ממכר!"
שילי ביבי

עוגיות טחינה מושלמות
צילום: מלי מאירוב

רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

אין ויכוח שכולם מתים על עוגיות טחינה, אבל אם בא לכם לגוון עוד, יש לנו עמוד מעולה שמרכז עוד מתכונים נהדרים, כנסו >> מתכונים עוגיות טעימות
מקור: עוגיות טחינה מתכון מאת: המתכונים של מלי מאירוב
מוזמנים גם לבקר בקבוצה: לאפות ולבשל עם מלי מאירוב 

Similar Posts

28 Comments

  1. 1 star
    הכנתי עם כוס שמן וזה ממש לא עבד. אחרי חמש דקות בתנור חצי מהן נשרפו (התבנית התחתונה) והייתי צריכה להוציא. העוגיות יצאו מתפרקות, לא מומלץ עם כוס שמן

    1. היי,
      ייתכן שהיה צריך להוריד טמפרטורה ל-160, אולי התנור שלך עוצמתי בהרבה לעומת זה של בעלת המתכון. בכל מקרה, נשמח להציע לך 4 מתכוני עוגיות טחינה אחרים לבחירתך!
      מתכון של רונית אזרד בוקובזה
      מתכון של אורה ארגוב
      מתכון של ענבל עופרי
      מתכון של זיוה כהן
      בהצלחה!

    1. היי טל,
      מתנצלים על החוויה הלא נעימה שהייתה לך עם המתכון הזה.
      נשמח מאוד להציע לך 4 מתכונים אחרים לעוגיות טחינה, בטוחים שאחד מהם לפחות יהיה מושלם עבורך:
      מתכון של רונית אזרד בוקובזה
      מתכון של אורה ארגוב
      מתכון של חני קונאשוילי
      מתכון של חביבה טרופר בתת
      בהצלחה 🙂

  2. 3 stars
    הבצק יצא נוזלי מאוד ונאלצתי כל פעם להוסיף קמח, הטחינה שקניתי זה 100% שומשום טהור השמן היה למעשה ונאלצתי לערבב אוצה היטב. טעמתי מהעוגיות זה עושה צרבת חזקה ומשום מה לא טעימות. באסה הייתי שמחה לצלם לך איך זה נראה

    1. בשלב הראשון יש ללוש ביחד את הקמח, חמאה, אבקת אפייה וסוכר. שמחים שאהבת מיטל תודה על הפידבק!

  3. 2 stars
    לעוגיות טחינה השתמשתי בשמן, הכל לפי הכתוב, גם כשהתקררו התפוררו, אי אפשר היה להחזיק עוגיה ביד, הם ממש הפכו לחול.
    השתמשתי בטחינה גולמית משומשום מלא.

      1. היי מור!
        ממש מתנצלים שככה יצא. נשמח לנסות להבין מה קרה כדי לאפשר לך להכין אותן שוב.
        שתי שאלות:
        1. האם החמאה היתה בטמפרטורת החדר?
        2. יש להוציא את העוגיות כשהן לבנות ורכות וקצת מפוצצות, ולא לגעת בהן עד שהן מתקררות – האם כך עשית?

    1. היי לאה, לא יצא לנו לנסות אך בד"כ יש להוריד 15% מכמות של הקמח ואולי גם להפחית מהשומן אם משתמשים בקמח טף. נשמח לשמוע איך יצא ,בהצלחה!

    2. 1 star
      הכנתי עם כוס שמן, יצא בצק דליל מאד, נאלצתי להוסיף קמח וביצים כדי לא לזרוק.

      1. היי מיכל!
        מתנצלים על החוויה הלא נעימה שהיתה לך עם המתכון.
        האם הוספת כוס שמן לפי מידה אוניברסלית של 240 מ"ל?
        אם כן, זה יותר מדי ויש לשים 1/3 פחות.
        מקווים שייצא מוצלח יותר בפעם הבאה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?