| | |

עוגיות טחינה נימוחות ב-5 דקות

קחו 5 דקות הכנה וקערה אחת ופנקו את עצמכם במעדן של עוגיות טחינה וחמאת בוטנים ממכרות ופריכות בטירוף, בנגיעות שוקולד נוטפות מתיקות
בהשראת: עידית מרום
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
עוגיות טחינה

נמסות בפה, מלאות בטעמים אגוזיים וחמאתיים, רכיבים איכותיים בי-ו-ת-ר ומעולות גם לשומרי משקל!

אז.. קחו 5 דקות הכנה ופנקו את עצמכם במעדן של עוגיות טחינה וחמאת בוטנים ממכרות ופריכות בטירוף.

עם עומק טעמים עשיר, מרקם רך ונימוח, נגיעות שוקולד נוטפות מתיקות, ומראה יפהפה שרק מפתה אתכם לזלול עוד ועוד, אין ספק שזה ה"חטא" המושלם אבל הבריא יחסית שלגמרי תרצו ליד הקפה או התה…

ספר המתכונים של עידית מרום

עוגיות טחינה
צילום: עידית מרום

 


למה באמת כדאי לכם: עוגיות טחינה

  • עומק טעמים עשיר, מרקם רך ונימוח ונגיעות שוקולד נוטפות מתיקות,
  • פריכות בטירוף שיגרמו לכם לזלול אותן עוד ועוד.

שורה תחתונה: ה"חטא" המושלם אבל הבריא יחסית שלגמרי תרצו ליד הקפה או התה…

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? עוגיות טחינה

 

עוגיות טחינה

עוגיות טחינה נימוחות ב-5 דקות

קחו 5 דקות הכנה וקערה אחת ופנקו את עצמכם במעדן של עוגיות טחינה וחמאת בוטנים ממכרות ופריכות בטירוף, בנגיעות שוקולד נוטפות מתיקות
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
לדרג
באדיבות: עידית מרום

המצרכים

  • 1 1/2 כוסות קמח כוסמין מלא
  • 1/2 כוס קמח שקדים
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • 1/3 כוס סוכר קוקוס (ניתן להחליף בסוויטאנגו)
  • 1/4 כוס שמן קוקוס
  • 1/3 כוס טחינה גולמית ניתן להמיר בשקדיה
  • 1/3 כוס חמאת בוטנים ניתן להמיר בשקדיה
  • קוביות של שוקולד מריר 60-70% ניתן להחליף בפקאן/ שקד

אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה, מוסיפים את הרטובים ובעזרת ידיים רטובות מעבדים את התערובת עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק. מגלגלים עוגיות קטנות ומניחים במרכז כל עוגייה קובייה של שוקולד מריר 60/70%.
  • מכניסים לתנור לאפיה של 10-12 דקות (תלוי בגודל העוגיות שהכנתם) עד שהעוגיות מזהיבות מעט. שימו לב שהן עדיין רכות כשהן יוצאות מהתנור ומתקשות כשהן מתקררות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

הבמה כולה שלכם:

וואו יצא אליפות. תודה רבה על מתכון מושלם

Liraz Machloof

עוגיות טחינה
צילום: לירז מכלוף

 

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

הקפה מחכה לעוד איזה ביס מתוק ומפנק? נגמרו העוגיות בבית ורוצים לחדש את המלאי בזריזות ובקלות? קבלו עוד המלצות מצוינות שיעשו לכם טעים בפה…  

עוד מתכונים מעניינים באתר
מוזמנים לעקוב: בדף שלה | בקבוצתה – בדרך למטבח בריא ובאינסטגרם

Similar Posts

2 Comments

    1. היי אורית,
      מתנצלים על כך שהמידע היה חסר ומודים לך על ההערה.
      יש לאפות את העוגיות בחום של 180 מעלות.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?