עוגת שוקולד עסיסית בקערה אחת
מרקם חלומי עם ציפוי שוקולדי ומושחת
עוגת שוקולד עסיסית וטעימה לכל מועד! אין מתאים יותר מאשר עוגת שוקולד עסיסית ומיוחדת, שתשדרג את האווירה בטעמים מפנקים!
קבלו מתכון עוגת שוקולד רטובה, עוגת שוקולד רכה, שמכינים בקערה אחת בלבד. העוגה מתקבלת במרקם אוורירי ורכות מופלאה, עם נגיעת שוקולד בציפוי להשלמת המרקם הקרמי.
מתכון עוגת שוקולד הכי קלילה שיש! עוגה מפנקת לכל המשפחה והאורחים בימי חג, בסופי שבוע וללא ספק ממתיקה ימי שגרה. ניתן להכין עוגת שוקולד חלבית וניתן להכין את העוגה פרווה – טעימה בכל מצב!
למה באמת כדאי לכם:
- אין מפנק יותר מעוגת שוקולד איכותית שכל ביס ממנה עונג בפני עצמו!
- מתכון שמכינים בקלות רבה – קערה אחת ולתנור!
- עוגה טעימה מאוד שתהפוך כל יום רגיל ליום חגיגי!
- ניתן להכין את העוגה חלבית או פרווה והיא תמיד יוצאת טעימה!
שורה תחתונה: אין פינוק מובטח יותר מעוגה איכותית של שוקולד! ואם כבר עוגה של שוקולד, אז רק המתכון הזה!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
כוס חד פעמית לשתייה חמה
תבנית חד פעמי עגולה או 24 או 2 אינגליש קייק
המצרכים
- 4 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- ½ חבילה שמנת מתוקה
- 1 כוס קמח תופח
- 1 כוס שוקולית
לציפוי:
- 1 חבילה שוקולד מריר
- ½ חבילה שמנת מתוקה
אופן ההכנה
- מערבבים יחד עם מטרפה את הכוס סוכר, כוס קמח תופח,4 ביצים, כוס שמן, חצי מיכל שמנת מתוקה, וכוס שוקולית.
- שופכים בתבנית ומכניסים לאפייה בתנור שחומם על 180 מעלות למשך 40 דקות בערך.
- להכנת הגנאש - מחממים על הגז חצי שמנת מתוקה וחצי חפיסת שוקולד מריר, ושזה חם והעוגה חמה שופכים חצי מהכמות עליה
- לאחר מכן מוסיפים חצי חבילת השוקולד שנותרה לתערובת השוקולד, ומערבבים ושופכים על העוגה שוב.
- כדאי לחורר את העוגה עם קיסם שהגנאש יחלחל פנימה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות:
אפשר להכפיל כמויות? ואם כן באיזה תבנית? אפשר להכפיל ולהכין בתבנית 28. מכפילים את כל המצרכים חוץ מהשמן שמים כוס וחצי. |
אם אין לי שוקולית, מה היחס של הקקאו עם הסוכר? 4 כפות קקאו ועוד 5 כפות סוכר. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
מה אפשר להשים במקום קמח.תופח?
היי ציפורה,
קמח רגיל ואבקת אפייה (כפית על כל כוס קמח).
בהצלחה!
סליחה שאני כותבת פה, לא מצאתי איפה פותחים הערה חדשה….אם הכנתי את העוגה היום, וצריכה אותה לגן למחר, האם אפשר לשמור במקרר ולשים את הגנאש מחר, או שעדיף לשמור בטמפרטורת החדר?
היי אסתר,
עדיף לשמור בחוץ. בהצלחה!
הי
רציתי לשאול, האם ניתן לאפות אותה כ קאפקייקס?
ומה המשמעות מבחינת זמן תנור?
היי,
אפשר בהחלט לאפות כקאפקייקס וזה לא משנה את זמן האפייה.
בהצלחה 🙂
יצא טעים
ואוורירית
טפחה יפה וברגע שהוצאתי מהתנור העוגה ירדה ונשארה ממש ממש דקה
היי שרית,
שמחים שיצא טעים 🙂
האם הוצאת מייד לאחר האפייה?
פצצה של עוגה כולם החמיאו לי
היי אפרת,
איזה כיף לדעת שכולם נהנו ואת קצרת מחמאות! 🙂
שלום
הכנתי את העוגה ושמתי בתנור ל38 דקות אפיה עם טורבו והעוגה נשרפה מסביב ובתחתית .
האם צריך לשים במצב אפיה ללא טורבו?
אשמח לתשובה
שרית
היי שרית,
עדיף לא לאפות את העוגה בטורבו, אלא בתוכנית רגילה של חום עליון וחום תחתון.
בהצלחה 🙂
יצאה פחוסה ולא אורירית
היי ליאורה,
ייתכן שזה קרה בגלל ערבוב יתר. ממליצים להכין שוב והפעם להשתדל לערבב כמה שפחות.
בהצלחה 🙂
ממש טעים! מומלץ:)
היי אסתר,
שמחים מאוד שאת נהנית מהעוגה 🙂
היי, כמה מ"ל כוס המים? יש גדלים שונים
היי אתי,
אנחנו ממליצים להשתמש בכוס מידה אוניברסלית של 240 מ"ל.
בהצלחה 🙂
זה מתכון של עלית
כתוב על האריזה של "שוקולית לאפיה"
מכינה אותו שנים! יוצא מושלם.
היי עדי,
תודה רבה שהערת את זה לתשומת ליבנו 🙂
העיקר שאת נהנית מהמתכון!
מה הכוונה לחצי שמנת מתוקה מבחינת כמות ??
יש לי קופסא קטנה 226 גרם השאלה אם זה מספיק בתור חצי !?
הכוונה ל 125 מ"ל
העוגה יצאה מדהים וחוסלה תוך יום.
מתכון קל והתוצאה מושלמת
איזה כיף לשמוע הילה שמחים שאהבת! אם יצא לך לצלם אז למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉
קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
העוגה המושלמת שאני אופה כבר שנים !
שמחים שאהבת גלית, בתיאבון! וכמובן שאת תמיד מוזמנת להשוויץ בתמונה או שתיים ולשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק – קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
מה אפשר לשים במקום שמנת מתוקה?
גביע יוגורט עובד נפלא
כוס מים חמים או כוס חלב או יוגורט..
מתכון מושלם יצא מושלם.
תודה רבה???
שמחים שאהבת סימי תמיד תענוג לשמוע! את כמובן תמיד מוזמנת להשוויץ בתמונה או שתיים ולשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק – קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/