|
העוגה שתחזיר אותכם לימי התום והפשטות של הילדות האהובה! רולדה וניל של סבתא שיוצאת נימוחה ועסיסית בטעם וניל מענג, ומרקם שעושה טוב בלב עם נוסטלגיה המתנגנת עם כל ביס. אין על קינוח יפהפה ומהמם עם הכנה קלה וכיפית ופיצוץ של זכרונות!

מתכון באדיבות: אביבית כרמי 

מתכון: רולדה של סבתא נוסטלגית וטעימה

מצרכים 

כוס: כוס מידה אוניברסלית (240 מ"ל)

לרולדה:
4 ביצים
2/3 כוס סוכר
2/3 כוס קמח
1 כף מיץ לימון
3 טיפות תמצית וניל טהורה (או 1 כף תמצית וניל)
קליפה מגוררת מחצי לימון (החלק הצהוב בלבד)
קורט מלח
מעט חמאה כדי לשמן נייר אפייה

למלית:
1 כוס חלב
1 שמנת מתוקה 38%
1 שקית אינסטנט פודינג וניל "מאסטר שף"
2 כפות סוכר

להגשה:
סלסלה קטנה של תותים חתוכים / דובדבנים טריים / דובדבני אמרנה משומרים / גם וגם 


אופן הכנה 

    • בהתחלה נחמם תנור לחום 200 מעלות
    • נפריד את הביצים. נקציף את החלבונים – נתחיל במהירות נמוכה ואז נגביר. כאשר מתחיל להיווצר קצף, נוסיף בהדרגה את הסוכר, עד שנקבל קצף יציב אך גמיש.
    • נערבב היטב בקערה קטנה את החלמונים, מיץ לימון וקליפה, תמצית וניל, ומלח. אחרי זאת נוסיף לקערת הקצף ונקפל. נוסיף את הקמח בהדרגה ונקפל עד לקבלת תערובת אחידה.
    • כעת נרפד את תבנית האפיה של התנור בנייר אפיה. נשמן את נייר האפיה במעט חמאה. יוצקים את הבלילה על נייר האפיה ונשטח.
    • נאפה למשך 8-10 דקות על 200 מעלות עד שהעוגה זהובה. אחרי זאת נהפוך מיד את העוגה על מגבת נקיה. נסיר את נייר האפיה ונגלגל לצורה הרצויה של רולדה. נקרר את העוגה כאשר היא מגולגלת (כשהיא קרה, פשוט אי אפשר לגלגל אותה מבלי לשבור את העוגה!)
    • כעת נכין את המלית – נקציף שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וניל וסוכר על מהירות בינונית כ-3 דקות, עד שנקבל קצפת.
    • נפתח את הרולדה ונמרח 3/4 מכמות המלית בשכבה אחידה. נגלגל את הרולדה ונעביר לכלי הגשה. אחרי זאת נצפה את הרולדה ביתרת המלית. 
    • נשמור בקירור עד להגשה.
    • גיוון: אם רוצים רולדה יותר צבעונית, אפשר לחתוך את התותים והדובדבנים, ואז מפזרים אותם בשכבה אחידה לאחר מריחת המלית, ומגלגלים את הרולדה כשהפירות בתוכה. 

שאלות ותשובות

שאלה: אם זה טוסטר אובן גם אותו חום והכל?
תשובה: אפשרי בטוסטר אובן אבל היא תצא קטנה יותר בגלל גודל התבנית , לגבי החום לאחר שהעוגה מזהיבה להוציא מהתנור (זה קורה די מהר).

קישור למתכון המקורי: כאן

עוד מתכונים מבוקשים:

רולדה של סבתא נוסטלגית וטעימה

[quads id=2]
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

מה דעתך על אלה?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *