|

עוגת שוקולד קלה ללא מיקסר

מרקם חלומי בעסיסיות מטריפה
בהשראת: לימור עוז
ציון 4.32 על ידי 129 דירוגים
עוגת שוקולד

עם כל הכבוד לכל העוגות המפוארות ומפונפות של ימינו, לפעמים אין טוב יותר לשבת מעוגת שוקולד קלאסית שתרים לכולם את היום!

קבלו מתכון לעוגת שוקולד קלה שמכינים ללא מיקסר, המקבלת מרקם שוקולדי בעסיסיות מטריפה, ומשודרגת בגנאש שוקולד מושחת וטעים.

עוגה פשוטה והכי מהירה להכנה שתמיד תדאג לפנק לכם את המשפחה. איך שמסיימים אפייה תמצאו את כולם מחכים בתור לטעימה!

מתכון באדיבות: לימור עוז

ספר המתכונים של לימור עוז

 

עוגת שוקולד

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

 

עוגת שוקולד

עוגת שוקולד קלה ללא מיקסר

מרקם חלומי בעסיסיות מטריפה
ציון 4.32 על ידי 129 דירוגים
לדרג
באדיבות: לימור עוז

ציוד

תבנית חד פעמית בינונית

המצרכים

  • 2 ביצים
  • 2 כוסות סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל (אפשר לוותר)
  • 1 כוס שמן
  • 4 כפות קקאו
  • 2 כוסות קמח תופח מנופה (או 2 כוסות קמח רגיל עם 2 כפיות אבקת אפייה)
  • 2 כוסות מים (פושרים)

לגנאש:

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 1 שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  • מדליקים תנור מראש ל-180 מעלות.
  • בקערה שמים את ה-2 ביצים עם הסוכר וסוכר וניל ומערבבים. לאחר מכן מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.
  • אחרי זאת מוסיפים 4 כפות קקאו עם 2 כוסות קמח מנופה, ו-2 כוסות מים פושרים, ומערבבים עד שאין גושים.
  • שופכים את הכל לתבנית משומנת, ואז דופקים מעט ומכניסים לתנור למשך בערך 40 דקות. בודקים עם קיסם אם מוכנה.
  • איך שמוציאים את העוגה עוטפים אותה טוב עם ניילון נצמד ומשאירים בערך 3 או 4 שעות עד שזה קר. כמה שיותר יותר טוב.
  • ממיסים במיקרו 200 גרם שוקולד מריר עם שמנת מתוקה ועושים חורים בעוגה ואז שופכים את הגנאש על העוגה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת שוקולד

שזה יוצא רותח מיד לעטוף בניילון נצמד? יהיה מלא אדים. מה המטרה?
העוגה מקבלת רכות מושלמת ככה.
אפשר להפחית סוכר?
עדיף שלא, העוגה לא מתוקה מדי היא במינון הנכון.

מה חושבים על: עוגת שוקולד

עוגת שוקולד
אודיליה כהן: "הכנתי ויצא מדהימה!"

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון הזה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגות שוקולד מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: עו‎גת‎ שוקולד – לימור עוז

Similar Posts

60 Comments

  1. 5 stars
    אחלה עוגה
    הכרתי את המתכון לפני כמה שבועות ומאז מכינה כל שבת
    אפילו בלי הגנאש מלמעלה- היא נטרפת!
    עכשיו הכנתי אותה כעוגת יומולדת לילדה
    תודה רבה על המתכון.

  2. 5 stars
    זו העוגת שוקולד הכי טעימה שהכנתי!!!!!
    יצא ממש רך אוורירי וטעים מאד
    עשיתי בדיוק לפי המתכון!
    תודה רבה ❤️

  3. 4 stars
    אני מכינה את העוגה הזו שנים , רק כשהעוגה יוצאת מהתנור עושה בה חורים עם שיפוד ושופכת עליה את הגאנש על העוגה החמה, כך היא סופגת את הגאנש יותר טוב.

  4. 1 star
    כמות מטורפת של סוכר. העוגה יצאה מתוקה שאף אחד לא רצה לאכול אותה. הלכה לפח.
    ולמה ברירת המחדל היא תבנית חד פעמית? תתקדמו גם בנושא בריאות וגם בנושא קיימות.

    1. היי עצמונה,
      אנחנו מתנצלים על החוויה הלא נעימה שהיתה לך עם המתכון הזה.
      לגבי הסוכר – כל אחד בוחר כמה לשים, אין חובה להשתמש בדיוק בכמות הסוכר שמופיעה במתכון, אלא אפשר לשנות אותה לפי טעם אישי.
      ברירת המחדל אינה תבנית חד פעמית, אלא שכאן בעלת המתכון בוחרת להשתמש בתבנית זו.
      אנחנו מעלים מתכונים של בשלנים מכל הארץ ומשתדלים כמה שפחות לשנות אותם. המטרה היא להנגיש לכם את המתכונים כפי שהם, אבל כמובן שכל אחד יכול להפעיל שיקול דעת ולשנות אותו כראות עיניו.
      בכל מקרה, נשמח להציע לך מתכון נוסף לעוגת שוקולד קלה ללא מיקסר:
      מתכון של כלנית כהן
      בהצלחה 🙂

  5. 5 stars
    הי מה המינימום שאפשר לחכות לקירור העוגה
    בכל זאת תודה עדין לא תעמתי את העוגה אבל ניראה מושש
    אשמח לתשובה מהירה

      1. היי, כשערבבתי את המצרכים היא הייתה ממש נוזלית וטעימה חייבת להגיד כמו כוס שוקו 😉
        ועכשיו היא בתנור מלאה בסדקים, זה תקין?

      2. היי,
        הנוזליות של הבלילה היא לגמרי טבעית ונורמלית.
        לגבי הסדקים: לדעתנו זה טבעי לעוגה הבחושה הזו, אבל באופן כללי אם מעניין אותך לדעת, יכולות להיות לכך מספר אפשרויות:
        – אפייה על חום גבוה מדי (אם במתכון כתוב 180, ייתכן שהתנור שלך יכול לעשות את העבודה גם ב-160-170 כי הוא עוצמתי יותר).
        – התבנית לא במרכז התנור, אלא היא קרובה יותר לחלקו העליון.
        – האפייה עצמה נעשתה עם חום עליון ולא למעלה ומטה (התוכנית הרגילה).
        בהצלחה 🙂

      3. היי שנה,
        העוגה אמורה לצאת עסיסית מאוד ולכן הבלילה צריכה להיות נוזלית יחסית.
        הסדקים לגמרי טבעיים, מה גם שלא רואים אותם מפני שיש קרם שוקולד מעל.

    1. היי דולי!
      נשמח לנסות להבין יחד איתך איפה הייתה הבעיה – תוכלי לומר לנו באיזו כוס השתמשת במתכון, והאם השתמשת בה לכל אורכו?
      תודה מראש על תגובתך 🙂

      1. 1 star
        מילאתי אחר ההוראות בדייקנות ובכול זאת העוגה יצאה נורא הבלילה לא ניראת כמו בלילה אלה כמו מים חומים

      2. וגם לגבייי הסוכר למה שאלו אם אפשר להפחית את כמות הסוכר ותשובתכם היתה לא ופה למטה שאלו אם אפשר להפחית את כמות הסוכר ואמרתם כן אני לא ממש מבינה מה קורה עם העוגה הזו

      3. היי!
        התשובה הראשונה שקראת היא במקור של בעלת המתכון, לימור עוז, שלדעתה לא כדאי להפחית בסוכר.
        לעומת זאת, אנחנו סבורים שאפשר להפחית מפני שכמות הסוכר היא עניין של טעם.
        בהצלחה 🙂

      4. היי!
        אנחנו מתנצלים מאוד, נשמע שהיתה לך חוויה ממש לא נעימה עם המתכון הזה.
        מאחר שאנחנו לא יכולים לדעת איפה הבעיה, ואנחנו מאמינים שמילאת אחר ההוראות בקפידה, נשמח להציע לך 3 מתכונים נוספים ומומלצים על ידי קוראינו לעוגת שוקולד קלה להכנה:
        מתכון של נירית קיקו
        מתכון של ישראלה אזולאי
        מתכון של שפרה אזולאי
        בהצלחה 🙂

    1. היי ליבי!
      את יכולה להשתמש באיזו כוס שאת רוצה, כל עוד זו אותה הכוס לאורך כל המתכון.
      באופן כללי, מידת הכוס האוניברסלית היא 240 מ"ל.
      בהצלחה 🙂

      1. היי
        האם אפשר מיץ תפוזים במקום מים ?
        אן כוס מים וכוס תפוזים ,?
        כי זה נותן טעם טוב חשבתי…..

  6. תודה על מתכון עוגת השוקולד.
    לקבלת עוגת פרווה, האם ניתן להשתמש בשמנת צמחית, בהכנת הגנאש?

    1. היי אריאלה,
      כדי שהעוגה תהיה פרווה השמנת צריכה להיות צמחית וגם השוקולד.
      בהצלחה 🙂

  7. תודה על המתכון לעוגת השוקולד.
    בהכנת הגנאש- האם ניתן להשתמש בשמנת צמחית? (לעוגת פרווה)

    1. היי אריאלה!
      ממש ממש מתנצלים שלקח לנו כל כך הרבה זמן לענות על שאלתך. כעת יש לנו צוות שעונה על תגובות כדי להימנע ממצב כזה שנית.
      לשאלתך לגבי השמנת הצמחית – אכן כן, את יכולה להשתמש בה לגנאש.
      תודה רבה שכתבת לנו 🙂

    2. 2 stars
      העוגה קרסה בתוך התנור, יצאה קשה כמו אבן.
      המתכון לצערי לא הכי טוב, ממליץ להמשיך לחפש

      1. היי טל,
        מתנצלים שזו הייתה החוויה שלך עם המתכון.
        יכולות להיות לכך כמה סיבות, אבל הבולטת שביניהן היא ערבוב יתר של הבלילה. דווקא לעוגה הזו יש בלילה יחסית נוזלית ולכן היא לא אמורה לצאת קשה כמו אבן.
        ממליצים לערבב במיקסר ובנוסף, להקפיד להשתמש באותה כוס מידה לאורך על המתכון.
        בהצלחה בפעם הבאה!

      2. יצאה טוב😋👍 עשיתי עם קמח בלי גלוטן ויצאה טעים ממש אחרי ה40 דקות הלמעלה היה טיפונת קשה יותר והבפנים פחות אז הורדתי את המעלות קצת ומצאה מושלם!😍

    1. לא יצא לי טוב .
      העוגה יצאה לי דחוסה מאןד כמו גוש של עוגה בצקית
      מצטערת אבל לא ממליצה על המתכון
      הולך לפח

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?