עוגת וניל בחושה מושלמת
עוגת וניל פרווה קלה בטירוף ומטריפה יותר בטעם, שכיף לאכול בכל רגע נתון והכי כיף לפתוח איתה את הבוקר לצד הקפה!
עוגות בחושות הן העוגות הכי קלאסיות והכי קלות להכנה שיש! והפעם דאגנו לכם למתכון של עוגת וניל בחושה, שכל ביס ממנה עונג בפני עצמו! עוגה פרווה שתוכלו לאכול מתי שרק יתחשק לכם!
מתכון לעוגת וניל מפנקת במיוחד, קל מאוד להכנה וכל אחד יכול להכין בלי בעיה! מושלמת להגשה בכל זמן נתון וגם לאחר ארוחה בשרית! אם לא טעמתם עוגה כזו זה בהחלט הזמן לטעום!
למה באמת כדאי לכם: עוגת וניל מושלמת
- עוגה בחושה וניל פרווה שכיף להגיש בכל זמן בלי לחשב בשר וחלב!
- ניתן להכין את העוגה גם חלבית למי שרוצה והיא עדיין תצא טעימה!
- מתכון לעוגת וניל שמכינים במהירות ובקלות ולא צריך לפנות לזה זמן!
- כל כך טעימה שלא תוכלו לתפוס ממנה מרחק עד שהיא תיגמר!
שורה תחתונה: מי שאוהב לפתוח את היום עם חיוך ולסיים אותו בחיוך גדול יותר מכין מתכון זה!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים? עוגת וניל
ציוד
המצרכים
- ½2 כוסות קמח מנופה
- 2 כפיות אבקת אפייה
- ½1 כוסות סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
- 4 ביצים
- ¾ כוס שמן
- 1 חבילה שמנת להקצפה צמחית (ריץ') (250 מ"ל)
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל170 מעלות.
- מערבבים בקערה את החומרים היבשים - קמח, אבקת אפיה, אינסטנט וניל.
- בקערת המיקסר שמים ביצים, סוכר, סוכר וניל, ומקציפים עם המקצף עד קבלת בלילה תפוחה מאוד (לוקח כמה דקות).
- מנמיכים את מהירות המיקסר, ומוסיפים בהדרגה את השמן.
- אחרי שהשמן נטמע מוסיפים לסירוגין את קערת היבשים והשמנת הצמחית עד קבלת בלילה סמיכה וללא גושים (יוצאת כמו פודינג).
- מעבירים לתבנית, ואופים רק עד שקיסם יוצא יבש במרכז העוגה כדי לא ליבש אותה, בערך 40 דקות.
- מצננים, ומפזרים באבקת סוכר.
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: עוגת וניל פרווה
במתכון רשום גביע שמנת מתוקה או ריץ האם הכוונה היא לקופסה שלמה נכון? והאם ניתן קמח תופח? אם את שמה קמח תופח, תורידי את האבקת אפייה, בשמנת להקצפה אפשר חלבית או צמחית כמו ריץ' 250 מ"ל. |
אמרת לא למקרר אבל יש שמנת מתוקה? אבל זה לא קצפת קרה של קרם, את יכולה לשים במקרר ותוציאי לפני שאוכלים שיגיע לטמפרטורת החדר. |
עוגה נהדרת. במה ניתן להחליף את השמנת? אני לא נסיתי, אבל נראה לי שאפשר עם כוס מיץ תפוזים. |
אפשר עם שמנת מתוקה חלבית? בטח. |
הבמה כולה שלכם:
"בוקר טוב לכם עוגה טעימה מאד ורכה תודה על המתכון!"
אורנה טל
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: ישראלה אזולאי
יצאה עוגה מטורפת מתוקה וממש אוורירית
מעולה!! שמחים שנהנית ממנה 🙂
נראית עוגה אש כרגע בתנור. איך להעביר לווטסאפ?
היי לאה,
את יכולה להעלות תמונות לקבוצת הפייסבוק שלנו 🙂
עוגה פשוטה וטעימה, אנסה אותה בעתיד עם כל מיני תוספות ושילובים.
נראית לי אחלה בסיס לשחק איתו.
אגב, ביום אחרי נעשתה אפילו יותר טעימה ונשמרה רכה ועסיסית.
תודה על המתכון.
היי יפעת,
מעולה!! שמחים שנהנית ואת מוזמנת להראות לנו את היצירות שלך בקבוצה 🙂
היי, יש לי שאלה.
יש לי אינסטנט פודינג פירות יער, האם אפשרי לשים את זה במקום פודינג וניל?
היי בת אל,
בטח, ייצא לך מעולה.
בתיאבון
היי
הכנתי גם את העוגת וניל וגם את הפירות יער ויצא מדהים! פשוט מעדן! תודה רבה ❤️
היי בת אל,
איזה יופי!! שמחים מאוד שנהנית ואת מוזמנת להראות לנו איך היא יצאה בקבוצה 🙂
באיזה גודל הביצים? והאם אפשר לשים קמח תופח?
היי בת אל,
גודל ביצים M או L, ואפשר להשתמש בקמח תופח.
בהצלחה 🙂
העוגה לא מתאימה גם להקפאה?
אין בעיה להקפיא.
נראה טוב,גרסה לל"ג?
היי אתי,
בטח, את יכולה להשתמש בקמח רב תכליתי ללא גלוטן באותה כמות, או להשתמש בקמח שקדים ולשים 3 כוסות במקום 2.5 ו-2 כפיות אבקת אפייה שטוחות יחסית.
בהצלחה 🙂
איזו תבנית לכמויות האלה?
תבנית חד פעמית בינונית מרובעת משומנת,או עגולה בקוטר 26
נראית מדהים
באיזו תבנית לאפות….
היי גבי,
תבנית מרובעת בינונית או עגולה בקוטר 26.
בהצלחה 🙂