| | | |

פלפל ממולא בקציצת בשר

מתכון לפלפל ממולא, כמו שאנחנ זוכרים מהילדות, מהבית. פלפל ממולא אורגינל טעים וקל להכנה.
בהשראת: סיגלית עמגר
ציון 4 על ידי 4 דירוגים
פלפל ממולא

פלפל ממולא אורגינל כמו של אמא וסבתא!

אחד המאכלים האהובים עליי ביותר זה פלפל ממולא בבשר. יש כמה וכמה דרכים להכין את הפלפל הממולא וסוגים שונים של פלפלים, ולא משנה איך תכינו, קניתם אותי. אבל, יש רק פלפל ממולא אחד שיש לו טעם של בית, טעם של ילדול, טעם של פעם – אותו פלפל ממולא שסבתא שלי הייתה מכינה, ולימים גם אימי הכינה.

אני זוכרת שבכל פעם שהוזמנתי לארוחה שכללה את הפלפל הממולא הזה, התענגתי על כל ביס ושאלתי תמיד מתי היא תכין את הסיר הבא. כמובן, שתמיד לקחתי לי גם מנה הביתה.

הפלפל הממולא במתכון הזה כל כך מזכיר לי את הטעם של הפלפל הממולא מהבית ובכל פעם שבא לי אוכל מנחם, בכל פעם שאני נזכרת בסבתי או שסתם בא לי, אני מכינה אותו. בבית שנו זו מנה נדרשת וכולם רבים על הפלפל האחרון בסיר.

ספר המתכונים של סיגלית עמגר

 

פלפל ממולא
סיגלית עמגר

למה באמת כדאי לכם: פלפל ממולא

    • הכי טעים שיש: יש מנות קלאסיות והמנה הזו בהחלט מככבת בהן!
    • טעם של ילדות, של בית, טעם מנחם ומחייך בכל רגע נתון.
    • מאוד קל להכנה, בכמה פעולות פשוטות יש לכם ארוחה מוכנה!

שורה תחתונה: המתכון הזה הוא נוסטלגיה במיטבה, טעים כל כך שיהפוך להיות מתכון מוביל במטבח שלכם!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

פלפל ממולא

פלפל ממולא בקציצת בשר

מתכון לפלפל ממולא, כמו שאנחנ זוכרים מהילדות, מהבית. פלפל ממולא אורגינל טעים וקל להכנה.
ציון 4 על ידי 4 דירוגים
לדרג
באדיבות: סיגלית עמגר

המצרכים

  • 10 פלפלים אדומים ארוכים (שושקה)
  • 500 גרם בשר טחון
  • 1 חבילה כוסברה קצוצה (קצוצה)
  • 2 בצלים ( אחד חתוך ואחד מגורר)
  • 1 עגבנייה (מגורדת)
  • 3 גבעולי סלרי קצוצים (קצוצים)
  • 3 גבעולי סלרי (חתוכים לטבעות)
  • 3 שיני שום (כתושות)
  • 1 כוס אורז עגול (מושרה במים ומסונן)
  • פפריקה מתוקה
  • משייה (אגוז מוסקט)
  • מלח
  • פלפל לבן
  • כורכום
  • חצי כפית ראס אל חנות
  • 2 כפות סילאן
  • 200 גרם רסק עגבניות
  • מרק עוף
  • 2 כוסות מים (חמים)

אופן ההכנה

  • קולים את הפלפלים ומנקים את הקליפה השרופה.
  • חותכים את הראש לא עד הסוף
  • מערבבים בקערה בשר טחון, כוסברה, בצל מגורר אחד, עגבנייה, סלרי, אורז, שמן, פפריקה אדומה, משייה, מלח, פלפל לבן, כורכום ומעט ראסל עד קבלת תערובת אחידה.
  • פותחים את הפלפל לאורך, חותכים לשתי חתיכות, ממלאים ומגלגלים מהחלק הצר של הפלפל.
  • מטגנים בסיר בצל קצוץ, שום כתוש, טבעות סלרי, 2 כפות סילאן, פפריקה מתוקה, כורכום, פלפל לבן, תרכיז רסק עגבניות, 2 כוסות מים חמים ומרק עוף.
  • מסדרים את הפלפלים בסיר ומבשלים בחום בינוני כשעה עד אידוי חלקי הנוזלים.
  • מעבירים לתנור שכוון למצב גריל ואופים במשך כעשר דקות נוספות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


הבמה כולה שלכם:

 

פלפל ממולא
צילום: סיגלית עמגר

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

5 Comments

    1. היי איילת!
      אפשר לקלות על האש בכיריים או בתנור על 200 מעלות במשך כשעה (עד שאת רואה שהקליפה שלהם שרופה בחלקה).
      בהצלחה 🙂

  1. את לא יודעת לכתוב מתכונים !!
    פלפל אדום ארוך – זה לא נהריה!! אדום ארוך זה שושקה. אבל את כנראה לפי הצילום מתכוונת לפלפל אדום רגיל…
    משייה – אם תכתבי אגוז מוסקט – יותר אנשים יבינו.
    ראסל – אין תבלין כזה !!!!! את כנראה מתכוונת ל"ראס אל חנות"….
    כדאי לדייק ולתקן במתכון.

    1. היי אלי!
      מודים לך מאוד על תגובה חשובה.
      ערכנו מספר שינויים במתכון המקורי בעקבות הערותיך.
      מקווים שעכשיו הוא מדויק יותר 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?