| | | |

עוגת תפוחים וינאית עם קצף

עוגת תפוחים עם קצף קטיפתי בסגנון וינאי תפנק אתכם בטעמים מופלאים של תפוחים עסיסיים, קינמון משכר וקצף מהמם. רכה, נימוחה ועסיסית תבוא מושלם לצד משקה חם
בהשראת: אתי שחר
ציון 4.56 על ידי 9 דירוגים
עוגת תפוחים עם קצף

טוב, אתם בטוח מכירים אלף גרסאות של עוגת תפוחים, אבל כזאת מיוחדת ונוסטלגית לא טעמם מזמן…

עוגת תפוחים עם קצף קטיפתי, שמוכרת גם בשם עוגת תפוחים וינאית ותפנק אתכם בטעמים מופלאים…

תפוחים עסיסיים, שאפילו לא צריך לגרר, ארומת קינמון משכרת, וקצף חלבונים מיתולוגי שיהפוך אותה בקלות לעוגה הכי רכה, נימוחה ועסיסית שתכינו, שיזכיר לכם טעמים נשכחים מבית סבתא או מהילדות ותבוא מושלם עם משקה חם

ספר המתכונים של אתי שחר

עוגת תפוחים עם קצף
צילום: אתי שחר

למה באמת כדאי לכם: עוגת תפוחים עם קצף

 

  • שילוב מהמם של תפוחים עסיסיים, ארומת קינמון משכרת וקצף חלבונים מיתולוגי וקטיפתי
  • הכי רכה, נימוחה ועסיסית, ותבוא מושלם עם משקה חם
  • תזכיר לכם טעמים נשכחים מבית סבתא או מהילדות
  • מה זה משנה אם קוראים לה עוגת תפוחים עם קצף או עוגת תפוחים וינאית – היא תפנק אתכם בכל מצב!

שורה תחתונה: וינטג' וינאי מושלם!

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? עוגת תפוחים עם קצף

עוגת תפוחים עם קצף

עוגת תפוחים וינאית עם קצף

עוגת תפוחים עם קצף קטיפתי בסגנון וינאי תפנק אתכם בטעמים מופלאים של תפוחים עסיסיים, קינמון משכר וקצף מהמם. רכה, נימוחה ועסיסית תבוא מושלם לצד משקה חם
ציון 4.56 על ידי 9 דירוגים
לדרג
באדיבות: אתי שחר

המצרכים

  • 7 תפוחי גרנט סמיט
  • ½ כוס סוכר (100 גרם)
  • 50 גרם חמאה
  • 1 כפית קינמון
  • 200 גרם חמאה (בטמפרטורת החדר)
  • 200 גרם יוגורט (בטמפרטורת החדר)
  • ½ כוס סוכר
  • 2 כוסות קמח
  • 4 חלבונים (בטמפרטורת החדר)
  • 1 כפית שטוחה קינמון
  • לקצף :
  • 4 חלבונים
  • ½ כוס סוכר

אופן ההכנה

  • מכינים את המילית, מקלפים 7 תפוחי גרני סמיט גדולים, חותכים לקוביות ומניחים בצד (לא מגרדים בפומפייה).
  • במחבת רחבה על אש בינונית מחממם חצי כוס סוכר עד שמתקרמל, מוסיפים 50 גרם חמאה ומערבבים היטב, ומוסיפים את התפוחים וכפית קינמון.
  • מבשלים כ-7 דקות עד לריכוך התפוחים, מערבבים מדי פעם ומניחים להתקרר.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ורק אז מתחילים להכין את העוגה עצמה: בקערת המיקסר שמים 200 גרם חמאה וחצי כוס סוכר, ומערבלים בעזרת וו גיטרה כשתי דקות.
  • מוסיפים 4 חלמונים אחד אחרי השני בהפרשים של דקה ומערבלים דקה נוספת. בקערה נפרדת מנפים 2 כוסות קמח מוסיפים כפית קינמון ואבקת אפיה ומערבבים היטב.
  • מפסיקים את פעולת המיקסר, מגרדים את דפנות הקערה למרכז, מוסיפים חצי מכמות היבשים, 1/2 מיכל יוגורט וממשיכים לערבל עד לקבלת מסה אחידה.
  • מפסיקים פעולת המיקסר, מוסיפים את יתר הקמח והיוגורט שנותרו, מערבלים עד קבלת מסה אחידה ללא הבדלי צבע וללא גושים ומכבים מיקסר.
  • משמנים תבנית בינונית בחמאה, מניחים נייר אפייה, משטחים את המסה בתבנית (היא דביקה וזה בסדר), מסדרים מעל המסה את התפוחים המקורמלים ומכניסים לתנור 170 מעלות, לאפיה של 25 דקות.
  • כאשר העוגה נמצאת בתנור 22 דקות, מתחילים להכין את הקצף - מכניסים 4 חלבונים לקערת המיקסר עם וו בלון ומתחילים להקציף במהירות בינונית. כשהחלבונים משנים צבעם ללבן מוסיפים בהדרגה חצי כוס סוכר ומקציפים לקצף יציב.
  • מעבירים לשק זילוף עם צנטר כוכב, ואחרי שהעוגה שהתה בתנור 25 דקות, מוציאים ומקשטים בזילוף קצף (אפשר גם למרוח ישר). מחזירים לאפייה של עוד 25-20 דקות עד הזהבה. מצננים ורק אז פורסים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

מא' עד ת': צפו בשלבי ההכנה

עוגת תפוחים עם קצף
צילום: אתי שחר
עוגת תפוחים עם קצף
צילום: אתי שחר
עוגת תפוחים עם קצף
צילום: אתי שחר
עוגת תפוחים עם קצף
צילום: אתי שחר
עוגת תפוחים עם קצף
צילום: אתי שחר
עוגת תפוחים עם קצף
צילום: אתי שחר
עוגת תפוחים עם קצף
צילום: אתי שחר
עוגת תפוחים עם קצף
צילום: אתי שחר
עוגת תפוחים עם קצף
צילום: אתי שחר

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר,
אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

מקור: אתי שחר

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?