מאפה שמרים שוקולד אישי כמו במאפיות
מכירים את מאפי השוקולד שמוכרים במאפיות? מעכשיו גם אתם תוכלו להכין – לא תפסיקו לקצור מחמאות!
אין מה לומר, מאפי שוקולד הם המאפים הכי טעימים שיש וכשמתחשק לי לפנק את בני המשפחה או את האורחים במאפה שוקולד איכותי, אני מכינה את המתכון הזה. מאפה אישי, גדוש בשוקלד איכותי שיוצא טעים יותר מהמאפים שקונים במאפיות. זה בדיוק המאפה שמוציא מאנשים את המשפט: "אימל'ה, כמה שזה טעים!"
המתכון מושלם ומדויק להפליא – כל מאפה יוצא חתיך ושרמנטי ועושה חשק לטרוף אותו! בצירוף ניחוח שממלא את הבית – אין אחד שיכול לעמוד בפני מאפים כאלה!
למה באמת כדאי לכם: מאפה שמרים
-
- מתכון מדויק ויוצא מושלם בכל הזדמנות שתכינו!
- אפשר להכין מאפים אישיים מחצי הכמות ובחצי הנותר להכין רולדה!
- כל כך טעים שאף אחד לא יוכל לסרב!
- מתכון ברור וקל להכנה שכל אחד יכול להכין!
שורה תחתונה: אם יש לכם חולשה למאפים ולשוקלד, המתכון הזה ייסגור לכם פינה ויגרוף מחמאות מכל טועם בדרך!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
מאפה שמרים שוקולד אישי כמו במאפיות
ציוד
המצרכים
לבצק
- 6 כוסות קמח (רגיל)
- 6 כפות סוכר
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1 כפית מלח
- 1 חבילת מחמאה או נטורינה או חמאה לחלבי (200 גרם)
- 3 ביצים (גודל M/L)
- ½1 כוסות מים
למלית
- 6 כפות קקאו
- 6 כפות שוקולית
- 6 כפות סוכר
- ¼ כפית קינמון
- ½ כוס שמן
לסירופ
- 1 כוס מים
- 1 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
לציפוי
- 1 ביצה (טרופה )
- שומשום לקישוט
אופן ההכנה
בצק
- קודם נרתיח על הגז בתוך קלחת את המחמאה עם כוס מים עד להמסה - אחרי זאת נצנן למצב פושר.
- לאחר מכן , במיקסר עם וו גיטרה צורת k, נשים את הקמח השמרים והסוכר ונערבל לדקה לאוורור הקמח.
- נשים על מהירות 3, ונוסיף את המחמאה המומסת עם המים.
- בהדרגה מוסיפים את הביצים את המלח ואת החצי כוס מים בהדרגה איטית ואז מערבלים כ-10 דקות.
- הבצק אמור להיות דביק מעט.
- משמנים ידיים ומעבירים את הבצק לקערה - מכסים בניילון ומכניסים למקרר ל-6 שעות.
- מחלקים את הכדור ל-2, מקמחים משטח עבודה ומרדדים לעלה גדול.
מלית:
- מערבבים היטב את חומרי המלית עד למרקם משחתי.
- מורחים מהמלית על מחצית מהעלה, ואת החצי הריק סוגרים על המלית.
- מרדדים מעט ליישור ואז נעזרת גלגלת פיצה וחותכים לפסים שווים.
- כל פס מגלגלים בסיבוב בורג ויוצרים שבלול.
- מניחים בתבנית מרופדת את המאפים ומברישים ביצה ושומשום.
- מניחים להתפחה של 40 דקות ואז מכניסים לתנור על חום 180 מעלות לא טורבו, חום עליון חום תחתון - אופים עד הזהבה.
סירופ
- להמיס על הגז 8 דקות את המים הסוכר ותמצית וניל ברגע שהשמרים מוכנים נבריש בסירופ קר.
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: מאפה שמרים
האם חייבים להתפיח את הבצק במקרר? הבצק חייב לשהות במקרר אין קיצורי דרך! זה הסוד להצלחה ולקבלת עוגות רכות ולא יבשות! |
האם אוכל מהבצק הזה שנראה נהדר לעשות שמרים עלים לקורסון מלוח? אפשר עם פחות סוכר. |
אפשר במקום המילוי שציינת למרוח פשוט שוקולד נוטלה או כל שוקולד אחר? כן בהחלט. |
כמה זמן בערך הן נשארות רכות? או איך אפשר לשמור על הטריות שלהן? בחוץ זה נשאר טרי ליומיים שלוש אך הכי טוב להקפיא חלק. ומתי שרוצים להפשיר על השיש. |
ניתן ללוש את הבצק הזה ידנית? יהיה לך קשה לעבד אותו הוא דביק מאוד. |
הבמה כולה שלכם:
"יצאו לי מושלמים תודה אף פעם לא עשיתי שמרים!"
איוט כהן
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות שמרים מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: אילנית בניזרי | מוזמנים לעקוב בקבוצתה
מעולה ,טעים מרשים פשוט מושלם
היי רחלי!
איזה כיף שנהנית מהמתכון 🙂
מוזמנת להצטרף גם לקבוצת הוואטסאפ שלנו!
איזה שטויות!!
שומר על טריות יומיים שלושה….
פפףףף….
עוד לא הספיק לצאת מהתנור ולהתקרר הכל חוסל!!
איזה מתכון פצצה!!
היי שביב!
איזה כיף לדעת שנהנית ככה מהמתכון 🙂
נשמח לראות אותך גם בקבוצת הוואטסאפ שלנו!
אם כבר חלבי, חמאה, אז למה מים ולא חלב? כדי שהסצק יצא עשיר יותר. באשר לסרטון ההדרכה, אין סיבה לחקות אחרים אפשר לקצר את הזמן ולא להתיש בזמן הארוך מדי של עשיית הבצק במיקסר, כנ"ל לגבי הרידוד, ובטח המוסיקה הרועשת ולא מתאימה. לא להתיימר למה שאת לא.
היי סער!
תודה רבה על התגובה שלך ועל הטיפים ששיתפת איתנו 🙂
אנחנו בטוחים שמי שיקרא אותם יוכל ללמוד ולנסות להשתמש בהם בעצמו.
אתה מוזמן לשתף עוד מחוכמתך בקבוצת הפייסבוק שלנו!
אילנית את פשוט אלופה!!!
המתכון יצא כמו בתמונה, בצק רךךךךךך והמאפה יותר טעים מהמאפיה.
יישר כוח!
היי סיון!
תודה רבה על הפרגון לבעלת המתכון. אילנית ידועה ביכולות האפייה שלה ולכן אנחנו אוהבים לפרסם את המתכונים שלה באתר שלנו 🙂
מוזמנת להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו ולקבל מתכונים מעולים חדשים כל יום!
האם אפשר להחליף מרגרינה בשמן?
היי שלומית, אפשר מחמאה או חמאה. אם אין אז זה לא אותו דבר, אבל גם עם שמן אמורה להתקבל עוגה טעימה! בהצלחה.
שלום
לי יש נינג'ה. אין לי את הוו גיטרה ללישה.
האם המערבל בצק של הנינג'ה עושה את אותה הפעולה?
היי ניצן,
אכן כן, בהצלחה 🙂