עוגיות פריכות ללא מרגרינה
עוגיות פרווה, פריכות ופשוטות, על בסיס שמן וללא מרגרינה! כל כך טעימות ונמסות בפה שלא תפסיקו להכין אותן וחשוב מזה – לא תפסיקו לנשנש!
מתכון מנצח להכנה עם הילדים, גם מאחר שילדים אוהבים לאכול אותן וגם בגלל הרצון שלהם להיות שותפים בהכנה. אחת הפעילויות שאני עושה עם הילדים שלי היא הכנת המתכון הנדיר הזה. כמובן, חשוב לי לשלוט בבריאות הילדים שלי ככל אני יכולה ולכן אני מכינה איתם את המתכון הזה, על בסיס שמן וללא מרגרינה!
המתכון קל מאוד להכנה, אפשר להכין את הבצק, לתת לכל ילד כדור בצק ומכאן השמיים הם הגבול מבחינת ההנאה: כל אחד משטח את הבצק שלו, חורץ את הצורות האהובות עליו, מעבירים לתנור והן יוצאות חמות ופריכות שקשה להפסיק לנשנש!
למה באמת כדאי לכם: עוגיות
-
- מושלמות בטעמן, פריכות ונימוחות וללא מרגרינה!
- מתכון קל להכנה שתשאלו את עצמכם למה התעצלתם עד עכשיו!
- פעילות נהדרת עם הילדים!
- פרווה ואפשר לנשנש ולהגיש בכל הזדמנות שרק מתחשק!
שורה תחתונה: איך אפשר לוותר על מתכון כזה כשאפשר להכין עם הילדים ועדיין לשמור על בריאות ועל הנאה מרובה?
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגיות פריכות ללא מרגרינה
ציוד
המצרכים
- 3 ביצים
- ¾ כוס סוכר
- ½ כוס שמן
- ½ 3 כוסות קמח
- 1 כפית אבקת אפיה
אופן ההכנה
- נחמם תנור ל 180 מעלות
- נשים את כל החומרים יחד, נלוש מעט ביד עד שהבצק מתאחד.
- נעטוף בנייר ניצמד ולהניח במקפיא ל-10 דקות.
- נפתח את הבצק עם מערוך וניצור צורות איך שרוצים עם קורצן.
- נאפה את העוגיות עד שמזהיב ומקבל צבע יפה.
- העוגות פריכות ונמסות בפה. להגיש וליהנות!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגיות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- אין ויכוח שכולם מתים על עוגיות פריכות ליד הקפה, אבל אם בא לכם לגוון עוד, יש לנו עמוד מעולה שמרכז עוד מתכונים של עוגיות ובטח עוגיות פרווה
- מקור: טובה מרדכי
לא במיוחד טעים
כנראה שאין תחליף למרגרינה
היי דסי,
הכי טעים עם חמאה, אבל כן מבינים לגמרי 🙂
שלום, יש לעוגיות טעם מאוד נחמד. השאלה למה הם יצאו לי קשות? והם הזהיבו רק בצדדים כזה ולמטה כמו שצריך.
יכול להיות שזה קשור לעובי? עשיתי אותם דקות.
בנוסף ראיתי שהבלילה לא ממש התאחדה אז הוספתי טיפונת שמן
היי מיטל,
ייתכן שהן באמת היו דקות מדי, אפשר לנסות להכין אותן עבות יותר, ובנוסף תוכלי להוסיף עוד קצת שמן לעסיסיות.
בהצלחה בפעם הבאה!
באיזה כוסות להשתמש?
היי יעל,
כוס מדידה אוניברסלית. בהצלחה!
רציתי לתת לבן שלי לשחק עם הבצק
אז לא רידדתי אלא הוא כדרר כדורים ופחס אותם
מלמעלה פזרנו קצת סוכר והצמדנו לבצק שיהיה קצת יותר אטרקטיבי…
יצא מעולה
תודה
היי חוי,
נשמע מעולה והעיקר שבנך נהנה מההכנה!
אנח רק שאלה…
מה נותן טעם לעוגיות?
רק הסוכר?
תודה רבה!
היי ענת,
אם תשתמשי בחמאה במקום בשמן, זה יוסיף להן טעם עשיר והמרקם ישתפר.
בהצלחה!
ניסיתי וממש נהנתי!!
מתכון קלי קלות וכ'כ טעים!! אפשר לשחק איתו בכיףף.
היום עשיתי הוספתי לו כמה כפות של קוקוס (כ 3 ) ובמרכז כל עוגייה שמתי ריבה. זה ממש שדרג נפלא!!
היי שוש,
שמחים שנהנית מהעוגיות והשדרוג שלך נשמע משגע!!
תודה על המתכון. עשיתי והוא נפלא!!
האם ניתן ואיך להוסיף קוקוס?
היי אילנה,
שמחים שאהבת!
אפשר להוסיף לבלילה או לפזר מעל.
בהצלחה!
הי מתכון מטורףףף וטעים ברמות קל ופשוט!
תודה!❤️
היי עדי,
כיף לדעת שנהנית מהן 🙂
המתכון הכי מסריח שקיבלתי!!!!!
זה בכלל לא מתגבש לבצק!
קמח מפורר
חבל על המצרכים!!!!!!!!!!!
היי שוהם,
ממש מבאס לשמוע שככה יצא, אבל נשמח לנסות לעזור אם אפשר.
האם השתמשת באותה כוס מדידה לכל אורך המתכון?
האם הקפאת את הבצק או שלא הגעת לשלב הזה כי הוא התפורר?
מחכים לתגובתך 🙂
למה להגיב בבהמיות?
👍
שקר וכזב!! למה להוציא כך דיבה רעה?
להבא פשוט תשים נכון את החומרים ותערבב היטב!!
שלום!
האם הבצק נדבק לידיים?
תודה
היי טל,
הבצק אמור להיות נוח לעבודה, אם הוא נדבק, מוסיפים כף קמח וממשיכים לעבד. אם חסר מוסיפים עוד כף וכן הלאה.
בהצלחה!!
לא קשור למתכון… עברתי דירה ואין מערוך יש לכם איזה רעיון נוסך לרדד את הבצק הזה?
היי שושי,
אפשר לרדד עם הידיים אבל כמובן שעדיף לעבוד עם מערוך לתוצאה מושלמת.
בהצלחה!!
ואו זה אחד הטעימים
זה מתכון ממש פשוט ואחד הטעימים
היי אביגיל,
מעולה! תודה שכתבת לנו ונשמח גם לראות תמונות בקבוצה 🙂
הכנתי עם הילדה שלי
מתכון קל ומהנה
תודה
היי טלי,
נהדר! נשמח לראות תמונות של העוגיות בקבוצה 🙂
מתכון נהדר!! קל ופשוט עם ילדים
היי נטלי,
מעולה, שמחים שאהבתם!! מוזמנת להראות לנו איך הן יצאו בקבוצה 🙂
היי, אני עושה קיטנה , אפשרי שהילדים יפזרו מעל העוגיות עדשים??? לפני האפיה אם את יכולה להחזיר תשובה מהר תודה!!! המתכונים שלך מצויניםם!!!
היי נועם,
אפשר בהחלט 🙂
תיהנו!
היי
הכנתי. הבצק היה דביק וקשה לעבודה.
מלבד זה, אפשר להוסיף סוכר ווניל לטעם.
היי עינת,
אם הבצק היה דביק, כנראה שהיחס בין הנוזלים ליבשים לא היה טוב. אפשר תמיד להוסיף כף נוספת של קמח ולעבד ולהוסיף לפי הצורך עד שאפשר לעבוד עם הבצק.
יש הבדלים בקמחים של מותגים שונים אפילו כשמדובר באותו סוג, אז לפעמים יש צורך לבצע התאמות.
סוכר וניל אחלה טיפ!!
נשמח לעדכון אם את מכינה שוב 🙂
האם אפשר לחלק את הכמות ולהוסיף לחלק אחד קקאו כדי שיהיה עוגיות בשני צבעים?
היי מלי,
בטח, נשמע מעולה 🙂
הכנתי אותן כבר כמה פעמים ויצא פשוט מעולה!
באחת הפעמים כל ילדי השכונה הגיעו לאפיה משותפת 🙂
רוצה לשאול – האם אפשר להכין כמות ולהקפיא? נשמר טעים? עד כמה זמן?
היי רעות,
איזה כיף, שמחים שאת נהנית מהעוגיות 🙂
בהחלט אפשר להקפיא אותן, הן תישמרנה זמן רב במקפיא.
בהצלחה!
תודה על המתכון הנפלא! קל ונח לעבוד. והכי כיף שאין מרגרינה.
היי דבי,
שמחים מאוד שנהנית מהעוגיות 🙂
היי, האם אפשר להכין את הבצק מראש? (לדוגמה ערב לפני)
רוצה להכין עם הילדים בגן שלי לכבוד שבת (וזה נראה לי מתכון מעולה כי יש לי ילד רגיש לחלב)
היי יוכי,
אכן כן, רק לשמור אותו במקרר.
בהצלחה 🙂