Go Back
+ servings
מאפה שמרים שוקולד אישי כמו במאפיות

מאפה שמרים שוקולד אישי כמו במאפיות

מכירים את דוגמניות השוקולד שמוכרים במאפיות? מעכשיו גם אתם תוכלו להכין! מתכון למאפה שוקולד אישי שכל אחד יכול להכין, לפנק ולהתפנק!
ציון 4.45 על ידי 25 דירוגים
כמות 16 אישיות + רולדה גדולה
באדיבות: אילנית בניזרי

ציוד

כוס חד פעמי חמה

המצרכים

לבצק

  • 6 כוסות קמח (רגיל)
  • 6 כפות סוכר
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כפית מלח
  • 1 חבילת מחמאה או נטורינה או חמאה לחלבי (200 גרם)
  • 3 ביצים (גודל M/L)
  • ½1 כוסות מים

למלית

  • 6 כפות קקאו
  • 6 כפות שוקולית
  • 6 כפות סוכר
  • ¼ כפית קינמון
  • ½ כוס שמן

לסירופ

  • 1 כוס מים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל

לציפוי

  • 1 ביצה (טרופה )
  • שומשום לקישוט

אופן ההכנה

בצק

  • קודם נרתיח על הגז בתוך קלחת את המחמאה עם כוס מים עד להמסה - אחרי זאת נצנן למצב פושר.
  • לאחר מכן , במיקסר עם וו גיטרה צורת k, נשים את הקמח השמרים והסוכר ונערבל לדקה לאוורור הקמח.
  • נשים על מהירות 3, ונוסיף את המחמאה המומסת עם המים.
  • בהדרגה מוסיפים את הביצים את המלח ואת החצי כוס מים בהדרגה איטית ואז מערבלים כ-10 דקות.
  • הבצק אמור להיות דביק מעט.
  • משמנים ידיים ומעבירים את הבצק לקערה - מכסים בניילון ומכניסים למקרר ל-6 שעות.
  • מחלקים את הכדור ל-2, מקמחים משטח עבודה ומרדדים לעלה גדול.

מלית:

  • מערבבים היטב את חומרי המלית עד למרקם משחתי.
  • מורחים מהמלית על מחצית מהעלה, ואת החצי הריק סוגרים על המלית.
  • מרדדים מעט ליישור ואז נעזרת גלגלת פיצה וחותכים לפסים שווים.
  • כל פס מגלגלים בסיבוב בורג ויוצרים שבלול.
  • מניחים בתבנית מרופדת את המאפים ומברישים ביצה ושומשום.
  • מניחים להתפחה של 40 דקות ואז מכניסים לתנור על חום 180 מעלות לא טורבו, חום עליון חום תחתון - אופים עד הזהבה.

סירופ

  • להמיס על הגז 8 דקות את המים הסוכר ותמצית וניל ברגע שהשמרים מוכנים נבריש בסירופ קר.

הערות וטיפים

בחצי השני של הבצק אפשר להכין עוד אישיות או רולדת שמרים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.