ארטישוק ממולא בשר בסגנון מרוקאי

פשוט מעדן: ארטישוק ממולא בשר בסגנון מרוקאי בתנור לארוחה בלתי נשכחת!

ארטישוק הוא אחד הירקות הכי טעימים ומזינים, אבל תבשיל מושלם זה הוא כבר סיפור אחר! לבבות ארטישוק ממולא בשר עסיסי ומתובל המבושל עם רוטב סמיך ומשגע במעט חמיצות לימונית. מנה מרשימה ומפנקת שחובה להכין לאירוח או סתם כשבא לפנק את המשפחה!

ארטישוק ממולא בשר בסגנון מרוקאי

 לבבות ארטישוק ממולא בשר עסיסי ומתובל המבושל עם רוטב סמיך ומשגע!
בהשראת: ישראלה אזולאי
ציון 4.18 על ידי 29 דירוגים
ארטישוק ממולא בשר בסגנון מרוקאי

ארטישוק ממולא בשר עסיסי ומתובל המבושל ברוטב משגע!

לבבות ארטישוק ממולא בשר בסגנון מרוקאי –

מנה מרשימה ומפנקת שחובה להכין לאירוח או לפנק את המשפחה!

[button color="grey" size="medium" link="https://metukimil.co.il/tag/ישראלה-אזולאי" icon="" target="false" nofollow="false"] ספר המתכונים של ישראלה אזולאי   [/button]

ארטישוק ממולא בשר בסגנון מרוקאי
צילום: ישראלה אזולאי

[adinserter block="2"]

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

ארטישוק ממולא בשר בסגנון מרוקאי

ארטישוק ממולא בשר בסגנון מרוקאי

 לבבות ארטישוק ממולא בשר עסיסי ומתובל המבושל עם רוטב סמיך ומשגע!
ציון 4.18 על ידי 29 דירוגים
לדרג
באדיבות: ישראלה אזולאי

ציוד

תבנית: פיירקס או כל תבנית עמוקה
[adinserter block="8"]

המצרכים

  • 10 לבבות ארטישוק קפואים של סנפרוסט (1-2 חבילות)
  • 3 כוסות מים
  • 1 כף חומץ
  • מעט מלח
  • קמח (לקימוח, קמח מצה בפסח )

למלית:

  • ½ קילו בשר בקר (טחון)
  • 1 בצל גדול
  • 1 ביצה
  • 1.5 כפות פירורי לחם (קמח מצה דק בפסח )
  • ¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • מלח, כורכום, פלפל (לפי הטעם)

לרוטב:

  • 2 כוסות מים (רותחים)
  • 1 כף מרק עוף
  • מלח, פלפל, כורכום (לפי הטעם)
  • 1 לימון סחוט
[adinserter block="6"] [adinserter block="12"]

אופן ההכנה

  • מערבבים את הכל למילוי.
  • בסיר מחמים את המים, חומץ, ומעט מלח, ונביא לרתיחה.
  • מכניסים את הלבבות הקפואות ומבשלים ל-8 דקות.
  • מסננים ורוחצים עם מים קרים, ואז מסננים שוב פעם ומניחים בצד.
  • ממלאים את הלבבות עם המילוי ויוצרים כדורים.
  • מכינים בלילה מביצה טרופה עם כף מים, מלח, פלפל, וכורכום.
  • בצלחת קעורה שמים את הקמח.
  • מתבלים את הכדורים קודם בביצה ואז בקמח.
  • מטגנים מכל הצדדים בשמן מעט עמוק.
  • מוציאים לתבנית עמוקה (אפשר בפיירקס).

רוטב

  • מכינים רוטב מ - 2 כוסות מים רותחים, כף מרק עוף, מעט מלח, פלפל, כורכום.
  • מערבבים היטב ושופכים התבנית מהצד.
  • מכניסים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות.
  • צולים למשך שעה שבמהלכה משקים את הכדורים בחלקם העליון מדי פעם.
  • אחרי שעה, מוציאים מהתנור וסוחטים מיץ מלימון אחד על הכל.
  • מחזירים לתנור לעוד 5 דקות.
[adinserter block="10"]
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

[adinserter block="4"]

ארטישוק ממולא בשר בסגנון מרוקאי
צילום: ישראלה אזולאי

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

2 Comments

  1. 5 stars
    יצא אליפות!! השתמשתי בכמון במקום כורכום כי לא היה לי אבל יצא מעולה!

4.18 from 29 votes (28 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?