מתכון לקבב אסלי אוורירי ועסיסי
מתכון לקבב אמיתי הכי אסלי שיש! אוורירי אסיסי וטעים שחייב להכין לעל האש!
ואם תרצו ישנה אפשרות להכין מתכון מבושל מהתערובת, קציצות ברוטב עגבניות עם בצל, טעים ועסיסי ביותר!
מתכון לקבב שמכיל בתוכו ערבוב של שתי עדות מזרחי ורומני, מתכון סימבולי שמתאים לאווירת יום העצמאות – חלקנו באנו מארצות ועדות שונות אך כולנו ישראלים, ומה יותר מתאים מקבב טעים כדי לחגוג את זה?! מתכון לקבב ביתי – בדיוק כמו במסעדה בשרית ואיכותית!
למה באמת כדאי לכם: מתכון לקבב
-
יום העצמאות: הבשר הוא הכוכב של החג, ואין מצב שלא יהיה מתכון לקבב בתפריט!
-
קל להכנה: לערבב, ללוש, ולטגן – וזה הכל! תהליך הכנה פשוט ביותר!
-
רטבים: חוץ מרוטב עמבה תוכלו לאכול עם מגוון רטבים לבחירתכם!
-
צורות: תוכלו להכין בשביל הילדים צורות שהם אוהבים כמו: עיגול מרובע…וכל צורה שבא לכם!
שורה תחתונה: מתכון לקבב ביתי, טעים עסיסי ואוורירי, עם בשר איכותי ביותר!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
מתכון לקבב אסלי אוורירי ועסיסי
המצרכים
מצרכים:
- 1 קילו בשר צלעות טחון עם 200 גר' שומן כבש (או בשר צאוור או כתף מה שזמין.)
- 2 בצל קצוץ (דק)
- 1 צרור פטרוזיליה (קטן קצוץ)
- 5 כפות רוטב עמבה (או כף מלאה של תבלין עמבה)
- 1 כף שום כתוש (כף גדושה )
- 1 כף פפריקה מתוקה (כף שטוחה )
- 1 כפית פלפל שחור (כפית שטוחה )
- 1 כפית מלח (כפית שטוחה )
- 2 כפות שטוחות אבקת מרק בצל (קנוי בלבד)
- ½ כוס מי סודה
אופן ההכנה
- ללוש את כל המרכיבים ביחד וביד רטובה ליצור את הקבבים לפי צורות שאתם רוצים
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: מתכון לקבב
זה רומני או מזרחי? זה מין שילוב של שניהם. |
חייב אבקת מרק? לא חובה אבקת מרק, אבל זה מוסיף טעם. |
מה עושה המי סודה לתערובת? המי סודה עושה אווריריות ולא דחוס. |
שאלה שאר סוגי הבשר גם להוסיף 200 גרם שומן? אם יש שומן בבשר אין צורך בשומן נוסף |
אפשר בלי הרוטב עמבה? כן, אפשר בלי הרוטב. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!
עשיתי בנינג'ה.יצא אחלה.ללא תוספת שומן וללא אבקת מרק.
היי אבי,
מעולה!! תודה רבה על השיתוף 🙂
האם אפשר לטגן או לשים בתנור, אפיה או גריל?
היי!
גריל הוא אידיאלי להכנת קבבים, אבל אפשר גם לטגן או לאפות.
אנחנו לא ממליצים על אפייה מכיוון שהקבבים לא יוצאים עסיסיים כמו בצלייה או טיגון.
בהצלחה 🙂
מה הכוונה במי סודה ? האם מדובר באבקת סודה לשתייה או מבקבוק סודה קנוי
היי רבקה!
מתנצלים על הבלבול – הכוונה לבקבוק מי סודה קנוי או ביתי.
בהצלחה 🙂
איזה רוטב אחר אפשר להוסיף במקום העמבה
היי אבי!
אפשר לוותר עליו, בהצלחה 🙂
בס"ד
איך כול המסה לא מיתפרקת
צריך להוסיף קצת קמח או את החלק הפנימי של הלחם כ – 2 3 פרוסת
היי עזרא!
אתה צודק שזה מוסיף ערך למרקם של הקבב, עם זאת אפשר להכין גם בלי.
חשוב לנו לתת במה לכל סוגי המתכונים ושכל אחד יבחר את מה שהכי מתאים לו 🙂
אין צורך להוסיף קמח או פרוסות לחם תן לבשר הטחון ללא התבלינים! והירקות בצל,פטרוזיליה וכו לעמוד 4 שעות שהחלבון בבשר יצא ויאחד את כל המסה!
היי אבירם,
תודה רבה על השיתוף בטיפ 🙂
מוזמן להצטרף גם לקבוצת הוואטסאפ שלנו!