| | | | |

מתכון לקבב אסלי אוורירי ועסיסי

ככה נראה קבב אסלי: מתכון לקבב הכי אוורירי ולא דחוס (גם לקציצות!)
בהשראת: ענת רוזנשטיין
ציון 4.44 על ידי 106 דירוגים
מתכון לקבב

מתכון לקבב אמיתי הכי אסלי שיש! אוורירי אסיסי וטעים שחייב להכין לעל האש!

ואם תרצו ישנה אפשרות להכין מתכון מבושל מהתערובת, קציצות ברוטב עגבניות עם בצל, טעים ועסיסי ביותר!

מתכון לקבב שמכיל בתוכו ערבוב של שתי עדות מזרחי ורומני, מתכון סימבולי שמתאים לאווירת יום העצמאות – חלקנו באנו מארצות ועדות שונות אך כולנו ישראלים, ומה יותר מתאים מקבב טעים כדי לחגוג את זה?! מתכון לקבב ביתי – בדיוק כמו במסעדה בשרית ואיכותית! 

 

ספר המתכונים של ענת רוזנשטיין

מתכון לקבב
הקבב המזרחי/רומני של ענת רוזנשטיין האלופה | צילום: אהרון דבורי

למה באמת כדאי לכם: מתכון לקבב

  • יום העצמאות: הבשר הוא הכוכב של החג, ואין מצב שלא יהיה מתכון לקבב בתפריט!

  • קל להכנה: לערבב, ללוש, ולטגן – וזה הכל! תהליך הכנה פשוט ביותר!

  • רטבים: חוץ מרוטב עמבה תוכלו לאכול עם מגוון רטבים לבחירתכם!

  • צורות: תוכלו להכין בשביל הילדים צורות שהם אוהבים כמו: עיגול מרובע…וכל צורה שבא לכם!

שורה תחתונה: מתכון לקבב ביתי, טעים עסיסי ואוורירי, עם בשר איכותי ביותר!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון לקבב

מתכון לקבב אסלי אוורירי ועסיסי

ככה נראה קבב אסלי: מתכון לקבב הכי אוורירי ולא דחוס (גם לקציצות!)
ציון 4.44 על ידי 106 דירוגים
לדרג
באדיבות: ענת רוזנשטיין

המצרכים

מצרכים:

  • 1 קילו בשר צלעות טחון עם 200 גר' שומן כבש (או בשר צאוור או כתף מה שזמין.)
  • 2 בצל קצוץ (דק)
  • 1 צרור פטרוזיליה (קטן קצוץ)
  • 5 כפות רוטב עמבה (או כף מלאה של תבלין עמבה)
  • 1 כף שום כתוש (כף גדושה )
  • 1 כף פפריקה מתוקה (כף שטוחה )
  • 1 כפית פלפל שחור (כפית שטוחה )
  • 1 כפית מלח (כפית שטוחה )
  • 2 כפות שטוחות אבקת מרק בצל (קנוי בלבד)
  • ½ כוס מי סודה

אופן ההכנה

  • ללוש את כל המרכיבים ביחד וביד רטובה ליצור את הקבבים לפי צורות שאתם רוצים

הערות וטיפים

אפשר גם מאותה התערובת להכין קציצות ולבשל ברוטב עגבניות עם בצל
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: מתכון לקבב

זה רומני או מזרחי?

זה מין שילוב של שניהם.

חייב אבקת מרק?

לא חובה אבקת מרק, אבל זה מוסיף טעם.

מה עושה המי סודה לתערובת?

המי סודה עושה אווריריות ולא דחוס.

שאלה שאר סוגי הבשר גם להוסיף 200 גרם שומן? 

אם יש שומן בבשר אין צורך בשומן נוסף

אפשר בלי הרוטב עמבה?

כן, אפשר בלי הרוטב.

 
מתכון לקבב
צילום: אהרון דבורי

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 
מקור: ענת רוזנשטיין | באינסטגרם | להזמנות 050-8802668

Similar Posts

12 Comments

    1. היי!
      גריל הוא אידיאלי להכנת קבבים, אבל אפשר גם לטגן או לאפות.
      אנחנו לא ממליצים על אפייה מכיוון שהקבבים לא יוצאים עסיסיים כמו בצלייה או טיגון.
      בהצלחה 🙂

  1. מה הכוונה במי סודה ? האם מדובר באבקת סודה לשתייה או מבקבוק סודה קנוי

    1. היי רבקה!
      מתנצלים על הבלבול – הכוונה לבקבוק מי סודה קנוי או ביתי.
      בהצלחה 🙂

  2. בס"ד
    איך כול המסה לא מיתפרקת
    צריך להוסיף קצת קמח או את החלק הפנימי של הלחם כ – 2 3 פרוסת

    1. היי עזרא!
      אתה צודק שזה מוסיף ערך למרקם של הקבב, עם זאת אפשר להכין גם בלי.
      חשוב לנו לתת במה לכל סוגי המתכונים ושכל אחד יבחר את מה שהכי מתאים לו 🙂

    2. אין צורך להוסיף קמח או פרוסות לחם תן לבשר הטחון ללא התבלינים! והירקות בצל,פטרוזיליה וכו לעמוד 4 שעות שהחלבון בבשר יצא ויאחד את כל המסה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?