| | | | |

קטאייף עם גבינת ריקוטה

מתכון קליל ומהמם שיעניק לכם לא פחות מ-30 יחידות נפלאות ומסעירות חושים.
בהשראת: אבי שריד
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
מתכון קטאייף

וואי, וואי, וואי, היום מחכה לכם חגיגה מתוקה, אבל ממש מתוקה במטבח. ולא, לא צריך לחכות לאיזה צאת צום כלשהו או לחג מיוחד, אלא רק למצב רוח הנכון לזלול מעדן מענג של קטאייף עם גבינת ריקוטה

במקור, קטאייף הוא קינוח ערבי מסורתי שאיתו נהוג לשבור את צום הרמאדן מדי ערב. הם מזכירים קצת לחוח תימני שמכינים מבצק שמרים ללא ביצים שעמוס בבועיות קטנות מלאות רכות ואווריריות נפלאה. ובגלל שאנחנו יודעים כי קטאייף עם גבינת ריקוטה ייזלל בתוך שניות פירגנו לכם במתכון קליל ומהמם שיעניק לכם לא פחות מ-30 יחידות נפלאות ומסעירות חושים.

את הקטאייף ממלאים בכל מה שאוהבים, למשל בגבינת ריקוטה רכה וקטיפתית, מטגנים עד השחמה יפה יפה ומגרה ממש, וממש תיכף ייצאו מהמחבת כיסונים חמודים ומהממים שעליהם יוצקים בנדיבות סירופ סוכר מתוק מתוק שיעצים את העונג יחד עם שבבי אגוזי מלך קראנצ'יים וקינמון שיעלה בכל הבית ניחוחות משכרים.

ספר המתכונים של אבי שריד

מתכון קטאייף
צילום: אבי שריד

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון קטאייף

קטאייף עם גבינת ריקוטה

מתכון קליל ומהמם שיעניק לכם לא פחות מ-30 יחידות נפלאות ומסעירות חושים.
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
לדרג
כמות 30 יחידות
באדיבות: אבי שריד

ציוד

מחבת לטיגון

המצרכים

לבצק:

  • 4 כוסות קמח
  • 2 כפיות שימרית
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 2 כפות סוכר
  • ¼2 כוסות מים

למילוי:

  • אגוזי מלך (300 גרם )
  • 1 כף קינמון
  • סוכר (לפי הטעם)

אופן ההכנה

להכנת הבצק:

  • לערבב הכל עם הקמח ולהוסיף תוך כדי בחישה 2 ורבע כוסות מים מחוממים (חום שאפשר לשים את האצבע במים מבלי שיכאב).
  • מערבבים הרבה עד לקבלת בלילה חלקה מאוד בלי גושים ובלי בועות.
  • אוטמים בניילון נצמד למשך 45 דקות - הבלילה אמורה להיות פי שניים ממה שהייתה ומלאה בועות.
  • נלוש שוב את הבלילה על ידי ערבוב מהיר למשך כמה דקות עד שהבלילה חוזרת להיות חלקה כמו בהתחלה.
  • נוודא שהבלילה לא סמיכה מידי, אם סמיכה אז להוסיף טיפה מים.
  • נחמם מחבת טפלון 3 דקות על אש רגילה ולהנמיך לאש קטנה.
  • אחרי חמש דקות שחום המחבת התייצב לצקת לתוכה עיגול בגודל שבא לכם.
  • ברגע שהצד העליון מתייבש להוציא ולהניח על מגבת שלא יצטברו אדים בתחתית.
  • אחרי דקה אפשר לקפל ולאחר מכן לטגן בשמן לא רותח מידי ולא עמוק מידי, גובה של טיגון קציצות יספיק.

להכנת המילוי:

  • נקצוץ גס 300 גרם אגוזי מלך ונערבב עם כף קינמון וסוכר לפי הטעם ונמלא ונטגן עם המילוי.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: קטאייף עם גבינת ריקוטה

ניתן לאפות?
ניתן לאפות , אבל יוצא אחרת.
מה עם הסירופ סוכר?
מכינים ושופכים אחרי הטיגון.
מתכון קטאייף
צילום: אבי שריד

רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

 

מקור: קטאייף מתכון מאת: אבי שריד

Similar Posts

2 Comments

    1. היי שלומית,
      מתנצלים על כך.
      למתכון צריך 250 גרם ריקוטה, ולסירופ להרתיח כוס מים בסיר קטן ולהוסיף חצי כוס סוכר. לערבב היטב עד שכל הגבישים נמסו.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements