מתכון למרק אפונה משגע בניחוח קוקוס משכר
מרק אפונה משגע הוא מעדן חורפי מהמם בטעמו וביופיו שיציף אתכם בניחוחות משגעים של חלב קוקוס אקזוטי, קישואים עסיסיים וגרגירי אפונה נהדרים ומשביעים.
במתכון הקליל הזה אתם שולטים במרקם האפונה האהוב עליכם – מרקם אל דנטה בשרני או גרגירי אפונה רכים ונימוחים.
איך שלא תבחרו – תקבלו בסוף סיר מנחם ומהמם של מרק אפונה משגע וקטיפתי שיהיה מושלם בכל יום קר ויציף אתכם בטעם מהביל, סמיך ועשיר, שיתלווה מושלם לפרוסת לחם טרייה או קרוטונים פריכים
למה באמת כדאי לכם: מתכון למרק אפונה יבשה
- אתם שולטים במרקם האפונה האהוב עליכם – מרקם אל דנטה בשרני או גרגירי אפונה רכים ונימוחים
- סיר מרק אפונה יבשה מתכון מנחם ומהמם
- יציף אתכם בטעם מהביל, סמיך ועשיר, שיתלווה מושלם לפרוסת לחם טרייה או קרוטונים פריכים
שורה תחתונה: מרק קישואים ואפונה – מעדן חורפי מושלם שיעשה לכם חםםם
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? מתכון למרק אפונה
מתכון למרק אפונה משגע בניחוח קוקוס משכר
המצרכים
- 2 כוסות אפונה יבשה ירוקה או צהובה מבושלת
- 1 כוס קוביות קישואים (עדיף עגולים וארוכים)
- ⅓ בצל
- 4-5 שיני שום טרי
- 1 כף זרעי צ'יה
- 4-5 כוסות חלב קוקוס
- חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
- מלח ים
- פלפל אדום חריף
אופן ההכנה
- להשרות את האפונה היבשה בהרבה מים לפחות 6 שעות או למשך הלילה,
- לבשל עד שמתרככת ולהוסיף קוביות קישואים ובצל. לבשל עד שמתרכך ולהעביר לבלנדר עם יתר המצרכים.
- לרסק למרקם הרצוי להוסיף פטרוזיליה ושום ולהמשיך לעבד בבלנדר עד שהמרקם אחיד,
- לקשט מעל בפטרוזיליה קצוצה טרייה.
הערות וטיפים
- את האפונה יש להשרות מספר שעות בהרבה מים מה שמקצר מאוד את משך הבישול.
- משך בישול האפונה הוא פונקציה של טעם אישי - יותר או פחות זמן בישול יתנו לנו מרקמים שונים - אפונה במרקם אל דנטה או אפונה רכה מאוד עד כדי נימוחות.
רק עוד דבר אחד אחרון!
הטמפרטורה יורדת והחשק לפינוקים ביתיים מנחמים להתכרבל בשמיכה רק עולה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- מרק חרירה מנחם ומשביע
- מרק קניידלך מתכון מנצח
- עוגת קרמבו – כי אין חורף בלי!
- קציצות בקר מושלמות לאחה"צ גשום
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לחורף מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
האם אפשר עם אפונה קפואה?
היי רוחמה,
אכן כן, בהצלחה 🙂
הלו,
לא שכחת את חלב הקוקוס וזרעי הציה?
היי דניאל,
הם נכנסים לבלנדר כפי שמופיע בשלב 2.
בהצלחה 🙂